Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vyro aksesuarai: kaip derinti batų, diržo ir laikrodžio apyrankės spalvas?

Pagrindinė taisyklė skamba labai paprastai: kokios spalvos jūsų batai, tokios spalvos turėtų būti ir jūsų diržas bei laikrodžio apyrankė, ar kiti odiniai aksesuarai. Nors patarimas skamba ir paprastai, jį įgyvendinti, pasirodo, nėra taip lengva.
Vyriškų aksesuarų derinimas
Vyriškų aksesuarų derinimas / „Scanpix“/ „Panthermedia“ nuotr.

Tad štai keletas patarimų, kurie padės greitai nuspręsti, kokį diržą ar laikrodžio apyrankę rinktis avint vienos ar kitos spalvos batus.

Juodi batai

Dėl juodų batų kaip ir viskas aišku – juodų diržų ir laikrodžių, turinčių šios spalvos apyrankes, pasirinkimas yra tikrai platus, tad juos derinant problemų tikrai neiškils. Jei turite juodus verstos odos batus, tuomet taip pat galite rinktis tos pačios odos diržą, tačiau tai tikrai nėra būtina.

„Artūras Jakštas Photography“ nuotr./Juodi batai
„Artūras Jakštas Photography“ nuotr./Juodi batai

Rudi batai

Tik įžengus į rudos spalvos teritoriją iš karto atsiranda nemažai klausimų, nes ruda nėra tiesiog ruda ir turi įvairių atspalvių. Kaip tuomet derinti spalvas? Atsakymas labai paprastas – derinkite pagal tai, kiek batai yra šviesūs ar tamsūs.

„Fotografėja“ nuotr./Rudi batai
„Fotografėja“ nuotr./Rudi batai

Tikrai nebūtina bandyti surasti batams identišką diržo spalvą, nes tam pakaks trijų atspalvių diržų – tamsaus, vidutinio ir šviesaus. Tiesa, aukštos kokybės batų gamintojai neretai siūlo diržų, kurie yra dažomi tomis pačiomis spalvomis kaip ir batai, tokiu būdu iškart išsprendžia šį spalvų derinimo klausimą.

Tiesa, jei batai yra verstos odos, iš tokios pat odos pagamintas diržas beveik visuomet atrodys geriau, nei tas, kuris bus pasiūtas iš įprastos. Tačiau, jei tokios spalvos diržo neturėsite, baudos kvito jums tikrai niekas neišrašys.

Kalbant apie laikrodžio apyrankę – viskas dar paprasčiau: jeigu norite, ją taip pat galite parinkti pagal tai, kiek tamsiai ar šviesiai rudi yra jūsų batai, tačiau visais atvejais puikiai galima išsiversti ir su viena, vidutinio tamsumo ruda apyranke.

Tamsiai raudoni batai

Vis labiau populiarėjantys tamsiai raudoni batai pamažu pradeda įsitvirtinti vyrų batų spintose, tad natūralu, kad prie jų reikėtų priderinti ir diržą. Tik klausimas, kokios spalvos jis turėtų būti?

„Artūras Jakštas Photography“ nuotr./Tamsiai raudoni batai
„Artūras Jakštas Photography“ nuotr./Tamsiai raudoni batai

Idealiu atveju, tai turėtų būti labai panašios į batų spalvą diržas, tačiau, kadangi tokį diržą surasti gali būti gana sudėtinga, galima bandyti priderinti ir rudą diržą, kuris turi šiek tiek raudono atspalvio.

Surasti tamsiai raudonos spalvos laikrodžio apyrankę bus tikrai sunku, todėl čia per daug sukti galvos tikrai nereikia – puikiai tiks laikrodis, turintis rudą apyrankę. O jei ji dar turės šiek tiek raudono atspalvio – bus idealu.

Mėlyni, pilki ar kitų spalvų batai

Didžiausia nežinomybė, ko gero, apima tada, kai batai yra nestandartinės spalvos – pavyzdžiui, mėlyni, pilki ar ryškiai raudoni. Kokios spalvos diržą ir laikrodžio apyrankę reikėtų rinktis tuomet?

Turbūt sutiksite, kad batų spalvos diržas šiuo atveju tikrai neatrodys labai gerai. Pabandykite įsivaizduoti raudonus batus ir raudoną diržą, dar pridėkite laikrodį, turintį šios spalvos apyrankę. Toks derinys tikrai atrodys labai keistai.

A post shared by Tiño (@tinosuits) on

Todėl tokiu atveju kur kas geresnis sprendimas yra diržo spalvą parinkti tokią, kuri derėtų su batais. Pavyzdžiui, prie tamsiai mėlynų batų puikiai tiktų pilkos spalvos diržas, o prie pilkų – mėlynas. Ryškesnius raudonus batus drąsiai galima derinti ir su mėlynu, ir su pilku diržu.

Tiesa, kadangi įdomesnių spalvų batai beveik visuomet yra pasiūti iš verstos odos, tai ir diržą rekomenduojama rinktis šio tipo odos. Lygios odos, žvilgesio turintis tamsiai mėlynas diržas gali atrodyti labai keistai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius