Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyro stilius: kokius batus avėti prie siaurų kelnių ar džinsų?

Ypač siauro modelio kelnės ar džinsai yra kasdienės aprangos sudedamoji dalis, todėl prie jų rekomenduojama derinti analogiško stiliaus batus.
Vyrų stilius: batai, tinkantys prie siaurų kelnių
Vyrų stilius: batai, tinkantys prie siaurų kelnių / Vida Press nuotr.

Ruduo ir žiema

Šaltojo sezono metu avalynės pasirinkimą diktuoja ne tik stilius, bet ir orai. Tuomet svarbu, kad batai ne tik gražiai atrodytų, bet ir leistų pėdai jaustis patogiai bei šiltai.

Būtent tokiomis savybėmis pasižymi tiek suvarstomi, tiek įsispiriami (čelsiai) auliniai batai. Storu padu, turintys aulą, jie ne tik išskirtinai atrodo, tačiau ir puikiai susidoroja su šalčiu bei sniegu ar lietumi.

Ši kombinacija atrodys gražiai tik tuomet, jei siauras kelnes dėvinčio vyro šlaunys ir blauzdos nebus plonos.

Sprendimas atrodo kaip ir paprastas, tačiau yra vienas „bet“. Ši kombinacija atrodys gražiai tik tuomet, jei siauras kelnes dėvinčio vyro šlaunys ir blauzdos nebus plonos. Priešingu atveju bus labai aiškiai matomas kontrastas tarp masyvių aulinių batų ir siaurų, plonų kojų, kuris neretai gali priminti aulinius batus avintį gandrą.

Beje, kiek trumpesnės kelnės leis pademonstruoti ir mūvimas kojines. Tiesa, stovint ar vaikštant jų nesimatys, tačiau atsisėdus ir užsikėlus koją ant kojos jos gali tapti puikiu aprangos akcentu.

Suvarstomi auliniai batai

Įsispiriami auliniai batai (čelsiai)

Pavasaris ir vasara

Šiltojo sezono metu pagrindiniu pasirinkimu tampa lengvi ir patogūs batai, kuriuos avint karštu oru pėdos kvėpuoja ir gerokai mažiau prakaituoja.

Prie laisvalaikio aprangos ypač gerai dera medžiaginiai ar odiniai sportiniai bateliai. Balta ar kita neutrali spalva leis juos nesunkiai priderinti prie įvairių aprangos dalių, kad ir kokių spalvų jos būtų. Tiesa, reikėtų vengti sportinių batelių, pagamintų iš sintetinių medžiagų, nes karštu oru pėda visiškai nekvėpuos ir labai greitai suprakaituos.

Įsispiriami batai labiau tiks prie puošnesnės aprangos – marškinių ar lengvo lininio švarko.

Įsispiriami batai labiau tiks prie puošnesnės aprangos – marškinių ar lengvo lininio švarko. Geriausia ir universaliausia spalva – ruda, kuri derės tiek prie šviesių, tiek prie tamsių atspalvių vasarinių kelnių ar džinsų.

Tiesa, reikia nepamiršti, kad mūvint šias kelnes be kojinių ar su pėdutės tipo kojinėmis jos geriausiai atrodys tuomet, kai kojos, o ypač kulkšnys, yra įdegusios. Tai ypač aktualu šviesesnio gymio vyrams, nes balta oda ties kulkšnimis kontrastuos su kelnėmis ir batais, todėl neatrodys ypač gražiai.

Žinoma, tikrai niekas nedraudžia mūvėti ir klasikinių kojinių, kurias šiuo atveju galima pasirinkti margesnes ir tokiu būdu pridėti savo deriniui papildomo akcento, kuris dėl įsispiriamų batų ir trumpesnių kelnių bus matomas visuomet, ne tik sėdint.

Sportiniai bateliai

A post shared by Justin Livingston (@justinliv) on

Įsispiriami batai (angl. „loafers“)

Ar šios kelnės tinka visiems vyrams?

Net ir tuomet, jei kelnės, batai ir likusi apranga bus puikiai suderinti, aprangos kombinacija neatrodys gražiai, jei nebus atsižvelgta į kūno sudėjimą ir ypač – kojas.

Šiuo požiūriu siauros trumpos kelnės yra labai pretenzingas drabužis, nes jos gražiai atrodo tik gana aukštiems, proporcingo kūno sudėjimo vyrams, nevengiantiems pamankštinti ne tik viršutinės kūno dalies raumenis, bet ir šlaunis bei blauzdas. Ypač stambias ar siauras kojas turintiems vyrams tokios kelnės tik išryškins jų trūkumus.

Ypač stambias ar siauras kojas turintiems vyrams siauros trumpos kelnės tik išryškins jų trūkumus.

Pirmuoju atveju akivaizdžiai matysis faktas, kad kojos yra ypač plonos. Tuomet, turint kiek platesnę viršutinę kūno dalį, bus sukurtas didelis kontrastas tarp jos ir kojų, tai leis nesunkiai pastebėti, kad sporto salėje pratimai kojoms buvo pamiršti. Situacija nepagerės net ir tada, jei tiek viršutinė, tiek apatinė kūno dalys bus lieknos – aptemptos kelnės tik dar labiau tai pabrėš.

Apkūnias kojas turintiems vyrams situacija nepagerėja, nes tokios kelnės tik paryškins visus trūkumus, kuriuos būtų kur kas geriau paslėpti mūvint laisvesnio modelio kelnes.


Algirdas Gricius yra internetinio žurnalo „Vyro stilius“ autorius ir vyrų stiliaus konsultantas. Išleido knygą „Idealiai tinkantis kostiumas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius