Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šaltasis sezonas neprivalo būti nuobodus: 4 paprasti stiliaus patarimai

Esu viena tų merginų, kurios spintos valymus daro du kartus per metus, stengiasi visuomet turėti ką apsirengti, o drabužių derinius pasiruošia dar iš vakaro, kad ryte nubudus nereikėtų dėl to sukti galvos. Žinoma, labai dažnai pasitaiko tų rytų, kai apie jokius stilingus derinius galvoti net nesinori - įlendi į mėgstamiausius džinsus, apsivelki jaukų džemperį, šoki į sportinius batelius ir išeini į darbus su namų aprangą primenančia uniforma. Nežinau kaip jums, tačiau ilgai vaikščiodama su tokia uniforma aš pradedu jaustis prastai ir, nori nenori, stengiuosi kuo dažniau susigalvoti įdomius drabužių derinius. Juk kaip atrodai, taip ir jautiesi!
Aistės Svarauskaitės stiliaus deriniai
Aistės Svarauskaitės stiliaus deriniai / Asmeninio archyvo nuotr.

Kadangi šaltasis sezonas Lietuvoje tęsiasi ilgiau nei mes norėtumėm, net ir stilingiausius drabužius reikia slėpti po storomis striukėmis. Tačiau tikrai yra kitų būdų, kaip galima pagyvinti savo derinius įvairiomis detalėmis ir neįdėjus daug pastangų, atrodyti daug įdomiau.

Išbandykite įvairių kirpimų bei spalvų kelnes

Nors savo spintoje turiu bene 10 porų skirtingų džinsų porų, tačiau labai mėgstu įvairaus kirpimo, raštų bei audinių kelnes. Tam, kad derinys atrodytų įdomiau, užtenka paprastą vienos spalvos derinį papildyti ryškiomis raudonomis kelnėmis, pasirinkti plataus kirpimo kelnes ar margas, galbūt net prie švarko derančias kelnes taip sukuriant kostiumo įvaizdį. Taip pat labai nemėgstu būti įstumta į „balta spalva – vasarai, juoda – žiemai“ stereotipą ir mielai dėviu baltas kelnes žiemos metu. Aplinkui viskas ir taip gana tamsu, tad verta savo dieną praskaidrinti bent drabužiais.

Megztiniai – nebūtinai nuobodūs

Dar vienas puikus būdas pagyvinti savo drabužių derinius – ryškių spalvų, įdomių kirpimų bei tekstūrų megztiniai ir džemperiai. Užbėgdama įvykiams už akių pasakysiu, kad animacinių filmų herojų aplikacijos turėtų likti kažkur paauglystės nuotraukose arba teminiuose vakarėliuose, tačiau skoningos ir spalvingai pagamintos aplikacijos tikrai pagyvins derinį. Visų pirma, kad ir koks gražus megztinis būtų, siūlyčiau atkreipti dėmesį į jo sudėtį ir rinktis kokybiškos medvilnės ar vilnos bei kašmyro audinius, o jau paskui – kreipti dėmesį į detales. Pati labai mėgstu vienspalvius, tačiau rečiau sutinkamų spalvų (bordinė, mėtinė, melsva) megztinius, įvairius siuvinėjimus, o jei ir tiek negana, kiekvieną drabužį galima pagyvinti diržu ar iš po jo išlendačiais kito drabužio kraštais.

Aksesuarai: ir grožiui, ir šilumai

Jei įdomesnių kirpimų bei spalvų drabužių neturite ir investuoti į juos nesinori, visuomet galima rinktis išskirtinius aksesuarus, kurie kaip mat įvaizdžiui pridės priekonių. Aš labai mėgstu įvairias vilnos skrybėles, kepures su snapeliu ar stilingas žiemines kepures – belieka pasirinkti tinkamiausią ir nebijoti šiais aksesuarais pažaisti. Kadangi kepurė ar šalikas yra sąlyginai nebrangūs aksesuarai, jų spintoje siūlau turėti keletą ir skirtingų spalvų, o jei drąsos jums netrūksta, pamėginkit prie vienspalvio derinio priderinti neoninės spalvos kepurę!

Eksperimentuokite su avalyne

Esu viena tų merginų, kurios galėtų beveik nepirkti drabužių, tačiau apsikrautų skirtingomis batų poromis iki lubų. Batų turiu tikrai daug, tačiau taip yra todėl, kad kiekvieną porą randu kur priderinti. Yra žmonių, kurie turi vienus sportinius batelius, tinkančius prie visko, o aš jų turiu daugiau nei dešimt porų, nes kiekviena jų tinkama skirtingai progai ar deriniui. Jokiu būdu neskatinu jūsų bėgti į parduotuves ir šluoti lentynas, tiesiog atkreipiu faktą į tai, kad norint pagyvinti savo derinius galima rinktis skirtingus batus. Paprastas džinsų, palaidinės ir švarko derinys atrodys vienaip su aukštakulniais, kitaip – su sportiniais bateliais ir dar kitaip su dabar taip madingais kaubojiškais aulinukais.

Būdų pagyvinti savo drabužių derinius yra visa galybė, tereikia nebijoti eksperimentuoti bei bent kartą parduotuvėje pasimatuoti drabužį, kuris taip kliūna už akies, tačiau sau viduje pasakote, kad „nee, man tai tikrai šitas netiks“. O jūs tik pabandykit – atrasit dar nematytų spalvų, tekstūrų ir papildysit savo derinius dar didesniu pasitikėjimu savimi bei platesne šypsena!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius