-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sijonai: kokie madingiausi, kaip juos derinti ir kokių nedėvėti žemaūgėms?

Sijonas yra praktiškai visoms progoms tinkamas drabužis. Tik norint, kad jis puikiai atrodytų, reikėtų pasirinkti tą, kuris idealiai tinka būtent jums. Trumpai aptarsime, kokie sijonai madingiausi šį sezoną, kaip juos derinti prie batų, pėdkelnių ir viršutinės dalies drabužių. Ir kokie tinka lieknoms, apkūnesnėms ir žemesnio ūgio moterims.
Sijonai
Sijonai / Vida Press nuotr.
Temos: 3 Mada Sijonas Stilius

Madingiausi – vilnoniai, odiniai, megzti

Pasak Tavostilius.com įkūrėjos, stilistės Mingailės Skuodytės, dabar ypač madingi storų ar kietų audinių sijonai – vilnoniai, odiniai, megzti. Jie turėtų būti žemiau kelių, iki žemės arba visai trumpi.

Vida Press nuotr./Vidutinio ilgio sijonas
Vida Press nuotr./Vidutinio ilgio sijonas

Kalbant apie kirpimą, madingiausi tiesūs arba A formos. Stilistės teigimu, šį sezoną labai madingi ir keistų bei asimetriškų formų sijonai, su giliais skeltukais ir neįprastomis detalėmis. O štai kalbant apie spalvas, M.Skuodytė siūlo rinktis vienspalvius ryškių spalvų sijonus.

Sijono derinimas su kitais drabužiais, pėdkelnėmis, batais

Stilistės patarimu, prie trumpo sijono geriausia dėvėti neilgą viršutinį drabužį arba jį susikišti į sijoną. Tačiau toks sijonas neturėtų būti aukštu liemeniu. Prie ilgo sijono, pasak M.Skuodytės, lengviausia derinti viršutinės dalies drabužius, kurių ilgis – virš klubų.

Vida Press nuotr./Trumpas sijonas
Vida Press nuotr./Trumpas sijonas

„Viskas priklauso nuo liemens ir kojų ilgio. Jei liemuo ilgas, galima dėvėti sijoną aukštesniu liemeniu ir palaidinę susikišti į jį. Jei kojos ilgos, geriau dėvėti sijoną žemu liemeniu arba nekišti į jį palaidinės“, – pataria stilistė.

Ten, kur baigiasi sijonas, jis dalija kojas ir pabrėžia tą kojų vietą. Tad, jei nenorite pabrėžti kurios nors kojų vietos, sijono ilgį reikėtų rinktis atidžiau.

Ji atkreipė dėmesį, kad ten, kur baigiasi sijonas, jis dalija kojas ir pabrėžia tą kojų vietą. Tad, jei nenorite pabrėžti kurios nors kojų vietos – stambių šlaunų arba blauzdų, sijono ilgį reikėtų rinktis atidžiau – pavyzdžiui, besibaigiantį vidury kelių arba ilgą.

M.Skuodytė patarė nepamiršti ir batų: dėvint ilgesnį sijoną reikėtų atsargiau rinktis aulų ilgį – pasak jos, geriausia labai trumpu auliuku arba visai be jo.

Paklausta, kaip reikėtų derinti sijoną su pėdkelnėmis, sakė, kad ypatingų taisyklių nėra. „Blogiausiai atrodo lengvų audinių sijonai, derinami su labai storomis matinėmis pėdkelnėmis. Juodi prigludę sijonai derinami su ryškiomis, šviesiomis ar raštuotomis pėdkelnėmis, turint vidutinio ar stambesnio sudėjimo kojas. Taip pat nekaip gali atrodyti tos pačios spalvos sijonas ir pėdkelnės, jei ta spalva nėra visiškai vienoda, bet labai panaši – tiesiog gali atrodyti klaidingai“, – sakė stilistė.

A post shared by EssexeeLegs (@essexeelegs1) on

TAIP PAT SKAITYKITE: Pėdkelnės: kokios dabar madingos, kaip jas derinti ir kokias mesti lauk?

Koks tinka lieknai, apkūnesnei ir žemo ūgio moteriai?

M.Skuodytė labai lieknoms merginoms, moterims pataria dėvėti sijonus, kurie vizualiai sukuria šiek tiek daugiau apimties: plisuotus, klostuotus, su detalėmis (kišenėmis, sagomis), pūstus. Galima rinktis storesnius audinius ir keistesnius tų sijonų ilgius. Geriausiai tinka A formos sijonai, o vengti derėtų pieštuko formos sijonų.

Apkūnioms moterims derėtų vengti labai kietų audinių ir daug detalių, taip pat plisuotų ir smulkiai klostuotų sijonų.

Apkūnioms moterims, stilistės teigimu, geriausiai tinka tiesaus kirpimo sijonai, dažniausiai iki kelių arba besibaigiantys ties kelių viduriu. Pasak jos, galima dėvėti A formos arba keletą klosčių turinčius sijonus. Tačiau derėtų vengti labai kietų audinių ir daug detalių, taip pat plisuotų ir smulkiai klostuotų sijonų.

Žemaūgėms M.Skuodytė siūlo vengti labai ilgų sijonų arba plačių midi ilgio sijonų. „Norinčios ilgesnio sijono turėtų jį rinktis tiesų. Trumpi sijonai gali būti įvairių formų, svarbu nesutrumpinti kojų auliniais batais ir juos rinktis atsargiai“, – įspėjo stilistė.

„Scanpix“ nuotr./Miroslava Duma
„Scanpix“ nuotr./Miroslava Duma

Dažnai manoma, kad kiekviena moteris savo spintoje turi turėti klasikinį pieštuko formos sijoną. M.Skuodytės teigimu, kiekviena moteris tikrai turi turėti klasikinį sijoną, bet jokiu būdu nebūtinai pieštuko formos, o tą, kuris idealiai jai tinka. Jis gali būti ir tiesus, ir A formos, ir aukštu liemeniu, ir žemu. Svarbiausia, pasak stilistės, kad jums tiktų. Ir toks sijonas turėtų būti neutralios spalvos – juodas, mėlynas ar pilkas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Stiliaus patarimai: 6 variantai, kaip atrodyti elegantiškai žiemą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius