Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nėščiosios apranga: kaip sutaupyti ir tinkamų bei stilingų derinių rasti savo spintoje?

„Pinterest“ ir „Instagam“ albumuose, mėnesinių žurnalų puslapiuose – jų, stilingų nėštukių, pilna! Jos mielos, žavios, švytinčios tuo motinystės spindesiu ir be galo stilingos.
Teiginys, kad nėštumo metu tenka pamiršti stilių, tėra mitas.
Teiginys, kad nėštumo metu tenka pamiršti stilių, tėra mitas. / „Fotolia“ nuotr.
Temos: 3 Nėštumas Mama Mada

Tačiau jei ir jūs šiuo metu išgyvenate tą laukimo periodą, esame tikros, pakraipote galvą: kaip joms taip pavyksta? Kai kurioms, nukamuotoms rytinių pykinimų ir paskutiniais mėnesiais tinstančių pėdų, teišeina pasipuošti tik medvilninėmis laisvalaikio kelnėmis, T formos sportiniais marškinėliais ir vasarinėmis šlepetėmis, įsispiriamomis tarp pirštų.

Iš tiesų nėščios moters spintos visai ir nebūtina keisti iš pagrindų (po to juk vis vien reikės tų drabužių kažkaip atsikratyti), o kai kurie daiktai tiks tiek nėštumo periodu, tiek ir po jo. Ir daugumą jų susirasite savo mėgstamose masinėse parduotuvėse. Arba, dar geriau – jie jau laukia jūsų spintose.

Tik šiek tiek didesni

Būsimoms mamoms skirtų drabužių parduotuvių Lietuvoje nėra tiek ir daug, o ir pasirinkimas, akivaizdu, nedidelis ir neypatingas. Pirma alternatyva, jei supratote, kad visai nėra kuo apsirengti, ir esate nusiteikusi šį bei tą įsigyti – pasirūpinkite savo stiliaus, tačiau dydžiu ar keliais didesniais drabužiais.

Šie puikiai tiks pirmam nėštumo trimestrui, kai akivaizdus pilvukas dar neišryškėja, tačiau papildomi kilogramai jau lenda ir visa figūra vizualiai „pučiasi“.

Šie, beje, tiks ir po kūdikio gimimo, kai sieksite susigrąžinti ankstesnes formas – galėsite juos dėvėti, tirpstant kilogramams, o vėliau parduoti internetu, perduoti gerai kolegei ar tiesiog padovanoti draugėms, kurioms šie tiks.

Jaime King ir Hailee Stenfeld – garsenybių pora, netrukus tapsianti tėvais. Būsima mamytė ne tik geba demonstruoti stilių, pasitelkdama raštuotas laisvo silueto sukneles (šios ne tik nevaržo pilvo, bet ir puikiai jai tiks po gimdymo), bet ir demonstruoja komišką polinkį į šeimos ir draugų fotografijas.

„Scanpix“/Xposurephotos.com nuotr./Jaime King ir Hailee Stenfeld
„Scanpix“/Xposurephotos.com nuotr./Jaime King ir Hailee Stenfeld

Švarkai ir megztiniai

Susiaučiami megztiniai ir švarkai – geriausi jūsų draugai nėštumo metu. Žinoma, vasarą tai gal ne taip aktualu, nors kas čia žino, juk lietuviška vasara itin mėgsta pažerti visokio temperatūrų skirtumo...

Kas smagiausia, šiuos drabužius tikriausiai jau dabar turite kažkur lentynose ar kabančius ant medinių pakabų, tiesa? Kita smagi dalis – po nėštumo juos ir toliau galėsite sau dėvėti. Skirtumas tik tas, kad švarko sagutės nesusisagstys. Na, ir gerai – galėsite demonstruoti raštuotą palaidinę bei savo pasididžiavimą – pilve augančią gyvybę!

Taip pat skaitykite: Mados tinklaraštininkė Sandra Ubartienė pataria, kaip rengtis besilaukiančioms moterims

Beje, susiaučiamų megztinių siluetas – labiausiai figūrą dailinantis nėštumo metu. Laisvai kabantys megztinio kraštai optiškai sukuria vertikales, taip pailgindami figūrą. Be to, paieškojusi pastebėsite, kad daug modelių ilgesni yra priekyje, nei gale – tai sudaro galimybes susisiausti megztinio kraštus kai šalta, arba tiesiog norint išgauti kitą silueto formą.

Koliaže iš kairės: „Alexander Lewis“ atviromis akimis megztas megztinis, rausvas „Maison Martin Margiela“ megztukas su sagomis, ilgas „Chloé“ vilnos bei moheros megztinis.

Gamintojų nuotr./Koliaže iš kairės: „Alexander Lewis“ atviromis akimis megztas megztinis, rausvas „Maison Martin Margiela“ megztukas su sagomis, ilgas „Chloé“ vilnos bei moheros megztinis.
Gamintojų nuotr./Megztiniai.

Koliaže iš kairės: A silueto vilnonė „Sacai“ pelerina, retro gėlių žiedų raštais margintas „Marni“ švarkelis, baltas „Altuzarra“ Kornvalio krepo švarkas.

Gamintojų nuotr./Koliaže iš kairės: A silueto vilnonė „Sacai“ pelerina, retro gėlių žiedų raštais margintas „Marni“ švarkelis, baltas „Altuzarra“ Kornvalio krepo švarkas.
Gamintojų nuotr./Drabužiai, tinkantys nėštumo metu.

„Imperatoriškas liemuo“

Taip, žinome, pavadinimas verčiant lietuviškai gal ir skamba kiek keistokai, tačiau skubame paaiškinti: ar pamenate senovines rūmų damų iš filmų sukneles, kuriose talijos linija užkelta aukštai ir prasideda iškart po krūtine?

Tai ir vadinama imperatoriškuoju liemeniu, arba empire-waist. Tokį siluetą nėščios moterys gali puikiai išnaudoti savo privalumui – tokia aukšta liemens linija garantuos, kad pilvui didėjant, drabužio audinys nespaus ir nevaržys judesių.

Tiesą sakant, nauda kone tokia pati, kaip ir iš platesnės tunikos, kuri yra dar vienas nepamainomas atributas nėštumo metu, tik šis variantas – nepalyginamai elegantiškesnis!

Jessica Lowndes – dar viena stilinga būsima mama.

„Scanpix“/Xposurephotos.com nuotr./Jessica Lowndes
„Scanpix“/Xposurephotos.com nuotr./Jessica Lowndes

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius