-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyro stilius: pagrindinės kojinių mūvėjimo klaidos ir kaip jų išvengti?

Vyriškos kojinės yra vienas tų aksesuarų, į kurį patys vyrai tikriausiai kreipia mažiausiai dėmesio, todėl ypač dažnai daro net ir elementarias klaidas, ir taip sugadina net ir puikiai atrodančias aprangos kombinacijas.
Gatvės stilius: „Pitti Uomo“ 2017 m.
Gatvės stilius: „Pitti Uomo“ 2017 m. / Vida Press nuotr.

Nors išvengti šių klaidų galima tikrai labai lengvai, bet ar dėl žinių stygiaus, ar dėl aplaidumo, jų galima pamatyti labai dažnai. Kasdienėje aplinkoje į jas galbūt ir būtų galima žiūrėti kiek atlaidžiau, tačiau formalioje aplinkoje šių klaidų tikrai neturėtų pasitaikyti.

Taigi kokios yra tos pagrindinės kojinių mūvėjimo klaidos ir kaip jų išvengti?

„Foto žemelė“ nuotr./Algirdas Gricius
„Foto žemelė“ nuotr./Algirdas Gricius

Kojinių ilgis

Vyriškų kojinių ilgis turi būti toks, kad sėdint, užsikėlus koją ant kojos, nesimatytų nuoga blauzda. Ši paprasta ir tikrai labai lengvai įgyvendinama taisyklė padės išvengti visų su kojinėmis susijusių stiliaus nesusipratimų ir visuomet atrodyti tvarkingai.

Vyriškų kojinių ilgis turi būti toks, kad sėdint, užsikėlus koją ant kojos, nesimatytų nuoga blauzda.

Jei mūvite populiariausias, blauzdų vidurį siekiančias kojines, tuomet, norėdami išvengti nuogos blauzdos efekto, prieš atsisėsdami ar užsikeldami koją ant kojos, kojines timptelėkite aukštyn. Būtų puiku, jeigu tai taptų natūraliu įpročiu ir jums nereikėtų kiekvieną kartą telefone nusistatyti priminimo.

Nusmukusių kojinių problemą taip pat gali padėti išspręsti ir tinkamai pasirinktas prekių ženklas, modelis ar medžiaga. Manau, kad tikrai maloniai nustebsite, kai įsigysite kojines, kurios beveik nesmuks. Tiesa, norint tokias atrasti, reikėtų išbandyti įvairias poras, todėl kur kas geriau nusipirkti po vieną porą skirtingų kojinių, nei įsigyti vieną didelį jų rinkinį.

Jei apskritai norite nesukti galvos dėl kojinių ilgio, pats geriausias sprendimas – kojinės iki kelių.

Jei apskritai norite nesukti galvos dėl kojinių ilgio, pats geriausias sprendimas – kojinės iki kelių. Tiesa, nors Lietuvoje jų ir sunkoka gauti, internete jų pasirinkimas yra tikrai labai platus, todėl tikrai surasite jums patinkančias. Žinoma, jos kainuoja kiek daugiau, tačiau investuoti bent į vieną tokią porą, kurią apsimausite per svarbias progas, tikrai verta.

Spalvų derinimas

Pagrindinė problema, kalbant apie kojinių spalvų derinimą, yra ta, kad, nepriklausomai nuo pasirinktų kelnių spalvos, jos beveik visada yra mūvimos juodos. O tokia kombinacija gerai atrodo tik tuomet, kai pasirinktos kelnės yra juodos arba tamsiai pilkos.

Kur kas geresnė ir tikrai labai lengvai randama alternatyva yra tamsiai mėlynos ar tamsiai pilkos kojinės. Šių spalvų kojinių galima nesunkiai rasti ne tik bet kurioje kojinių parduotuvėje, bet ir prekybos centruose. Jas derinti yra ypač paprasta, nes jos tiks prie beveik bet kokios spalvos kelnių.

A post shared by Chris (@muddy250) on

A post shared by Cleav (@ignoreatyourperil) on

Jei tamsios vienspalvės kojinės yra kiek per nuobodu, jas galima rinktis raštuotas. Jei nedrįstate jų įsigyti, nes nežinote, kaip derinti, galite vadovautis viena paprasta taisykle – viena raštuotose kojinėse esančių spalvų turėtų būti panaši į kelnių ar batų spalvą.

A post shared by Cleav (@ignoreatyourperil) on

A post shared by Chris (@muddy250) on

Tamsias kojinių spalvas taip pat galima iškeisti į šviesesnes ir ryškesnes, tačiau tuomet reikia atsižvelgti ir į kitus aksesuarus – jie turėtų būti kiek ramesni. Žinoma, reikėtų nepamiršti ir aplinkos – šviesiai žalios spalvos kojinės turbūt nebus pats tinkamiausias pasirinkimas per laidotuves ar rimtą verslo susitikimą.

A post shared by Cleav (@ignoreatyourperil) on

A post shared by Chris (@muddy250) on

Tad, kai kitą kartą mausitės kojines, pagalvokite, ar tikrai jos turėtų būti juodos. Galbūt jau pats laikas apsilankyti parduotuvėje ir pabandyti išsirinkti ką nors naujo?

Algirdas Gricius yra internetinio žurnalo „Vyro stilius“ autorius ir vyrų stiliaus konsultantas. Išleido knygą „Idealiai tinkantis kostiumas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius