Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyrų stiliaus konsultantas: 5 vasarinių batų poros, kurias privalo turėti kiekvienas vyras

Šiltais vasaros orais turbūt nėra nieko geriau, nei pasižymėti, kad esi išvykęs iš biuro, susikrauti lagaminą ir keliauti atostogauti, kai batai beveik nereikalingi, nes didžioji dalis laiko bus praleista paplūdimyje prie jūros. Deja, atostogos dažniausiai trunka apie kelias savaites, o likusią laiko dalį tenka praleisti darbuose. Ten, kur batus avėti reikia.
Batai
Batai / Commons.wikimedia.org nuotr.

Taigi kokius batus rinktis šiltojo sezono metu, norint neatrodyti juokingai (prisiminkite basučių ir sandalų kombinaciją su baltomis kojinėmis) ir jaustis patogiai. Atrinkome jums 5 poras batų, kuriuos savo spintoje rekomenduojame turėti kiekvienam vyrui.

Balti sportiniai bateliai

Galite juos vadinti kaip norite, tačiau dėl šiuo metu ypač populiarios sportinės aprangos mados tendencijos balti bateliai, sportbačiai ar kedai iš sporto salių bei teniso kortų atkeliavo ir į kasdienę aplinką.

Bent vienus kokybiškus baltus odinius sportinius batelius savo batų lentynoje turėtų turėti kiekvienas vyras. Minimalistinio dizaino, vienspalviai, be papildomų dekoracijų, jie puikiai tiks ne tik prie laisvalaikio aprangos – šortų ar džinsų, bet net ir prie lininio kostiumo.

Nepamirškite, kad šie sportiniai bateliai geriausiai atrodys tuomet, kai bus avimi su nematomomis kojinėmis, pėdutėmis. Baltas kojines mūvėkite, jei užsiimate sportine veikla.

Verstos odos loaferiai

Kita universali ir puikiai vasarai tinkanti batų pora – verstos odos loaferiai. Nors juos galima avėti ir vėsesniais orais, visi jų privalumai geriausiai atsiskleidžia tuomet, kai yra karšta. Greitai ir lengvai apsiaunami bei nusiaunami, jie tinka beveik prie bet ko.

Loaferius galite drąsiai derinti su šortais ir polo marškinėliais, medvilninėmis čino kelnėmis ir švarku ar netgi kostiumu. Pirkdami rinkitės juos kiek šviesesnio nei įprastai atspalvio, nes tuomet jie derės prie visų kiek šviesesnių vasarinių atspalvių kelnių ar šortų.

Avint loaferius su kelnėmis reikėtų nepamiršti, kad geriausiai jie atrodys tuomet, jeigu kelnės bus kiek trumpesnės ir vos lies batų priekį. Avėti juos galima tiek su įprastomis kojinėmis (puiki galimybė pademonstruoti savo naujai įsigytą margą porą), tiek su pėdutėmis.

Denio batai

Denio batai, kurių dizainas išliko nepakitęs nuo pat jų sukūrimo 1935-aisiais, pamažu atkeliauja ir į Lietuvą. Ir tai yra suprantama, nes šio modelio batai pastaruoju metu yra ypač populiarūs vasarą.

Stilingi, klasikiniai ir linksmi denio batai gali būti derinami prie įvairios aprangos. Norint juos avėti tikrai nebūtina plaukti jachta ar laivu, tačiau, jeigu tai darysite, šie batai ne tik stilingai atrodys, bet ir gerokai sumažins galimybę paslysti ant šlapio denio dėl specialaus raižyto pado.

Dėl savo stiliaus, paskirties ir istorijos denio batai ypač gerai atrodo su atraitotomis kelnėmis ar džinsais. Derinkite juos prie vasarinės aprangos, keliaudami dieną prie jūros ar šiltais vakarais vaikštinėdami po miestą.

A post shared by Sperry (@sperry) on

Espadrilės

Jeigu nemėgstate avėti basučių ar šlepečių, tuomet espadrilės gali tapti puikia jų alternatyva. Ypač tada, kai keliaujate atostogauti.

Nors espadrilės ir yra laisvalaikiui skirtas apavas, kurį dažniausiai galima pamatyti derinamą prie šortų ir marškinėlių trumpomis rankovėmis, tačiau jas taip pat galima avėti ir kartu su lininiu kostiumu, tokiu būdu sukuriant įdomią ir stilingą aprangos kombinaciją.

A post shared by eteshoes (@eteshoes) on

Tiesa, kadangi espadrilės siuvamos iš drobės ar medvilnės, jos visiškai netiks lietingu oru, nes greitai peršlaps ir taps netinkamos avėti.

Verstos odos derbiai

Kadangi ne visas vasaros dienas teks praleisti atostogaujant, ne pro šalį pagalvoti ir apie batus, kuriuos būtų galima avėti darbo metu. Vieni geriausiai tam tinkančių – verstos odos derbiai.

Šiuos batus galite derinti tiek prie kostiumo, tiek prie medvilninių čino kelnių bei marškinių. Ir nesvarbu, kokia proga – vestuvės ar darbinis vakarėlis, verstos odos derbiai puikiai tiks tiek vienu, tiek kitu atveju.

A post shared by Loake Nordic (@loakenordic) on

Vasaros sezonui pasirinkite kiek šviesesnę porą, kuri kur kas geriau derės prie šviesesnių vasarinių drabužių nei tamsiai rudi ar juodi. Pirkdami batus nepamirškite ir priežiūros priemonių – verstai odai skirto šepetėlio ir purškiklio, kuris padės apsaugoti batus nuo netikėtai prapliupusio lietaus.

Algirdas Gricius yra internetinio žurnalo „Vyro stilius“ autorius ir vyrų stiliaus konsultantas. Išleido knygą „Idealiai tinkantis kostiumas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius