-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viskas apie kelnių siluetus: kaip identifikuoti jums labiausiai tinkantį?

Kelnės – drabužis, be kurio tikslingo parinkimo neįsivaizduojamas sėkmingo įvaizdžio formavimas. Tai viena ryškiausių ir neabejotinai svarbiausių garderobo detalių, kadangi yra dėvima tiek skirtingais sezonais, tiek įvairiomis progomis. Vis dėlto kelnių tipų yra tokia gausybė, kad galima nemenkai pasimesti, tad mokėjimas jas atpažinti gerokai padės renkantis drabužį.
Kelnių tipai
Kelnių tipai / Vida Press ir „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Pritaikomos kasdieniam darbui, oficialiems renginiams ir patogiam laisvalaikio praleidimui – kelnės ypatingai svarbios mada besidomintiems žmonėms. Jos ypač aktualios ir dėl to, kad būtent šių drabužių tendencijos yra linkusios tai dinamiškai kisti, tai subtiliai atsigręžti į klasikines formas bei proporcijas.

Kelnių siluetų yra apstu, bene kelios dešimtys, o jų visų tobulas įsisąmoninimas ir nuodugnus išmanymas, matyt, prilygtų stebuklui. Vis dėlto identifikuoti pagrindinius ir dažniausiai sutinkamus šio populiaraus drabužio kirpimus ir kritimus bus neabejotinai lengviau susipažinus su pagrindinių siluetų kontūrais.

Tiesios ir prigludusios (Cigarette)

„Cigaretės“ tipo kelnės pasižymi pavadinimą atitinkančiu siluetu – jos tiesios ir prigludusios. 6-ajame dešimtmetyje tokių ikonų kaip Audrey Hepburn ir Mary Tyler Moore dėka tapusios populiariomis, šių kelnių greitai ėmė trokšti daugybė moterų.

Jos siauros iki pat kulkšnių bei turi paaukštintą juosmenį. Dažniausiai šios kelnės būna juodos spalvos, nors pasitaiko ir ryškių bei raštuotų audinių. Tokio stiliaus kelnes patartina dėvėti su marškiniais, palaidinėmis, tunikomis.

Tolygiai plačios (Palazzo)

Kelnės, pavadintos „rūmų“ vardu nusipelno atrodyti prabangiai ir išties atitinka savo pavadinimą. Savotišku feminizmo manifestu tapęs siluetas šiandien yra populiaresnis nei bet kada anksčiau.

Kadaise itin pažangiomis ir revoliucingomis laikytos kelnės šiuo metu yra ypatingai madingos bei priimamos be didesnės nuostabos, nors kelnių istorija tokios lengvos ateities šiam siluetui nežadėjo.

Pirmieji palazzo prototipai pradėti dėvėti dar 1930-aisiais, o juos besirinkusios moterys, pavyzdžiui, Coco Chanel, sukeldavo praeivių aiktelėjimus bei nuostabą. Tokie kelnių dėvėjimo eksperimentai sulaukė pasipriešinimo ir jas netgi bandyta uždrausti įstatymu.

Tačiau visa tai praeitis, o nuo 7-ojo dešimtmečio šios kelnės išgyvena savo pakilimą bei piką. Siauros ties liemeniu, kuris taip pat yra šiek tiek paaukštintas, palazzo kelnės per visą ilgį nuo pat klubų yra tolygiai plačios.

Jos puikiai dera tiek prie skirtingo tipo palaidinių, tiek prie marškinių, tad tai elementas, kuris turėtų atsidurti daugelio mada besidominčių spintoje. Ne tik dėl lengvo derinimo, bet ir dėl pasitikėjimą skatinančio bei įvaizdį sustiprinančios silueto.

Taip pat šios kelnės pasižymi audinių, spalvų bei raštų gausa, tad tai dar vienas privalumas. Tiesa, dėl savo platėjančio silueto palazzo kelnės yra labiau rekomenduotinos dėvėti aukštoms moterims kartu su aukštakulniais bateliais.

Plataus kirpimo (Gaucho arba culottes)

Siluetas, kildinamas iš argentiniečių raitelių bei vesternuose matomų kaubojų, šiandien nei su pirmuoju, nei su antruoju konceptu turbūt asocijuojamas nebūtų. Šių kelnių analogas, kurį taip pat galima išvysti drabužių parduotuvių lentynose – kiulotai, tad jeigu ant etiketės išvysite vieną iš šių užrašų, žinokite, jog kalbama apie tą patį tipą.

Abejos kelnės turi iš esmės identiškus charakteringus bruožus – platus kirpimas, ilgis iki blauzdos vidurio, aliuzija į sijoną. Būtent dėl savo plataus silueto šios kelnės šiek tiek ir primena sijono kritimą.

Šis siluetas yra vienas iš sudėtingiausiai derinamų, vis dėlto kelios taisyklės, kurias būtų galima pritaikyti bei į jas atsižvelgti, egzistuoja. Apgalvokite odos apie kulkšnį, kuri liks apnuoginta, plotą. Kitaip sakant, prie jų derėtų avėti arba įprastus stiletto aukštakulnius, arba batus, kurie odos neatidengtų apskritai.

Vidutinio aukščio avalynės pasirinkimas gali atrodyti keistai, nebent sugebėsite likusiu savo įvaizdžiu aiškiai argumentuoti savo pasirinkimo kontekstą.

Taip pat venkite itin aptempti kūno dalį iki juosmens. Šios kelnės spinduliuoja laisvumu, palaidumu, netgi primenančiu sijoną, tad apkritę, laisvi arba bent jau neprigludę drabužiai viršuje puikiai papildytų stilių, sukurtų tolygų platėjimo pojūtį ir vaizdą.

Siaurėjančio silueto (Carrot)

„Morkos“ silueto kelnės, kaip ir koduoja jų pavadinimas, atitinka siaurėjantį siluetą. Platesnės viršuje pasižymi tolygiu susiaurėjimu per visą kojos ilgį, o apačioje, aplink čiurną, beveik susilieja su oda.

Dažnai šios kelnės yra klostuotos viršuje, o jų apačioje būna įsiūta guma, tad dėl charakteringų požymių gausos šio tipo kelnes identifikuoti nesunku. Jos puikiai atrodo prie megztukų bei aukštakulnių batelių, yra šiuolaikiškos ir modernios.

Su papildomomis kišenėmis šonuose (Cargo)

Šios kelnės pasižymi vienu esminiu bruožu – jų šonuose įsiūtomis papildomomis kišenėmis. Nors prekyboje dažniau pasirodo vyriškoji jų versija, tačiau ir moterims šis siluetas, tikslingai priderintas, gali žavingai derėti.

Jų siluetas paprastai yra labai laisvas, o pleišto siūlė šiek tiek nuleista, lyginant su įprastomis kelnėmis. Tai daugiausiai laisvalaikiui tinkantis tipas, kadangi turi asociacijų tiek su sportiniu, tiek su darbinių kelnių konceptu. Prie jų geriausiai tiktų sportinio arba militaristinio tipo avalynė.

Su įsiuvu priekyje (Slacks)

Tai vienos geriausiai klasikinį stilių atliepiančių kelnių. Esminiai požymiai: sąlyginai aukštas liemuo, kelnių priekis su įsiuvu, trumpinta apačia.

Jos šiek tiek primena cigaretės tipo kelnes (tačiau nėra tiek stipriai prigludusios) bei kartais turi „morkos“ silueto požymių, kadangi taip pat šiek tiek siaurėja. Visgi įsiuvas priekyje leidžia identifikuoti šias kelnes ir išskirti jas iš kitų rūšių.

Geriausiai prie jų dera klasikiniai marškiniai arba oficialios, vienspalvės palaidinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius