Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Madingiausių pavasarinių batų 5-ukas

„Batus tikrai drąsiai galima dėvėti ilgiau nei vieną sezoną ir nesirūpinti, kad atrodysime nemadingai“, – sako stilistė Mingailė Skuodytė. Išties, mada sukasi ratu, tad greičiausiai jūsų turimi sezoniniai batai dar ne tik gerai atrodo, bet ir patenka į pavasario tendencijų sąrašą. Šį kartą – būtent apie jas: tad kokie batai madingiausi šį pavasarį?
Batai
Batai / Vida Press nuotr.

„Tavo stilius“ įkūrėjos M.Skuodytės paprašėme išskirti oficialiai prasidėjusio pavasario madingiausių batų penketuką ir patarti, prie kokių drabužių jie geriausiai dera.

Trumpaauliai kaubojišku kulnu

Tokius batus stilistė pataria derinti su siauresniais arba tiesiais ir patrumpintais džinsais (kai tarp aulo ir džinsų lieka tarpelis nuogos kojos). Prie džinsų puikiai tiks marškinėliai ir džinsinis švarkelis arba švarkas.

Puošti sagtimis

Sagtys gali puošti visus batus – nuo aulinukų, aukštakulnių iki lygiapadžių ir basučių. „Priklausomai nuo batų, bet greičiausiai jie bus grubesni, stambesni, juos galima kontrastingai derinti su lengvai krintančia ilgesne romantiška suknele, galbūt raštuota“, – siūlo M.Skuodytė.

Ryškių spalvų

Neoniniai, rožiniai, oranžiniai, žali ir visų kitų ryškių spalvų, kokias tik įmanoma įsivaizduoti. Pasak stilistės, ryškūs bateliai ar sportbačiai, suderinti su šviesiais džinsais, visada atrodo itin pavasariškai. Tačiau, kaip sako pašnekovė, visada galima imtis iššūkių ir, tarkime, oranžinius batus derinti prie rožinio kostiumėlio ar suknelės.

Marginti gyvūnų kailio, odos raštais

Gyvūnų kailio, odos raštai apskritai patenka į bendrąjį šio pavasario tendencijų sąrašą. Kalbant apie batus, mintyje turimos leopardo kailio, gyvatės ar krokodilo odos imitacijos.

„Tokie batai labai traukia dėmesį, todėl drabužiai gali būti minimaliai ryškūs. Kadangi vis dar nepamirštas blogas gyvūnų raštų įvaizdis, tokius batus reikėtų atsargiau dėvėti su itin seksualiais ar atvirais drabužiais“, – pataria stilistė.

Neutralių atspalvių

Į šią kategoriją patenka šviesių rusvų, kūno atspalvių batai. Stilistės teigimu, tokia avalynė geriausiai atrodo, kai yra spalviškai suderinta su vilkimais drabužiais ir kitais aksesuarais. Ji tokio atspalvio batus rekomenduoja derinti su kitais rusvais atspalviais, taip pat balta, melsvo džinso, pilka spalva.

Paklausta, ar yra batų, kurie šį sezoną galėtų būti vadinami nebemadingais, pašnekovė sako, kad batus tikrai galima drąsiai dėvėti ilgiau nei vieną sezoną ir nesirūpinti, kad atrodysime nemadingai. Klasikiniai batai, jos manymu, visai turėtų neišeiti iš mados.

„Tačiau, jei mėgstate kaupti, reikėtų peržvelgti batus, kurie spintoje užsilaikę jau kelerius metus, gali būti, kad kas nors jiems tikrai suteikia senamadišką įvaizdį: kulno forma, nosies smailumas, pado plotis, dažniausiai gali būti kokia nors dekoratyvinė detalė“, – sako M.Skuodytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius