Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Madingiausios vasarinės suknelės: kokias rinktis ir prie ko jas derinti?

Termometro stulpeliui vis kylant į viršų neišvengiamai garderobo pirmoje vietoje rikiuojasi suknelės. Kita vertus, tai veikiausiai patogiausias drabužis karštą dieną. Kokias sukneles rinktis šią vasarą ir prie ko jas derinti, kalbamės su stiliste Mingaile Skuodyte.
Gėlėta suknelė
Suknelė / Vida Press nuotr.
Temos: 3 Mada Suknelė Stilius

Madingiausias šio sezono suknelių ilgis, pasak „Tavo stilius“ įkūrėjos M.Skuodytės, midi arba visai trumpas. Kalbėdama apie bendrus bruožus, stilistė sako, kad šią vasarą labiau madingos įliemenuotos, platėjančios suknelės, tos, kurių apykaklė arba labai atvira (v forma, petnešėlės, asimetriška pečių linija ir pan.), arba visai uždara, rankovių siūlės „tvarkingoje“ vietoje, rankovės pūstos, plačios, laisvos, gali būti ilgos arba jų išvis nebūti.

O paklausta, kaip pakito tendencijos, sako, kad oversized šiemet užleido pozicijas klasikiniams siluetams – pagrindinės linijos grįžo į savo vietas (pečiai, krūtinė, liemuo). Tačiau juokdamasi priduria, kad išties patogių dėvėti oversized suknelių išmesti nereikėtų, jei vėl kada užplūs tokia tendencija.

Madingos įliemenuotos, platėjančios suknelės, tos, kurių apykaklė arba labai atvira, arba visai uždara, rankovių siūlės „tvarkingoje“ vietoje.

M.Skuodytė primena ir pabrėžia, kad, jei laisvalaikiui renkatės trumpą suknelę, ji neturi atrodyti vulgariai, t. y. jos akcentas – trumpumas, visa kita turėtų būti gana uždara, ypač iškirptė. „Dar geriau, jei tai tiesesnė ar A formos suknelė. Darbo aplinkoje jos ilgis gali būti per delną virš kelių, tačiau reikia įvertinti visas linijas – kiek ji aptempta ir atvira kitose vietose“, – pataria stilistė.

Margas chalatėlis

Vienos madingiausių suknelių šį sezoną, pasak M.Skuodytės, chalatėlio ar marškinių tipo. Suknelė gali būti susagstoma priekyje ir su dirželiu arba sujuosiama.

„Dažniausiai ji – gėlėta, dryžuota ar kitaip raštuota. Ilgis – midi ir su bent jau trumpomis rankovytėmis. Raštų spalvos – dažniausiai švelnios, labiau pastelinės: rausva, gelsva, melsva, rusva. Prie tokių suknelių galite derinti lengvas vasariškas basutes su kulnu ar be jo, gali būti platformos ar loaferių pintu padu“, – sako stilistė.

Tinklinė suknelė

Tinklas – viena šios vasaros tendencijų, tad nenuostabu, kad į sąrašą įtrauktos ir nertos tinklinės suknelės. Jos dažniausiai vienspalvės ir ilgos, dėvimos ant marškinėlių ar prigludusios suknelės. Kadangi tokia suknelė labiau tinka laisvalaikiui, stilistės teigimu, ir derinama su laisvalaikio basutėmis.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Altuzarra“ 2019 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Altuzarra“ 2019 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Sonia Rykiel“ 2019 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Sonia Rykiel“ 2019 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis

Džinsinė suknelė

Džinsas – audinys, kuris niekad neišeina iš mados. Jis itin madingas ir šį sezoną, kaip ir dauguma natūralių audinių. „Tiek švarkai, marškiniai, kostiumai, tiek suknelės. Galima rasti tiek trumpučių A formos ar visai prigludusių, tiek ilgesnių užsagstomų marškinių tipo arba įliemenuotų platėjančiu sijonu. Prie tokių suknelių galite derinti basutes, loaferius ar tiesiog kedukus“, – patarimais dalijasi M.Skuodytė.

Suknelė didelėmis pūstomis rankovėmis

Į šios vasaros madingiausiųjų sąrašą papuola ir dideles pūstas rankoves turinčios suknelės. Jos gali būti trumpos arba ilgos, dažniausiai tokios, kurios gale susiaurėja.

„Populiariausia pustų rankovių suknelė yra trumpa ir įliemenuota. Toks puošnesnis ir seksualesnis variantas dėvimas su puošnesnėmis ar tiesiog aukštakulnėmis basutėmis“, – sako stilistė.

Suknelė siauromis petnešėlėmis

Dar vienas puikus pasirinkimas šią vasarą – suknelės, turinčios siauras petnešėles (angl. strapdress). Stilistė įspėja, kad nereikėtų įsivaizduoti, jog tai – tik pajūriui tinkančios.

„Jos gana puošnios, lengvai krintančių audinių, raštuotų, vienspalvių o gal ir blizgių. Populiarus variantas – ryški vienspalvė, tiesi, blizgaus krintančio audinio, midi arba ilga suknelė. Derinkite prie puošnesnių basučių ar batelių (nebūtinai aukštakulnių)“, – pataria M.Skuodytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius