Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šventinis darbo vakarėlis: kaip rengtis norint atrodyti stilingai ir neiššaukiamai?

Visos žinome, kad šventinis periodas dažnai prasideda ne nuo dovanų pakavimo, bet nuo darbo vakarėlių. Tai ta proga, kai galime puoštis, blizgėti ir ištrūkti iš įpareigojančių darbinių kostiumėlių. Vis dėlto neretai tokie vakarėliai yra ne tik stiliaus, bet ir reputacijos išbandymas. Taigi kaip nepersipuošti, bet atrodyti skoningai ir neiššaukiamai kolegų apsuptyje?
Šventinė apranga
Šventinė apranga / 123RF.com nuotr.

Kiekviena įmonė skirtingai pasirenka, kur su kolegomis atšvęsti gražiausias metų šventes – vieni švenčia darbo patalpose, kiti restorane ar net naktiniame klube. Šventės vieta nusako, kaip reikėtų rengtis, todėl renkantis darbo vakarėlio aprangą, labai svarbu atsižvelgti į tai, kokioje aplinkoje ir kuriuo metu jis vyks.

Taip pat svarbu atsižvelgti ir į kvietime nurodytą aprangos kodą – taigi visais atvejais reikėtų rengtis atitinkamai ir paisyti tam tikrų aprangos taisyklių.

Renkantis darbo vakarėlio aprangą, labai svarbu atsižvelgti į tai, kokioje aplinkoje ir kuriuo metu jis vyks.

Jei vakarėlis vyksta darbo aplinkoje, reikėtų rengtis santūriau, tačiau puošniai, o jei esate kviečiama pietų į restoraną, natūralu, kad apranga turėtų būti kasdieniškesnė, bet tinkama verslo pietums. Tokiu atveju puikiai tiks kokteilinė apranga (bet ne vakarinė). Jei vakarėlis vyksta vakare, itin prabangioje aplinkoje, reikėtų paisyti „black tie“ aprangos kodo.

Nedovanotina klaida – vulgarumas

Tarp seksualumo ir vulgarumo yra plonytė riba, kurios peržengti nevalia. Nereikia norėti priblokšti, ypač jei darbe mėgstate rengtis kukliau, tad svarbu prisiminti taisyklę – mažiau yra daugiau. Visuomet atrodysite puikiai pasirinkusi kuklesnius apdarus, o išsiskirti padės tinkamai parinkti aksesuarai, raudonos lūpos ar stilingi klasikiniai bateliai.

Vida Press nuotr./Ella Rubin
Vida Press nuotr./Ella Rubin

Klasika – visada saugiausias pasirinkimas

Jei bijote prašauti ir esate tikra klasikos mylėtoja, rinkitės tokius klasikinius drabužius, kaip juodas kostiumėlis ar maža juoda suknelė. Sakoma, kad maža juoda suknelė yra privaloma kiekvienos moters spintoje, tad pasipuošusi ja, būsite tikra, jog atrodote skoningai ir elegantiškai.

Jei svarstote vilktis kostiumėlį ir nenorite, kad jis atrodytų nuobodžiai ar primintų darbinę aprangą, priderinkite prie jo blizgius ar ryškios spalvos aukštakulnius, masyvius auskarus ir pasidažykite lūpas raudonu lūpdažiu.

Vida Press nuotr./Stilius: maža juoda suknelė
Vida Press nuotr./Stilius: maža juoda suknelė
Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr./Gatvės stilius

Šventiniai audiniai – aksomas ir blizgesys

Jei reikėtų išrinkti šventėms tinkamiausią medžiagos tekstūrą, be abejonės, tai būtų aksomas. Po jo galėtų eiti satinas, blizgūs ir žvyneliais puošti audiniai.

Jie visi yra ypač efektingi ir puikiai tinkantys tokiai progai, bet reikėtų nepersistengti derinant aksesuarus ar formuojant šukuoseną. Prie šių audinių geriausia derinti minimalistinius papuošalus ir ne per daug ryškų makiažą.

Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr./Priyanka Chopra
Vida Press nuotr./Priyanka Chopra
Vida Press nuotr./Stilius
Vida Press nuotr./Stilius

Madingi akcentai – sekančioms madą

Jei turite išlavintą stiliaus pojūtį, o darbinė aplinka tam neleidžia atsiskleisti – kalėdinis darbo vakarėlis puiki proga jį pademonstruoti. Rinkitės tokius madingus šio sezono drabužius kaip pūstų rankovių ir plačių pečių suknelės arba pūstų pečių palaidinę derinkite prie klasikinių juodų plačių kelnių. Aksesuarus rinkitės savo nuožiūra, svarbiausia, kad bendra visuma būtų suvaldyta ir neiššaukianti.

Vida Press nuotr./Stilius: juoda suknelė
Vida Press nuotr./Stilius: juoda suknelė
Vida Press nuotr./Zawe Ashton
Vida Press nuotr./Zawe Ashton

Vida Press nuotr./Stilius: juoda suknelė
Vida Press nuotr./Stilius: juoda suknelė

Taip pat vertėtų nepamiršti ir kelių pagrindinių taisyklių:

  • stilius neturi amžiaus ribų, tačiau pernelyg ryškus makiažas gali vizualiai sendinti;

  • jei suknelė yra itin puošni, reikėtų rinktis kuklesnį makiažą, šukuoseną, manikiūrą ir aksesuarus;

  • neatsargiai pasirinkusi suknelės ilgį, rizikuojate ne tik vulgariu įvaizdžiu, bet ir reputacija;

  • jei lauke šalta, į vakarėlį vykite su šiltesniais batais, o atėjusi prie durų persiaukite batelius;

  • venkite per didelių iškirpčių, perregimų audinių;

  • bateliai turėtų būti ne pernelyg aukšti ir plonu kulniuku;

  • venkite audinių, kurie glamžosi – susiglamžęs drabužis ne tik gadins nuotaiką, bet ir neestetiškai atrodys nuotraukose;

  • rinkitės jūsų figūrai tinkamus drabužius – ne per daug aptemptus ir ne per daug laisvus;

  • pėdkelnės yra viena dažniausiai pasitaikančių stiliaus klaidų – jos turėtų būti visiškai nematomos arba juodos, itin plonos ir prabangiai atrodančios;

  • nevertėtų pamiršti ir viršutinio drabužio, kurį vilkime ant puošnių derinių – paltas turėtų būti klasikinis ir tvarkingas;

  • bet kuriame įvaizdyje turi būti harmoninga ir tarpusavyje deranti visuma, tad įvaizdį visuomet galite patikėti profesionalams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius