-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Megztiniai iš arti: kas užtikrintai tinka jūsų figūrai?

Už lango – ruduo, o tai gali tereikšti viena: metas apsiginkluoti storesniais, šiltesniais, minkštesniais ir jaukesniais drabužiais. Savaime suprantama, kad nė viena moteris nenori atrodyti pernelyg „prisisvogūnavusi“ ar prarasti savo formas, pasirinkusi netinkamus megztinius. Tad čia ir susiduriame su dilema: kaip pasirinkti savo figūros tipui tinkamą, pakankamai ploną, bet šildantį megztinį?
Iš kairės: Jessica Alba, Kendall Jenner ir Christie Brinkley.
Iš kairės: Jessica Alba, Kendall Jenner ir Christie Brinkley. / AOP nuotr.
Temos: 2 Moteris Megztinis

Pirmoji taisyklė – nusukite akis nuo mados tendencijų. Tai galioja būtent megztiniams, kadangi šiuos patariame rinktis tik pagal savo kūno tipą bei siluetą. Aksesuarams, marškinėliams, papuošalams – tendencijas sekite kiek į valias trokštate, tačiau su megztiniais geriau ramiau, bet stilingiau. Pritaikiusi konstrukciją ir modelį savo figūrai, tikėtina, neprašausite pro šalį ir išvengsite to „apsunkusio“, „plataus“ žieminio įvaizdžio. O kur dar tos rankovės, net netelpančios po paltu!..

Kad būtų paprasčiau, prisiminkime pagrindines ir dažniausiai linksniuojamas figūros kategorijas: kriaušės forma, obuolio, smėlio laikrodžio ir plokščia, arba berniukiška. Pateiksime ir žinomų moterų vardus – taip galėsite palyginti, kurios iš jų figūrą primena jūsiškė, jei iš pirmo žvilgsnio veidrodyje sudėtinga nuspręsti.

Kriaušės figūros tipas

Žinomos moterys: Beyonce, Kim Kardashian, Jennifer Lopez.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Beyonce
AFP/„Scanpix“ nuotr./Beyonce

Skiriamosios žymės: klubai bei apatinė kūno dalis vizualiai platesnė nei viršutinė. Krūtinė dažniausiai nedidelė, pečiai taip pat gana smulkūs.

Didžiausia klaida, kurią daro šios figūros tipo savininkės, yra ilgi ir užpakalį bei klubus aptempiantys megztiniai – taip plačiausia kūno vieta gal ir uždengiama, bet toli gražu nėra užmaskuojama! Rinkitės megztinius, kurie baigtųsi ties liemeniu, maždaug ten, kur klubai dar nepradeda platėti. Taip sukursite proporcijų balansą.

A photo posted by Who What Wear (@whowhatwear) on

Didesnės iškirptės jums taip pat labai tinka. Nebijokite gilesnio V formos iškirpimo, pusapvalės atviresnės apykaklės – kai viršus smulkus, rizika, kad atrodysite vulgariai, kone neegzistuoja.

A photo posted by Who What Wear (@whowhatwear) on

Jei dvejojate, kad susiaučiami megztiniai tarsi pradangins jūsų siauriausią figūros dalį – viršų ir taliją, kodėl gi nepamėginti sujuosti megztuko dar ir dirželiu?

A photo posted by Sarah O (@sarrah.o) on

Nevenkite siuvinėjimų, mezgimo pynių ir visokių raštų – jie jūsų figūros tipo tikrai nedarko ir nekeičia proporcijų.

A photo posted by Who What Wear (@whowhatwear) on

Smėlio laikrodžio figūra

Žinomos moterys: Salma Hayek, Christina Hendricks, Scarlett Johansson.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Christina Hendricks
AFP/„Scanpix“ nuotr./Christina Hendricks

Skiriamosios žymės: grožio kulto etalonas, kiek prislopęs, į madą atėjus liesumo tendencijai ir supermodelių bumui, galima teigti, vėl grąžinamas į savo buvusį vaidmenį. Moteriškos linijos, figūringas stotas – toks pat geidžiamas, kaip ir anksčiau.

Vieni teigia, kad tai – Christinos Hendricks, serialo „Reklamos vilkai“ herojės nuopelnas, tačiau mes manome, jog tai greičiau jau tarsi epidemija sklindanti mąstysena, atsigręžianti į sąmoningą natūralaus kūno puoselėjimą ir pripažinimą, jog kiekviena moteris skirtinga, o tuo ir graži. Smėlio laikrodžio figūros tipas, kaip jau sufleruoja pavadinimas, stabiliai ir panašiai proporcingas ties klubais ir krūtine, tuo tarpu talija – siaura ir smulki.

Priekyje susiausti megztukai – būtinas atributas. Panaršiusios internete, juos atrasite „wrap sweaters“ (angl. k.) pavadinimu. Primena Donnos Karan, niujorkietės dizainerės suknelių revoliuciją, tiesa? Ką gi, akivaizdus pranašumas – šie megztukai paryškina dailią krūtinę, nepaslepia talijos ir grakština moterišką siluetą.

O kaipgi su dekoru ir kitomis detalėmis? Nesibaidykite siuvinėjimo, sagučių ar karoliukų, tačiau pasistenkite, kad jie koncentruotųsi ties apatine, o ne viršutine megztinio dalimi. Kitaip tariant, po krūtine.

A photo posted by Who What Wear (@whowhatwear) on

Tikrai ne paskutinėje vietoje – tinkantis modelis bei struktūra! Tvirtas, standus audinys – tai, kas padės jūsų figūrai atrodyti puikiai. Venkite pernelyg apsmukusių ar laisvų megztukų.

Kadangi lietuvės – dažniausiai gana šviesaus gymio, kur kas geriau nei juodi bei pilki audiniai jūsų bruožus išryškins bei gyvybingumo suteiks sodri rudeniška paletė (vyšnių, vyno, tamsi raudona, chaki, samanų, smėlio bei šviesiai ruda, drąsesnėms – netgi garstyčių atspalvis).

A photo posted by Who What Wear (@whowhatwear) on

Obuolio figūros tipas

Žinomos moterys: Drew Barrymore, Elizabeth Hurley, Jennifer Hudson.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jennifer Hudson
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jennifer Hudson

Skiriamosios žymės: obuolio figūrai priskiriamos moterys, linkusios kaupti svorį ties vidurine kūno dalimi – tad dažniausia problema, kuria skundžiasi moterys, yra pradingusi bei neaiški liemens linija. Tai, beje, aktualu būna ir moterims paskutiniais nėštumo mėnesiais bei po gimdymo, tad sukdamos galvą, kaip apsirengti šiuo laikotarpiu, jos gali tiesiog pasidomėti, kaip rengiasi ir kokius aprangos sprendimus atranda žinomos bei stilingos panašaus figūros tipo moterys.

Renkantis megztinius obuolio tipo figūrai gana sunku yra paslėpti svorį po laisvai kabančiais drabužiais, tad atsargiai su visais laisvais siluetais. Geriau siūlome pabrėžti bruožus, kurie labiausiai jums patinka – lieknas kojas, treniruotas rankas ar dailius pečius.

V apykaklės, plačios iškirptės bei kvadrato formos apykaklės optiškai kreips žvilgsnį į viršų, grakštins kaklą, ne taip, kaip itin uždari golfai, kurių reikėtų (ypač masyvių, storų mezginių) privengti.

Trumpučiai megztiniai, kurių apatinis kraštas baigiasi iškart ties kūno viduriu po bamba – ne jums. Geriau vietoj jų rinkitės pilvą uždengiantį megztuką, o jei norite ir matote, kad tinka – šio kraštus susikiškite į džinsus ar kelnes.

Megztiniai su sagutėmis ar netgi megzti švarkai (pavyzdžiui, boyfriend blazer tipo), dengiantys sėdmenis ar netgi siekiantys kelius, jums tiks puikiai. Palikite nesusagstytus – torsas atrodys pakilesnis ir elegantiškas.

A photo posted by T (@strikkogbruk) on

A photo posted by Anita SK (@anita_s_k) on

Berniukiška figūra

Žinomos moterys: Natalie Portman, Kate Hudson, Keira Knightley.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Natalie Portman
AFP/„Scanpix“ nuotr./Natalie Portman

Skiriamosios žymės: štai ši figūros kategorija būdinga jau anksčiau minėtiems supermodeliams ir manekenėms. Paaiškinimas labai paprastas: jos nepasižymi itin išraiškingomis figūros linijomis, yra ganėtinai plokščio sudėjimo, tad dizaineriams paprasčiau ir patogiau samdyti būtent tokių figūrų modelius, žinant, jog drabužių nereikės persiūti ir permodeliuoti, kaskart pasikeitus manekenei. Tiesi, neretai aukšta figūra, neryški klubų linijayra vadinama berniukiška, o net ir norėdamos, šios moterys sunkiai priauga antsvorio.

Tai – kone vienintelis figūros tipas, kuriam tiks visi tie dailūs ir akį traukiantys mados eksperimentai! Masyvus, sunkus, nusagstytas ar nuraizgytas siūlais megztinis ant smulkutės moters atrodys tiesiog puikiai.

Diržu sujuosti megztiniai bei kardiganai atrodys tiesiog puikiai ant liesos figūros – jie padės sukurti talijos įvaizdį ir paryškinti moteriškumą.

A photo posted by The Girl (@sgw_fashionblog) on

Kaip ir smėlio laikrodžio figūrai, taip ir berniukiškai moteriai tiks susiaučiami megztukai, sukuriantys linijų bei apvalumų iliuziją. Be to, jie puikiai šildo!

A photo posted by Tina (@the.nowhere.girl) on

Aptempti golfai – dar viena privilegija, kuri labiausiai tinka lieknoms moterims. Nors šis drabužis – toks jaukus ir patogus, jis turi blogą savybę  –platinti netgi smulkią figūrą. Tačiau itin lieknoms moterims tai – nė motais, palyginti su dėl apvalumų kompleksuojančiomis moteriškėmis, nenorinčioms aptempti paryškinančiu audiniu kiekvieno kilogramo, tiesa?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius