Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svečiuose pas kunigaikštienę: žvakių šviesa, Napoleono III lova, erotiška kolekcija

Ne kartą eidama centrine Romos via del Corso gatve pro apšviestus langus mačiau nuostabias ištapytas lubas ir karališkus interjerus. Tai „Palazzo Ruspoli“ – vieni prabangiausių rūmų Italijos sostinėje, jie stūkso tiesiog priešais „auksinį“ Romos mados kvadratą ir jo svarbiausią arteriją Condotti gatvę.
Anton Giulio Grande kolekcijos modelis
Anton Giulio Grande kolekcijos modelis / Vida Press nuotr.
Temos: 1 Mada

Romoje daug kas susijaudintų, gavęs pakvietimą su Ruspoli giminės herbu  ir įmantriai suraitytomis raidėmis: kunigaikštienė Maria Pia ir Giacinta Ruspoli kviečia į stilisto Antono Giulio Grande haute couture kolekcijos  pristatymą.

Jaudinuosi ir aš: kunigaikščių Ruspoli vardas Italijoje – legenda. Kariūnai, mecenatai, diplomatai, bankininkai – tai viena garsiausių Romos aristokratų giminė. XVIII amžiaus pradžioje popiežius Benediktas XIII visiems Ruspoli giminės atstovams suteikė paveldimą Romos ir Červeterio kunigaikščių titulą. 

Romos aukštosios mados savaitės „Alta Roma“ proga kunigaikštienė Maria Pia Ruspoli atvėrė žurnalistams savo namų duris. Laiptai, vedantys į kunigaikčio rezidenciją vadinami ketvirtuoju Romos stebuklu. 

Vida Press nuotr./Palazzo Ruspoli interjeras
Vida Press nuotr./Palazzo Ruspoli interjeras

Antikvariniai baldai, Caravaggio drobių originalai, žvakių šviesa, vylingi pozuojančių manekenių žvilgsniai. Madai šįsyk atviras netgi kunigaikščio miegamasis, kuriame kažkada nakvojo Prancūzijos imperatorius Napoleonas III: čia po baldakimu išsitiesusi manekenė pozuoja mados fotografams.  

O štai ir namų šeimininkė – kunigaikštienė Maria Pia su dukra Giacinta.  Aristokratė maloniai sutiko atsakyti į keletą Elaima.lt žurnalistės klausimų.

Vida Press nuotr./Maria Pia ir Giacinta Ruspoli
Vida Press nuotr./Maria Pia ir Giacinta Ruspoli

– Esu skaičiusi, kad jūsų vyras – dešimtasis Červeterio kunigaikštis Sforza Mariscotti Ruspoli norėtų nuvykti į Lietuvą. Tyrinėdamas šeimos genealogiją ir archyvus kunigaikštis aptiko, kad viena Ruspoli atšaka, susijusi su Sforza gimine ir mūsų karaliene, Žygimanto Senojo žmona  – Bona Sforza.    

– Taip, žinome, kad Ruspoli geneaologinės šakos siekia ir Lietuvą. Būtų puiku, jei kartu su vyru ir dukra ten nuvyktume. 

–  Jūs  ir jūsų dukra Giancinta Ruspoli vilkite Kalabrijos stilisto Anton Giulio Grande sukurta suknele. Ar jūsų giminės moterys visada vilkėjo aukštosios mados drabužius?

– Žinau, kad jos Romoje visada išsiskyrė stiliumi, kurį galima apibrėžti terminu „di grande gusto“ (it. gero skonio). Juk turėjome ir tebeturime puikią itališką mados ir stiliaus mokyklą.  

Jurgos Jurkevičienės nuotr./Mados pristatymas Palazzo Ruspoli
Jurgos Jurkevičienės nuotr./Mados pristatymas Palazzo Ruspoli

– Kiek žinau, Romos aukštuomenė visada buvo ištikima savo garsiems aukštosios mados stilistams – italams Renato Balestra, Rafaella Curiel, Camillo Bona, Valentino.  Bet jūs vilkite suknele, kurią stilistas pavadino prancūziškai haute couture  (pranc. aukštoji mada). Jums labiau patinka Prancūzijos mados stilius?

– Ne, jokiu būdu, tai tik prancūziškas terminas, sureikšminantis kolekciją. Daugumos Italijos stilistų mada – pati itališkiausia. Mes – italai kuriame geriau, negu prancūzai. Aš manau, mes juos pralenkėme tuo, jog mūsų stilistų kurtos  prabangios vakaro suknios yra žemiškos, atspindinčios mados tendencijas. Mūsų itališka mada artimesnė moters būdui,  suteikia asmenybei išskirtinumo pojūtį. Taip pat puikiai pabrėžia moters kūno linijas, o man tai labiausiai patinka. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius