Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasarą puoškitės gėlėtu raštu: kaip nesuklysti jį derinant ir ką verta žinoti?

Keičiantis sezonams įprastai persvarstome savo spintos sudėtį – galvojame, kokius drabužius dar galime pasilikti, o ką reikėtų paslėpti. Dažnai vienu iš kriterijų, kuriais vertiname drabužių sezoniškumą, tampa raštas ir spalvinė paletė.
Moterys dėvi gėlėtas sukneles
Moterys dėvi gėlėtas sukneles / Vida Press ir 123rf.com nuotr.

Atsiranda įdomių gėlėto rašto sprendimų

Vienas labiausiai su šiltuoju metų laiku susijusių raštų – gėlėtas. Gali atrodyti, kad tai pernelyg įprasta ar nuspėjama – pakanka prisiminti ir šmaikščiąją Meryl Streep citatą iš filmo „Ir Velnias dėvi Prada“, kur ji sarkastiškai pajuokia pavasarį naudojamą gėlių raštą.

Vis dėlto gėlėtas raštas puikiai pasiduoda įvairioms adaptacijoms ir kiekvieną sezoną pateikia naujovių.

Nuo suknelių iki avalynės ar maudymosi kostiumėlių – gėlėtas raštas nugula ant įvairių drabužių, o gėlės – ant aksesuarų. Žymiausių dizainerių nuolatinis flirtas su šia koncepcija atrodo yra toks pat amžinas, kaip ir pati mada. Gausus tiek pastelinių atspalvių, tiek ryškių tonų šis raštas siūlo įvairiausių optikų ir faktūrų kombinacijų.

Nors gėlių rašto tendencija žydi bene kiekvieną sezoną, pastarasis metas atnešė inovacijų ir interaktyvių sprendimų. Didelių ir masyvių gėlių motyvai, taip pat įvairūs spaudiniai, technologijos, 3D maketai leidžia paįvairinti rašto galimybes, jas praplėsti.

Kai kurie dizaineriai šį raštą naudoja itin dažnai. Gėlėto rašto karaliumi tituluojamas Erdemas Moralioglu yra linkęs siūlyti novatoriškas audinio manipuliacijas ir pasitelkti netgi skaitmenines technologijas, erdvinius sprendimus.

Kitas gėlių rašto titanas Oscaras de la Renta taip pat mėgsta įvairių formatų ir dydžių implikacijas. Šis raštas yra dizainerio vizitinė kortelė, leidžianti plėsti mados suvokimo ribas ir vystyti savitą konceptą.

Derinant reikėtų vengti chaotiškumo

Tiems, kurie gėlių raštą yra visiškai įsimylėję, visai nebūtina jo sieti su šiltuoju metų laiku. Jis gali būti puikiausiai pritaikomas ir dėvimas ištisus metus. Tai yra tendencija, gebanti atrasti nišą įvairiausiuose fasonuose ir modeliuose, tad ne tik vasariška suknelė, bet ir rudeninis paltas ar vilnonis megztinis gali būti puošti šiuo raštu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius