Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Manikiūro tendencijos: kokiomis spalvomis lakuosime nagus rudenį?

Po perregimų nagų lako sluoksnių pavasarį, ryškių žiedlapių spalvų, geltonos ir mėtinės gaivos kupinos 2015-ųjų vasaros pats metas pasidairyti į rudens manikiūro tendencijas.
Manikiūras
Manikiūras / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Šis sezonas žada daug – nuo viliojančių tamsaus raudono vyno spalvų iki valiūkiškų nagų dailės eksperimentų.

Blyški rausva spalva

„Nude“, arba nuogo kūno įvaizdis vis dar išlieka, tačiau (matyt, paveiktas nusidažančios gamtos) pasidabina nauju atspalvio šešėliu. Naujoji spalva vadinama „mauve“, tiksliau, tai tokia pati smėlio spalva, kurioje įsižiūrėjus galima atrasti blyškų rausvą ar purpurinį atspalvį.

Štai grožio ir kosmetikos apžvalgininkė „Fashion Chalet“ savo „Youtube“ kanale apžvelgia 10 išbandytų ir labiausiai patikusių „mauve“ atspalvio nagų lakų:

VIDEO: „Mauve“ atspalvio nagų lakai

Marsala

Neutralūs atspalviai išbalansuoja ir suteikia lengvumo sunkioms vilnoms, mezginių faktūroms bei tamsiems žiemos kolekcijų raštams, o blizgūs ar netgi matiniai (!) marsalos tonai gražiai su šiais sužaidžia.

Marsala, spalvų tendencijų pranašų „Pantone“ išrinkta metų spalva, tai – elegantiška, ryškiai subtili, tarsi prislopinto granato vaisiaus spalva. „Pantone“, beje, šiai spalvai net sukūrė visą įkvėpimo lentą su fotosesija – užmeskitę akį pačios ČIA.

O čia – elegantiškas manikiūras su šiuo atspalviu toms, kurios nori rudens vakarais išmokti dar ir piešti gėlių žiedlapius:

VIDEO: Elegantiškas manikūras „marsala“ spalvos nagų laku

Trumpi, ryškūs ir apvalūs

Estetiška, tikrai nenulūšiantys, mažiau skilinėsiantys, o jei tvarkingai prižiūrėti, tai ir elegantiška. Rodos, trumpi nagai turi tiek daug privalumų, tiesa? Būkite ryškios ir drąsios. Balti, mėlyni, žali atspalviai tinka puikiai!

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./„Zuhair Murad“ 2015-2016 m. rudens-žiemos kolekcija Paryžiaus aukštosios mados savaitėje.
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./„Zuhair Murad“ 2015-2016 m. rudens-žiemos kolekcija Paryžiaus aukštosios mados savaitėje.

Beje, mėlyna spalva į manikiūro pasaulį įžengusi jau senokai, tačiau būtent pavasario sezoną įsitvirtino su gaiviu mėtos atspalviu. Nėra ko stebėtis – praėjo keleri metai, kai pasaulis pamišo dėl lengvų „mint“ pastelių sijonėlių, kostiumėlių ar suknelių, ir šį toną pasičiupo nagų dailės meistrai, pagaliau įtikinę moteris, kad „mėlyni nagai – ne tik paauglių žaidimams“.

Taip pat skaitykite: Manikiūro tendencijos, kurių galėjo ir nebūti

Rudenį ir žiemą mėtinės jau nebesiūlome (nors jei patinka, lakuokite ir šia – čia spalvos keičiasi ne taip sparčiai, kaip dėvimoje madoje), o rekomenduojame išbandyti gilius mėlyno aksomo, vandenyno dugno, indigo atspalvius.

„Fotolia“ nuotr./Nagai
„Fotolia“ nuotr./Nagai

Pilko asfalto tonas

Nors mados savaitės užkulisiuose manikiūrininkai triūsė, lakuodami modelių nagus turtingais, sodriai raudonais bei purpuriniais tonais, gausiai žvilgančių nagų jūroje netrūko ir matinės nagų dailės.

O ypač – pilkšvų matinių atspalvių, puikiai atspindinčių besiniaukiančio rudens nuotaikas. Tačiau matiniai dažai, kad ir atrodo nuostabiai, neretai yra linkę aptrupėti ir yra gana trumpalaikiai – net norėdamos vienkartinio efekto prisiminkite, kad išeidamos į vakarėlį atsargos dėlei į delninukę įsimestumėte ir nagų laką.

Tuo tarpu ilgėlesnio rezultato norimčioms siūlome tradicinį variantą – blizgų pagrindą, du nagų lako tepimus bei sutvirtinantį blizgų sluoksnį (top coat).

Štai užsienio nagų lakų favoritai „Nailsinc“ savo rudens kolekcijos paletei pristatyti pasirinko pilką spalvą:

VIDEO: „Nailsinc“

Romantiška gotika ir samanos

Ką pagalvojate, išgirdę žodį „gotika“ – apie stereotipinius vampyrų filmus ir jau įkyrėjusius juodai raudonus derinius ar apie tą tamsų, bet subtiliai viliojantį istorijos laikotarpį? Gotikinė architektūra pasižymėjo tarsi ugnies liepsnos į viršų besistiebiančiais kontūrais, tad preciziškas, tobulai sutvarkytas manikiūras, paauginti nedaug, bet puikiai prižiūrėti nagai – štai ir šio stiliaus apraiškos nagų dailėje.

Rinkitės prigesintas spalvas – duslią violetinę, purviną raudoną arba tokią, kokia yra Šv. Onos bažnyčios plytų spalva, o labiausiai mūsų trokštama išbandyti – samanų spalva bei alyvinė žalia.

VIDEO: „Bio Sculpture“ spalvos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius