-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Stiliaus triukai coliukėms: trumpos kojos staiga atrodo ilgos!

Jei nesate viena iš tų laibakojų, kurioms kojos „tarytum iš pažastų auga“, tačiau tikrai mielai pridėtumėte prie savojo ūgio bent vieną kitą centimentrą, sutikite, iš draugės išgirdus komentarą: „Bet juk tu visad atrodai aukštesnė nei esi!“, širdis apsąla ir pasidaro visai malonu – štai ką reiškia išmanyti keletą nesudėtingų aprangos gudrybių!
Mažo ūgio moteriai svarbiausia žinoti, kaip pabrėžti savo privalumus ir akcentuoti harmoningas kūno proporcijas. Tuomet ūgio niekas nė nebepastebės.
Mažo ūgio moteriai svarbiausia žinoti, kaip pabrėžti savo privalumus ir akcentuoti harmoningas kūno proporcijas. Tuomet ūgio niekas nė nebepastebės. / „Shutterstock“ nuotr.

Jei jų ir nežinote, ne bėda – skubame savo žiniomis pasidalyti. Tiesa ta, kad žmonių stebėjimo įgūdžiai praverčia ne tik toms, kurios domisi psichologija, kūno kalba, oratorystės menu ar tiesiog bet kokiais kitais asmeninino tobulėjimo aspektais (juk natūralu, kur glūdi visa naudinga informacija – ne tik knygose, bet ir praktiniame gyvenime, prieš pat mūsų akis!).

Kalbant apie madą, stilių, gal netgi šiek tiek apie gerą skonį, to galima išmokti bei pasisemti supratimo, lavinant akį „gatvės mokykloje“ – stebint, analizuojant ir taip pamažu atsirenkant sau naudingą informaciją. Pravartu užmesti akį ir į televiziją. Juk žinome, kad ekranas prideda kelis kilogramus ir paputlina figūrą. Kaip, tą žinodamos, rengiasi aktorės? Kaip išbalansuoja ant šio lyno ir sugeba atrodyti nepriekaištingai grakščios (lieknos, aukštos – koks tikslas bebūtų)?

Pastebėsite, kad ne visoms pavyksta pasirinkti tinkamą aprangą. Ir štai, pavyzdžiui, viena žemaūgė atrodo tik dar žemesnė, savo coliukės stotą pabrėždama netinkamu suknelės ilgiu, šluojančiu žemę bent dešimt centimetrų už nugaros. Tuo tarpu kita žemaūgė paskęsta marguose raštuose – zigzagais puošta palaidinė, rombais margintos kelnės – tik spėk nusukti akis, kad neapbraibtų žvilgsnis!

Taip pat skaitykite: 10 variacijų vėsiam orui: puspalčiai, striukės, apsiaustai

Dar trečia galvoja, kad paslėps savo ūgį, į priekį prieš kameras ar aplinkinius atkišdama didžiulę ir gražią modernaus dizaino rankinę. Viskas būtų kaip ir gerai, jei moteris už savo stilingo aksesuaro – to milžiniško krepšio – nepranyktų...

Ar bent kuri iš šių situacijų pažįstama? Tuomet metas kibti į darbus! Pirmiausia pažersime mados žodyną, kurį verta įsidėmėti:

  • Monochrominiai (vienos spalvos) kostiumėliai vizualiai prailgins bet kurią figūrą. Na, jei jau ne identiškos spalvos, tai bent jau panašaus atspalvio (pvz., šviesiai rudų molio tono kelnių ir ochros atspalvio kašmyrinio megztuko derinys).
  • Griežtai virš kelių užsibaigiančios sijonų ir suknelių apačios – geriausias ilgis, nedarkantis trumpų kojų. Net jei parduotuvėje matote beveik idealų sijoną, kuris šiek tiek per ilgas – neškite jį patrumpinti siuvėjui, nes tas mažytis „beveik“ jūsų išvaizdai daro nemenką skirtumą.
  • Puikią visumą sudaro proporcijos. Atidžiai prižiūrėkite, ar dera visuma – raštai, drabužių faktūros, aksesuarai, plaukų forma ir šukuosena? Bet koks nederantis neatitikimas, detalių perspaudimas užkliudys žvilgsnį ir nukreips dėmesį į visus nederančius dalykus.

Taip pat skaitykite: Ji24.lt gidas: gerų daiktų medžioklė dėvėtų drabužių parduotuvėse

Iš kairės į dešinę: suvarstomi „Bottega Veneta“ aukštakulniai, pilkas Stella McCartney švarkas, „Hobbs“ kelnės aukštu liemeniu, smėlio spalvos Sophie D‘Hoore kelnės, „Rosewe“ švarkas, Gianvito Rossi aukštakulniai.

Gamintojo nuotr./Koliaže iš kairės į dešinę: suvarstomi „Bottega Veneta“ aukštakulniai, pilkas Stella McCartney švarkas, „Hobbs“ kelnės aukštu liemeniu, smėlio spalvos Sophie D‘Hoore kelnės, „Rosewe“ švarkas, Gianvito Rossi aukštakulniai.
Gamintojo nuotr./Iš kairės į dešinę: suvarstomi „Bottega Veneta“ aukštakulniai, pilkas Stella McCartney švarkas, „Hobbs“ kelnės aukštu liemeniu, smėlio spalvos Sophie D‘Hoore kelnės, „Rosewe“ švarkas, Gianvito Rossi aukštakulniai.

Nebijokite pilkos monotonijos paįvairinti drąsesnio dizaino bateliais. Kitas variantas – kūno spalvos aukštakulniai, vizualiai akimirksniu pailginsiantys kojas.

Kaip žemą ūgį kompensuoja garsenyės?

Sukate galvą ir negalite prisiminti nė vienos itin žemos moters? Smalsumui patenkinti sudarėme garsenybių septynetuką. Kai kurių jų ūgis iš tiesų nustebins! Ir, tiesa, paskutinė šio sarašo herojė, kurios ūgis, galima teigti, jau tarp žemo ir vidutinio – 168 centimetrai – šalia šių coliukių atrodo kaip tikras modelis!

Pirmoji, žemiausioji moteris – rusaitė mados žvaigždė Miroslava Duma, paveldėtoja, kolekcionierė ir stiliaus portalo „Buro24“ įkūrėja. Jos ūgis tesiekia vos 150 centimetrų.

„Scanpix“ nuotr./Miroslava Duma – dažna mados savaičių viešnia.
„Scanpix“ nuotr./Miroslava Duma – dažna mados savaičių viešnia.

Australų dainininkė Kylie Minogue, pastaruoju metu neaplenkianti savo gerbėjų ir Baltijos šalyse, pastarąją lenkia labai nedaug. Atlikėjos ūgis – 152 cm.

„Scanpix“ nuotr./Kylie Minogue savo koncertinio turo Rygoje metu.
„Scanpix“ nuotr./Kylie Minogue savo koncertinio turo Rygoje metu.

Žvelgiant į ekranus sunku ir pasakyti, kad dainininkės ir aktorės Hilary Duff ūgis toks nedidelis. Amerikietė šiame sąraše trečia su savo 155 centimetrais.

„Scanpix“ nuotr./Hilary Duff – puikus pavyzdys, kad mini suknelės skirtos ne tik ilgakojėms.
„Scanpix“ nuotr./Hilary Duff – puikus pavyzdys, kad mini suknelės skirtos ne tik ilgakojėms.

Holivudo komedijų persona, žodžio kišenėje neieškanti šviesiaplaukė Reese Witherspoon taip pat negali girtis labai aukštu stotu. Tačiau tai beveik niekad nekliudo jai atrodyti pribloškiamai. Jos ūgis – 156 cm.

„Scanpix“ nuotr./Reese Witherspoon pamoka: jei suknelė ilgoka, bateliai turėtų būti kuo atviresni.
„Scanpix“ nuotr./Reese Witherspoon pamoka: jei suknelė ilgoka, bateliai turėtų būti kuo atviresni.

Ugningo pietietiško charakterio aktorės Salmos Hayek, kadaise suvaidinusios kino gurmanus pakerėjusią dailininkės Fridos Kahlo istoriją, ūgis siekia 157 centimetrus.

„Scanpix“ nuotr./Salma Hayek Pinault
„Scanpix“ nuotr./Salma Hayek Pinault

Ukrainiečių kilmės aktorė Mila Kunis, Ashtono Kutcherio mylimoji ir „Juodosios gulbės“ žvaigždė, žengia į kitą centimetrų dešimtį. Jos ūgis – 163 cm.

„Scanpix“ nuotr./Mila Kunis
„Scanpix“ nuotr./Mila Kunis

Paskutiniosios moters ūgis taip pat dar nė iš tolo neatitinka modelio standartų, bet paminėsime įdomią smulkmeną – aktorė ir aktyvistė Jessica Alba yra tokio paties ūgio, kaip ir legendinė Keite Moss (bohemiškasis mados pasaulio veidas, laužantis visus ūgio standartus). Tai – 168 centimetrai.

„Scanpix“ nuotr./Jessica Alba portalo „Who What Wear“ (liet. Kas ką dėvi) renginyje.
„Scanpix“ nuotr./Jessica Alba portalo „Who What Wear“ (liet. Kas ką dėvi) renginyje.

Visos šios moterys atrodo puikiai! Regis, kad centimetrai nebūtinai yra svarbiausi.

Ar tikrai pažįstate savo figūrą?

Žemaūgė žemaūgei nelygi. Pasirodo, kad neaukšto ūgio moterims galima dar labiau palengvinti susiorientuoti ir jų kūno tipus išskirti į tris kategorijas. Puikiai žinodama savo kūno formas ir proporcijas, tikėtina, kur kas lengviau apsirengsite tinkamai.

  • Trumpos kojos ir ilgas, ištęstas liemuo. Toks derinys sudaro įspūdį, kad jūs žemesnė, nors iš tiesų jūsų ūgis nebūtinai turi būti nedidelis.
  • Viduriukas – nedidelis ūgis ir harmoningai subalansuota figūra. Proporcijos – puikios, tačiau yra rizika kaskart „nukirsti“ ir sutrumpinti kojas, pasirinkus ilgesnę nei reikėtų suknelę, su kuria atrodysite pernelyg senamadiškai.
  • Trumpos kojos ir palyginti trumpas liemuo. Toks tipas – palankiausias žemaūgėms, nes kur kas lengviau žaisti su įvaizdžiais ir atrodyti aukštesnei nei esate!

Taip pat skaitykite: Raudoni lūpų dažai pagal odos spalvą

Dabar turbūt žinote, į ką atkreipti ir nuo ko nukreipti dėmesį, tiesa? Pagrindinis patarimas, tinkamas visiems tipams, – visada kurkite moteriškos, aukštos talijos iliuziją. Įvaizdį taip pat subalansuos šie elementai:

  • Drabužiai ir papuošalai, kurie žvilgsnį priverčia nukreipti į viršų – vadinasi, akcentuoja pečius ir veido sritį.
  • Vienspalvė apačia ir marginta palaidinė – tinkamas derinys. Jei nenorite raštų, šiuos pakeiskite šviesiomis pastelėmis, kelnes palikusi tamsias.
„Scanpix“ nuotr./Jessica Alba.
„Scanpix“ nuotr./Jessica Alba.
  • Liemenį dar labiau akcentuoti padės dirželiai.
  • Dar geriau, jei dirželis plonas ir ryškus – kaipmat pritrauks dėmesį.
  • Ilgą liemenį visada optiškai patrumpins palaidinės ir marškinėliai, sukišti į sijoną ar kelnes.
„Shutterstock“ nuotr./Reese Witherspoon.
„Shutterstock“ nuotr./Reese Witherspoon.
  • Kelis centimetrus suteiks ir akis klaidinantys kūno spalvos bateliai.
  • Žinoma, ūgio pridės ir aukštakulniai – net nedidelis kulniukas darys skirtumą laikysenai ir ragins pasitempti.
  • Batai, spalvomis susiliejantys su kelnėmis, irgi atliks reikiamą triuką (pvz., tamsiai mėlynos spalvos džinsai ir priderinti tokios pat spalvos zomšiniai aulinukai ant platformų sukurs ilgio iliuziją).
  • Tiesa, žemapadžiai irgi gali atlikti savo efektą – tereikia, kad jie būtų atviresni, su iškirpais.
  • Net ir žemakulniai ilgaauliai, kurie bus vos smailėjantys, kurs ilgesnių kojų įspūdį.

Iš kairės: „Giorgio Armani“ bateliai su šilko juostele, balkšvi „Guess“ aukštakulniai su sagtimi, juodi klasikiniai Manolo Blahnik bateliai smailėjančia nosele, atviros Nicholas Kirkwood basutės, Stuart Weitzman ilgaauliai.

Gamintojų nuotr./Iš kairės: „Giorgio Armani“ bateliai su šilko juostele, balkšvi „Guess“ aukštakulniai su sagtimi, juodi klasikiniai Manolo Blahnik bateliai smailėjančia nosele, atviros Nicholas Kirkwood basutės, Stuart Weitzman ilgaauliai.
Gamintojų nuotr./Iš kairės: „Giorgio Armani“ bateliai su šilko juostele, balkšvi „Guess“ aukštakulniai su sagtimi, juodi klasikiniai Manolo Blahnik bateliai smailėjančia nosele, atviros Nicholas Kirkwood basutės, Stuart Weitzman ilgaauliai.
  • Tiesios kelnės – geriausias sprendimas. Raukiniams, keistoms formoms čia ne vieta.
  • Kai perkate džinsus, pasistenkite rinktis vienspalvius ir ypač venkite spalvos išplovimą imituojančių tonų perėjimų.
  • Venkite ir žemo liemens. Kur kas efektyviau atrodys kelnės vidutiniu arba aukštu liemeniu.
  • Stenkitės, kad švarkai nebūtų ilgesni nei jūsų klubakaulis ir nedengtų klubų – tokie optiškai figūrą tik ir „trauks“ prie žemės.
  • Jei drįstate ir mėgstate, puoškitės trumpais švarkeliais, nesiekiančiais bambos. Žinoma, nepamirškite po apačia pasivilkti santūrių marškinių!
  • Trumpi sijonai jums tikrai tinka – neklausykite, jei kas sako priešingai!
  • Tuo tarpu už save didesnių rankinių derėtų vengti.
  • A formos suknelės, akcentuojančios liemenį, turėtų atrasti vietą jūsų spintoje. Tik siūlome pamiršti midi ilgius. Patraukliausiai atrodysite su trumpomis arba kelius siekiančiomis suknutėmis.
  • Pieštuko formos sijonai – irgi geras variantas. Jie, kaip ir suknelės, subtiliai nuslepia, kurgi ten tiksliai tos kojos prasideda.
„Scanpix“ nuotr./Miroslava Duma.
„Scanpix“ nuotr./Miroslava Duma.

Iš kairės: „Needle & Thread“ suknelė, „Burberry London“ žalias dryžuotas sijonas, Peter Pilotto sijonas, „Chichwish“ suknelė.

Gamintojų nuotr./Iš kairės: „Needle & Thread“ suknelė, „Burberry London“ žalias dryžuotas sijonas, Peter Pilotto sijonas, „Chichwish“ suknelė.
Gamintojų nuotr./Iš kairės: „Needle & Thread“ suknelė, „Burberry London“ žalias dryžuotas sijonas, Peter Pilotto sijonas, „Chichwish“ suknelė.
  • Jokia palaidinė neturėtų baigtis ties klubais. Tai figūrai prideda masyvumo, kurio dauguma tikrai netrokšta.
  • Dėmesį nukreips ir netgi vienspalvę pilką aprangą išgelbės originalus, kiek masyvokas vėrinys ant kaklo.
  • Vertikalūs dryžiai pasitarnaus jūsų naudai. Be to, su jais galima sukurti gana įdomių aprangos ansamblių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius