Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų virsmas: 10 įvaizdžių naujametei nakčiai

Žaliosios Ožkos metai priverčia suklusti šventinių vakarėlių mėgėjas: kaip čia interpretuoti žaliąjį gyvūną šįkart? Palenkite madą savo sėkmei, pasitikdamos Naujuosius metus.
Puošni moteris.
Puošni moteris. / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Naujieji metai Mada

Apie šias sutiktuves šiandien – iš Ji24.lt lūpų: kokias spalvas, nešiančias sėkmę 2015-aisiais madoje, rinktis, su kokiais apdarais iš 2014–2015 metų žiemos sezono sublizgėti ir, žinoma, svarbiausia – kokie siluetai tinkamiausi pasitikti naujus, įkvepiančius metus? Žinoma, kad tie, kurie išryškina privalumus! Pažiūrėkime, ką atradome.

Ką praeitis kalba apie 2015-uosius?

Ar pamenate filmą „Atgal į ateitį“ (orig. „Back to the Future“) apie keliones laiku ir juostą „Brangioji, aš sumažinau vaikus“ (orig. „Honey, I Shrunk the Kids“), kurioje patrakęs mokslininkas tai sumažina, tai padidina savo atžalas? Nepatikėsite, bet jie ne tokie jau ir nauji, o jų idėjų pradžia – dar devintas dešimtmetis! Ką gi, kaip ir senovėje, taip ir bet kuriuo vėlesniu metu žmonės tiesiog nekantrauja paaitrinti vaizduotę ir pamėginti išpranašauti ateitį. Tarp kelių filmų diktuojamų idėjų pakišamos ir tokios mintys, kad...

  • 2015-aisiais metais turėsime skraidančias mašinas. Gražias ir stilingas, bet svarbiausia – skraidančias! Gaila, tačiau tikriausiai dar praėjo per mažai laiko arba žmonija užsiėmė kitais dalykais. Kol kas be pavienių gatvės lenktynininkų, žaibiškai nurūkstančių sankryžomis, nieko panašaus į skraidymą ore dar nematome.
  • Batai, kurių raišteliai patys... užsiriša! Galima pasijuokti iš skanios fantazijos ir gražių norų, bet ši problema iš tiesų yra ne juokai – pačios patyrėme! Po batų su užtrauktukais eros išsirinkome suvarstomus aulinukus. Ir ką jūs manote – lyg tyčia per dieną keli skrydžiai su persėdimais į išsvajotą trumpučių atostogų tašką, o batus, valiūkiškai pypsėti verčiančius metalo detektorius oro uoste, nusiimti reikia prie kiekvieno tikrinimo punkto...
  • Savaime išdžiūstantis švarkas. Staiga. Po lietaus. Jokio lyginimo, jokių radiatorių ir jokio laukimo. Kol kas skamba kaip sapnas, o ne ateities technologijų pranašumas, tiesa? Su tokiais netgi audros būtų nebaisios.

Spalvos Naujųjų metų nakčiai

„Scanpix“ nuotr./„Max Mara“ 2014-2015 žiemos kolekcijos modelis.
„Scanpix“ nuotr./„Max Mara“ 2014-2015 žiemos kolekcijos modelis.

Astrologai sako, kad artėjantys metai bus palankūs ir puikūs išskirtinai visiems Zodiako ženklams. Malonu girdėti, net jei nelabai tikite horoskopais, o didžiausias jūsų astrologas – mada ir jos tendencijų ratas. Beje, metai sėkmingi bus todėl, kad Ožka yra aštuntasis kinų horoskopo ženklas, asocijuojamas su aštuonetu, o aštuntukas, pasirodo, sėkmę nešantis skaičius, simbolizuojantis laimę, vaisingumą ir išmintį.

Taip pat skaitykite: Naujųjų metų sutikimas: madingiausias šventinis makiažas ir šukuosenos

Pasak Kinų horoskopo, sėkmę 2015-aisiais neš du dalykai. Tai žalia spalva (nesunku nuspėti) ir medinės detalės. Įtariame, kad pastarąsias padiktavo ožių ragai. Bent jau spalviškai!.. Tiesa, verta paminėti ir tai, kad kinai pripažįsta šiek tiek kitokią metų pradžią ir naują metų ciklą skaičiuoja ne nuo sausio pirmosios, kaip mes, iššaudę dangun paskutinius fejerverkus, o nuo 2015 metų vasario 19 dienos. Pasak jų, Žaliosios Ožkos metai truks iki 2016-ųjų vasario septintosios.

„Scanpix“ nuotr./„Jil Sander“ 2014-2015 žiemos kolekcijos modelis.
„Scanpix“ nuotr./„Jil Sander“ 2014-2015 žiemos kolekcijos modelis.

Šis sezonas iš aitrių oranžų ir šiltų pastelių pastebimai pasisuka šaltesnių, vėsesnių tonų link. Netgi patrauklią garstyčių geltoną iš spalvų spektro beveik „išstumia“ gaivesni, santūresni žalios ar mėlynos atspalviai.

Pastelės, beje, išlieka, tačiau minkštėja ir atrodo tarsi išbalintos, labiau primena ne grynus tonus, o labai jau neutralias variacijas. Neaiškių, baltuojančių tonų eklektika – puikus pasirinkimas žiemiškam įvaizdžiui. Prie neutralių spalvų dar prisideda ir retro, folkloro bei gėlių motyvai arba jų užuominos – nerėkiančios, tačiau gaudančios praeivių žvilgsnius optinės pinklės. Be to, raštai – tai tarsi graži nuotaika, su kuria galima pasitikti besiartinantį pavasarį.

„Scanpix“ nuotr./„Louis Vuitton“ 2014-2015 žiemos kolekcijos modelis.
„Scanpix“ nuotr./„Louis Vuitton“ 2014-2015 žiemos kolekcijos modelis.

Be pastelių ir žalios spalvos, Naujuosius metus galite sutikti pasipuošusios ir šalta raudona ar purpurine spalvomis, privengti patariama aukso spalvos (šiaip jau peršamos tokiomis progomis) bei tamsiai rudos. Tačiau tai – astrogolų prognozės.

2015 metų pavasario-vasaros mados savaičių katalogai aiškiai byloja, kad lyderiaujančios spalvos bus ryški mėlyna, melsva ledo, jūrinė ir tamsi mėlyna bei šalta, balinta žalia.

Spalvų palečių lyderė, „Pantone“ kompanija savo kasmetiniame spalvų reportaže teigia, kad ryškėja pasislinkimas į tyliąsias zonas – net mados industrija nori kartais atsiriboti nuo technologijų ir prablaškyti galvą, skirti laiko sau ir tiesiog ramiai pasibūti. Tuo puikiai gaima įsitikinti, peržvelgus kokios nors madų sostinės dizainerių kolekcijas – pavyzdžiui, Niujorko – „BCBGMAXAZRIA“, Monique Lhuillier ar Betsey Johnson.

„Scanpix“ nuotr./„BCBGMAXAZRIA“ 2014-2015 žiemos kolekcijos modelis.
„Scanpix“ nuotr./„BCBGMAXAZRIA“ 2014-2015 žiemos kolekcijos modelis.

JI24.lt įvaizdžių Naujųjų metų nakčiai TOP 10

1. Įliemenuotas švarkas arba palaidinė

„Peplum“ stilius (kai nuo liemens tarsi gėlės žiedas varpeliu išplatėja audinys), neutralios chaki, smėlio ir violetinės mišinys ir originali faktūra – tikras „Balmain“ mados namų šedevras. Jei stilius sužavėjo, ieškokite panašaus varianto ir derinkite tvarkingai sušukuotų plaukų šukuoseną, didelius auskarus ir neutralų makiažą. Apačia? Tamsi – juoda arba ruda, gali būti chaki atspalvio.

„Scanpix“ nuotr./„Balmain“ 2014-2015 žiemos kolekcijos modelis.
„Scanpix“ nuotr./„Balmain“ 2014-2015 žiemos kolekcijos modelis.

2. Nepriekaištingai moteriška

Su tokia suknele negėda būtų ir į Prezidentūrą išsiruošti! Akiai maloni rudeniška spalva ir ornamentiniai motyvai, puošiandys audeklą – pakankamai puošnu, tačiau nieko pretenzingo. Tiesiog eksperimentuojanti klasika.

Taip pat skaitykite: Idėja: stilingos dovanos iki 50 litų

Galite pabandyti sužaisti laikotarpio nuotaika ir sukurti retro stiliumi alsuojantį kuodą arba tiesiog sukelti dalį plaukų ties pakaušiu, juos kiek pavelti ir supurškus laku sutvirtinti segtukais.

„Scanpix“ nuotr./„Dolce & Gabbana“ 2014-2015 žiemos kolekcijos modelis.
„Scanpix“ nuotr./„Dolce & Gabbana“ 2014-2015 žiemos kolekcijos modelis.

3. Neutralumo ekspertai

„Givenchy“ šiam sezonui sugalvojo tikrą maskuočių amuniciją. Kas iš tolo pasakytų, jog tokia neutrali pastelinė suknutė slepia militaristines spalvas ir drugelius, netikėtai puikiai suderančius ant vieno perregimo plono audinio?

„Scanpix“ nuotr./„Givenchy“ 2014-2015 žiemos kolekcijos modelis.
„Scanpix“ nuotr./„Givenchy“ 2014-2015 žiemos kolekcijos modelis.

4. Žiemos pasaka

Balta spalva ir tarsi juodu rašalu įspausti grafiniai motyvai. Primena vaikystės pasakų knygų iliustracijas, tiesa? Beje, „Valentino“ mados namų duetas žinomas savo polinkiu mėgautis žemę šluojančiomis suknelėmis. Kad būtų praktiškiau (juk balta – ir taip gana įnoringa), Lietuvos orui ieškokite trumpesnės, pvz., kelius siekiančios suknutės.

„Scanpix“ nuotr./„Valentino“ 2014-2015 žiemos kolekcijos modelis. Aukštosios mados savaitė Paryžiuje.
„Scanpix“ nuotr./„Valentino“ 2014-2015 žiemos kolekcijos modelis. Aukštosios mados savaitė Paryžiuje.

5. Smėlio palaima

Jei mūsų kas paklaustų, kokiam dizaineriui patikėtumėme savo vestuvines sukneles, turbūt sutartinai linksėtume, kad libaniečių kilmės aukštosios mados meistrui Elie Saabui. Tokios pačios nuomonės – ir pasaulinių „Vogue“ mados redaktoriai, klestinčios Azijos ekonomikos magnatai ir eilinės moterys, netgi aikštingosios paryžietės!

Kokie kertiniai Elie Saabo stiliaus elementai, kuriuos nusižiūrėjusios paversite vakaro įvaizdį nepakartojamu? Santūrumas, akcentuotas liemuo, gausybė dekoro arba siuvinėjimo (tiesa, šis neturėtų skirtis nuo audinio spalvos – svarbiausia, kad sukurtų faktūros ir žibančių kristalų efektą) ir jums tinkama iškirptė.

Siūlome V formą arba tokią, kokia pavaizduota nuotraukoje apačioje, – žavios ovalo formos, kaip mėgdavo prezidentienė Jackie O – Jacqueline Kennedy Onassis.

„Scanpix“ nuotr./Elie Saab 2014-2015 žiemos kolekcijos modelis. Aukštosios mados savaitė Paryžiuje.
„Scanpix“ nuotr./Elie Saab 2014-2015 žiemos kolekcijos modelis. Aukštosios mados savaitė Paryžiuje.

6. Intensyvus mėlis

Gera naujiena ekstravagancijos gerbėjoms. Pats prancūzų mados riteris Jeanas Paulis Gaultier šiemet garsiai skelbia, kad nebeverta paisyti taisyklių ir jei norisi vienodos spalvos, trykštančios kiekviename pirkinyje, tai ir reikia!

Liaudiškai galite pavadinti tai „sviestu sviestuotu“, tačiau praktiškai, atrodo, vienodo tono pėdkelnės ir batai, suknelė ir dar aksesuarai predentuoja tapti nauja tendencija. Tiesa, dar nepasiteisinusia gatvės stiliuje, tačiau mūsų dėmesį jau patraukusioje.

„Scanpix“ nuotr./Jean Paul Gaultier 2014-2015 žiemos kolekcijos modelis.
„Scanpix“ nuotr./Jean Paul Gaultier 2014-2015 žiemos kolekcijos modelis.

7. Istorinis minimalizmas

Klasikinė devinto ir dešimto dešimtmečio filmų moteris bet kurioje kino juostoje – tiek rimtame verslo siužete, tiek šeimyninėje komedijoje – būtinai vilkėdavo golfą. Ir nors mada jį pamažu įteisina kaip naują šiuolaikinį atributą, mums šis drabužėlis, kad ir ką bedarytų dizaineriai, vis tiek asocijuojasi su malonia praeities nostalgija. Tačiau tai nėra blogai.

Taip pat skaitykite: Sėkmės kodas: kuo vilkėti ir kaip sutikti 2015-uosius metus?

Čiupkite savąjį iš spintos, susikiškite į pieštuko ar varpelio formos sijoną aukštu liemeniu, priderinkite dirželį ir jūs – stilinga be pastangų! Be to, toks minimalizmas visuomet turi savų pliusų – švara, neperkrautos detalės ir tvarkingumas visad asocijuojasi su prabanga bei rafinuotumu.

„Scanpix“ nuotr./Victoria Beckham 2014-2015 žiemos kolekcijos modelis.
„Scanpix“ nuotr./Victoria Beckham 2014-2015 žiemos kolekcijos modelis.

8. Rafinuota raudona

Ką ponas Lagerfeldas įdomaus siūlo mūsų žiemai? Jei sekate „Chanel“ mados namų kolekcijas, tikriausiai nesunkiai atsiminsite, kad ryškių raudonių dizaineris nelabai mėgsta ir mieliau renkasi rausvas, plytų, prigesintas vyno spalvas. Štai tokia santūri, kiek konservatyvi, tačiau be galo patraukli suknelė tiks ir jaunai, ir brandesnio amžiaus moteriai.

„Scanpix“ nuotr./„Chanel“ 2014-2015 žiemos kolekcijos modelis. Aukštosios mados savaitė Paryžiuje.
„Scanpix“ nuotr./„Chanel“ 2014-2015 žiemos kolekcijos modelis. Aukštosios mados savaitė Paryžiuje.

Dar vienas raudonas variantas – karališkas pavyzdys. Pažiūrėkime, kaip rengiasi princesės:

„Scanpix“ nuotr./Princesė Sirivannavari Nariratana „Lanvin“ 2015 m. pavasario-vasarios kolekcijos pristatyme Paryžiuje praėjusį rugsėjį.
„Scanpix“ nuotr./Princesė Sirivannavari Nariratana „Lanvin“ 2015 m. pavasario-vasarios kolekcijos pristatyme Paryžiuje praėjusį rugsėjį.

9. Miško paletė

Jei Naujuosius sutiksite kokioje nors miško trobelėje, kurdama židinį su artimiausiais draugais, turbūt sukate galvą, kaip čia su storu megztiniu atrodyti stilingai. Patariame rinktis plonytę vilną ir sluoksniuoti kailio detales arba išsirinkti išties originaliai atrodantį megztuką su faktūra.

Midi ilgio sijonas, kad nešaltų šlaunys, aulinukai ir vilnonės kojinaitės, riešinės – taip, daiktų visai nemažai, tačiau visi reikalingi ir šildantys. Be to, pažaidusios su spalvomis, galite išgauti išties nepaprastų efektų!

„Scanpix“ nuotr./John Galliano 2014-2015 žiemos kolekcijos modelis. Aukštosios mados savaitė Paryžiuje.
„Scanpix“ nuotr./John Galliano 2014-2015 žiemos kolekcijos modelis. Aukštosios mados savaitė Paryžiuje.

10. Šaltas rožinis blyksnis

Nors spalvos slenkasi į ramią ir šaltą paletę, gyvybinga fuksija vis dar išlieka. Tiesa, šiandien jau griežia ne pagrindiniu smuiku, bet kaipgi moterys be rožinės spalvos! Jūsų akims – gyvybingas „Christian Dior“ dizainas:

„Scanpix“ nuotr./„Christian Dior“ 2014-2015 žiemos kolekcijos modelis.
„Scanpix“ nuotr./„Christian Dior“ 2014-2015 žiemos kolekcijos modelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius