Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rankinės, delninės ir krepšiai: kaip nešioti bei derinti skirtingų formų daiktus?

Rankinės jau kurį laiką yra tapusios mados elementu. Dar puikiau, jeigu rankinių būtų ne viena ir ne pora. Šis aksesuaras ne tik palengvina kasdienių būtiniausių daiktų nešiojimą, bet ir idealiai tinka, kai aprangai reikia baigiamojo akcento, nedidelės intrigos arba tiesiog norisi pasipuošti.
Rankinės
Rankinės / Vida Press nuotr.

Ne veltui daug prekių ženklų į rankinių kolekcijas ir siūlomą įvairovę investuoja ne mažiau laiko bei pastangų nei į drabužius ar avalynę, o dalis mados gigantų, pavyzdžiui, „Hermes“, šioje srityje jau ima tapti ikoniniais bei nepralenkiamais.

Tačiau pagrindinė dilema iškyla plečiantis siūlomam asortimentui. Įvairių stilių, skirtingoms progoms tinkančios rankinės gali tapti ne tik puošmena, bet ir nemenku galvos skausmu, kai tenka išsirinkti naują ar priderinti jau turimą aksesuarą.

Stačiakampės formos rankinė

Vienas populiariausių variantų – stačiakampės formos klasikinis rankinukas, dėvimas ant pečių. Šio tipo krepšiai dažnai pasižymi medžiagų, dizaino ir atspalvių gausa. Paprastai gaminami iš aukštos kokybės odos, turintys dvi rankenas, plokščios ir stačiakampės formos bei ypač mėgstami tokių prekių ženklų kaip „Prada“, „Michael Kors“.

Nors dažnai vadinami pečių krepšiu, šie rankinukai beveik visada turi ir trumpas rankenas, ir diržų pailginimo funkciją. Rankinukai atrodys stilingai dėvimi ant peties, nuleidus rankenas ant dilbio ar tiesiog laikant jas atsitiktinai, per daug apie tai negalvojant. Pastarasis dėvėjimo būdas pridės vėjavaikiškumo bei lengvumo pojūtį.

Ši rankinė dažna ir gana reguliari, tad puikiai tinka prie oficialesnio stiliaus, pavyzdžiui, klasikinio kostiumėlio. Žinoma, puikiai tinka ir prie mažiau įpareigojančių drabužių – tarkime, įvairaus tipo megztukų.

Krepšio tipo rankinė

Šie rankinukai panašūs į dėvimą ant pečių krepšį, tačiau dažnai yra erdvesni bei labiau pritaikyti sunkesniam nešimui, pavyzdžiui, po apsipirkimo. Šios rankinės idėja yra ne tik konceptuali, bet ir praktiška – siekiama, kad į šio tipo krepšius būtų galima sutalpinti daugybę daiktų.

Tai neabejotinai funkcionali ir patogi rankinė, kurios forma taip pat dažniausiai būna stačiakampė. Ilgis yra šiek tiek didesnis už plotį arba atvirkščiai, tačiau skirtumas nei į vieną, nei į kitą pusę beveik niekada nebūna drastiškas, taigi pernelyg nenutolstama nuo kvadrato formos.

Šie krepšiai pasitarnauja darbe, paskaitose, tad prie jų galima idealiai priderinti švarkelį arba marškinius ir džinsus.

Per petį persimetamas krepšys

Pirmoji aprašyta rankinė dėvima ant peties, o štai ši dažniausiai pakreipiama įstrižai ir nuo paties skersai pereina iki priešingo klubo. Vėlgi, tai labai funkcionalus, šiek tiek „turistinis“ ir gyvenimą palengvinantis sprendimas.

Ši rankinė leidžia išlaikyti laisvas, neužimtas rankas keliaujant, vaikštant ar turint kitų papildomų daiktų, pavyzdžiui, pirkinių maišų. Dėl savo praktiškumo ši rankinė labiausiai tiktų būti dėvima su palaidinėmis, megztukais ir džinsais.

Lagamino tipo rankinė

Šiek tiek primenantys prieš tai aprašytus per petį persimetamus krepšius, šie rankinukai išsiskiria specifine forma ir savitomis detalėmis.

Šiam rankinukui nebūdinga apskrita arba kvadrato forma, kadangi imituodamas lagaminą, jis beveik visada būna stačiakampis bei išsiskiria vokų atvartu ir dviguba arba vienguba sagtimi.

Dirželis dažniausiai būna reguliuojamas, vadinasi, tiek pailginamas, tiek patrumpinamas, dėl ko rankinė patogiai prisitaiko. Ypač tinka skubant ar nesinorint per daug vargti renkantis rankinę, kadangi yra ir funkcionali, ir madingai atrodanti.

Krepšiai, sutraukiami virvute

Anglų kalboje kibiro tipo krepšiais vadinami rankinukai savo pavadinimą gavo dėl tik jiems būdingo ypatingo, išsiskiriančio silueto. Paprastai jie tvirtinami raišteliu viršutinėje dalyje ir turi ilgą skersinį diržą. Kartais taip pat turi dirželio sutrumpinimo funkciją arba trumpą dirželį pakeitimui.

Toks krepšys gali būti gaminamas tiek iš tvirtos odos, tiek iš zomšos ar kito tipo audinio bei ypač lanksčiai pasiduoda dekoro interpretacijoms, pavyzdžiui, siuvinėjimui, o tai jį paverčia ne tik funkcionaliu, bet ir madingu.

Sportinis krepšys

Tai platus ir praktiškas krepšys, praverčiantis užimtiems žmonėms, studentams, lankantiems sporto salę ar keliaujantiems su rankiniu bagažu. Jie paprastai būna dideli, dėžutės arba cilindro formos, dėl to talpina daug daiktų. Dažniausiai turi dvi trumpas rankenas ir vieną ilgą dirželį, kad būtų patogiau nešioti.

Kalbant apie šių krepšių medžiagą, jie beveik visada gaminami iš vandeniui atsparios drobės arba nailono, todėl juos labai lengva valyti. Norintys prabangos gali pasirinkti kitos medžiagos, pavyzdžiui, odinį krepšį.

Kuprinė

Neginčijamai praktiškiausia rankinių/krepšių opcija, idealiai tinkanti visiems, ieškantiems plačiai panaudotino aksesuaro. Būtent kuprinė atveria išties didžiausias dėvėjimo galimybes. Kuprinės turi du pečių diržus, todėl jums būtinų daiktų svoris yra tolygiai paskirstomas, nugara išlieka tiesesnė, išvengiama pečių traumų, o tai dar vienas kuprinių privalumas.

Nors pagrindinis pliusas yra optimalumas, jos nenusileidžia savo dizainų gausa bei atliepia madingųjų poreikius. Galima aibė stilingų variantų tiek mėgstantiems ryškesnes, tiek minimalistines kuprines, o dėvėti šį aksesuarą galima prie iš esmės bet kokios aprangos – na, išskyrus vakarinę.

Delninukė

Jos puikiai tinka vakarui mieste, apsilankymui restorane, naktiniame klube, formalioms progoms. Nuo margintų langeliais ir dekoruotų karoliukais iki minkštu, švelniu audiniu dengtų ar minimalizmo dvasia alsuojančių – delninukių tipų yra daugybė ir atitinkančių įvairius skonius bei skirtingus biudžetus.

Vienintelis trūkumas, kad delninukės, palyginti su kitomis rankinių rūšimis, geba talpinti mažesnį kiekį daiktų, tad dažniausiai vietos randa tik ypač reikalingi atributai, pavyzdžiui, raktai, telefonas, kortelės, kosmetika.

Žinoma, prie šio aksesuaro labiau už viską dera vakarinė arba kokteilinė apranga, tinkanti tiek subtiliai vakarienei, tiek laiko praleidimui naktiniame klube.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius