Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasiruoškime vėstantiems orams: paltų, švarkų ir striukių tendencijos

Keičiantis sezonui, neabejotinai imame perdėlioti savo garderobą. Dalį drabužių padedame į spintos gilumą laukti kito šiltojo metų laiko, su kitais nusprendžiame atsisveikinti, o kai kuriuos patraukiame arčiau savęs bei ruošiame nuolatiniam dėvėjimui. Rudenį, koks būdingas Lietuvai, būtent švarkai, paltai ir striukės karaliauja mūsų spintose, o kai jų pasirinkimas parduotuvėse iš tiesų nemažas, kyla klausimas, kurį iš jų rinktis.
Gatvės stilius
Gatvės stilius / Vida Press nuotr.

Odinė striukė

Regis, niekada neišeisianti iš mados ir ypač lengvai derinama, tiesa, ne tik rudenį. Tai drabužis, kuris yra itin lankstus dėvėjimo ir priderinimo atžvilgiu – odinė striukė tinka tiek su džinsais, tiek su suknelėmis bei sijonais.

Elegantiškai atrodo ir iš rokeriškos striukės kyšanti marškinių apykaklė, įnešanti solidumo bei kontrasto pojūtį.

Džinsinis švarkas

Panašiai kaip ir odinė striukė, šio tipo švarkelis griežtų derinimo taisyklių išmokti nereikalauja. Patarimų būtų tik vienas: neužsižaiskite su džinsu – džinsinė striukė ir, pavyzdžiui, džinsinės kelnės, jau nekalbant apie sijoną, yra rizikingas pasirinkimas.

Antra vertus, džinsas, kitaip nei oda, yra palankesnė medžiaga įvairioms spalvoms, tad šiuo atveju apsistoti ties juoda nederėtų. Nevenkite išbandyti ir gėlėtų raštų, įvairių mėlynos atspalvių.

Paltas su kailiuku

Rinktis natūralų ar dirbtinį yra jūsų sprendimas, tačiau kailis tikrai dar nėra vakarykštės dienos atributas. Priešingai, jis suteikia elegancijos, paryškina palto akcentus, atskiras linijas. Pavyzdžiui, jeigu kailio akcentas įsiūtas aplink kaklą, šios linijos bus itin dailiai pabrėžtos dėvint tokio tipo paltą.

Įdomiai atrodo ir kailiniai rankogaliai, kurie suteikia grakštumo riešų kontūrams. Nevenkite ir žaismingumo elemento – rinkitės paltą su kailinėmis kišenėmis ir kailiuką ant avalynės.

Dar vienas tobulas rudens derinys – A silueto dvieilis paltukas su kailio akcentu, džinsai, megztukas ir čiurnos kauliuką siekiantys aukštakulniai bateliai.

Paltas žemiau kelių

Blauzdas siekiantis paltas taip pat yra geras pasirinkimas rudeniui, nors ir reikalaujantis atidumo bei kruopštumo derinant įvaizdžio elementus. Šiuo atveju derėtų atkreipti dėmesį į du esminius dalykus: konstrukciją ir audinį.

Dažniausiai tvirtesnio audinio paltai būna įliemenuoti, tad jų įvaizdis turėtų būti daugiau klasikinis – pavyzdžiui, kantuotos kelnės iki kauliuko, taip pat aukštakulniai, siekiantys kulkšnį, ir marškiniai.

Jeigu paltas yra laisvo kritimo, nevenkite suveržti jį diržu – tai pridės žavesio bei paryškins liemenį. Prie tokio palto patartina dėvėti taip pat laisvo kritimo platėjančias kelnes, oversized palaidinę ar megztuką – toks įvaizdis būtų gaivališkas, o gyvybės jam įkvėptų siluetų lengvumas.

Galima neatsisakyti ir siaurėjančių kelnių ar aptemptos suknelės – tokiu atveju įvaizdis neštų rafinuotesnę žinutę. Batai taip pat galėtų būti žemaauliai arba vidutinio aukščio lygiu padu. Tiesa, tiktų ir aukštakulniai, kurie puikiai derėtų, jeigu kelnės būtų platėjančios.

Lietpaltis

Jau pats šio palto rūšies pavadinimas diktuoja, kad jis dėvimas subjurus orams arba įrudenėjus. Pompastiškos ar perdėm puošnios aprangos rinktis prie lietpalčio nederėtų. Puikiai tiks megztukas, patogios tiesaus kirpimo kelnės ir batai žemu padu. Įvaizdį pasodrinti galėtų krepšio tipo rankinė.

Tiesa, jeigu renkatės taip vadinamą trench coat, situacija šiek tiek pakinta. Nors lietuvių kalboje jis taip pat vadinamas lietpalčiu, tačiau dažniausiai fasonas yra kiek kitoks, skiriasi įliemenavimas, jis segamas sagomis (dažnai dvieilėmis) bei sujuosiamas diržu, neturi gobtuvo.

Prie jo galima rinktis elegantiškesnį įvaizdį, derinti aukštakulnius, aulinukus, taip pat įvairaus kirpimo džinsus bei kito audinio kelnes. Nepabijokite ir ryškesnių aksesuarų, pavyzdžiui, auksinių auskarų ar kaklo papuošalo.

Striukė

Tai idealus pasirinkimas, kai orai visiškai nelepina, norisi patogumo ir praktiškumo. Dažniausiai gobtuvą turinti striukė išgelbės lietingą rudens dieną. Striukes galite dėvėti ir prie įprastų džinsų, ir prie sportinių kelnių. Tiesa, sportinė avalynė šiuo atveju būtų tinkamesnis pasirinkimas negu, pavyzdžiui, dailūs aukštakulniai.

Skraistė

Arba kitaip pončas – dar viena originali ir puošnesnė alternatyva pavargusioms nuo kas sezoną besikartojančių paltų tendencijų. Pončą patartina dėvėti prie kelnių, o kadangi pats apsiaustas yra platus, geriausia derinti jį su siauromis arba siaurėjančiomis kelnėmis. Viršutiniu drabužiu galėtų tapti megztinis aukšta apykakle, o avalynei puikiai tiktų ilgaauliai batai.

Bomberis

Vienas iš populiariausių pastarojo meto siluetų, kilęs iš pilotų aprangos, yra tinkamas tiek aštresnių siluetų mylėtojoms, tiek nuosaikesnį, bet intriguojantį stilių mėgstančioms mados sekėjoms.

Jeigu jums patinka apkritęs, šiek tiek oversized stilius ir plačios rankovės, bomberis būtų įdomus, nenuobodus pasirinkimas, pasižymintis dar ir elastingais apsiuvais aplink juosmenį, apykaklę, rankogalius.

Vėlgi tai plataus spektro dėvėjimui tinkamas švarko tipas. Tiesa, stilius turėtų būti arba kasdienis laisvalaikio, arba sportinis, vadinasi, tinka džinsai, sportinės kelnės, o sijonus bei sukneles patartina rinktis tik jei mėgstate unikalų stilių, kurį, esate tikros, galėsite sutramdyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius