-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 sveikiausių produktų, kurių visuomet turėtų būti jūsų šaldytuve

Norite būti sveiki ir energingi? Tinkamai parinkti produktai stiprina imunitetą, suteikia jėgų ir padeda išlaikyti dailią figūrą.
Uogos
Uogos / 123RF.com nuotr.

Jeigu suvalgysite bent šešis produktus kasdien iš sąrašo, jau po kelių savaičių pajausite skirtumą.

Obuoliai padeda užkirsti kelią infarktui

Šiuose itin populiariuose vaisiuose yra medžiagos kvercetino – natūralaus flavonoido, kuris gali apsaugoti galvos smegenų ląsteles nuo laisvųjų radikalų poveikio. Be to, obuoliai yra puikus ląstelienos šaltinis, kuri greitai pasotina ir padeda numesti svorį. Mokslininkai priėjo prie išvados, kad vaisiai, kurių minkštimas baltas (taip pat ir kriaušės), padeda užkirsti kelią infarkto rizikai net 50 proc.

Vida Press nuotr./Obuoliai
Vida Press nuotr./Obuoliai

Bananai saugo nuo astmos

Moterys dažnai atsisako bananų, kadangi laiko juos kaloringais, tačiau bananai – puikūs ir naudingi vaisiai. Juose yra ląstelienos, naudingojo mineralo kalio, kuris būtinas širdies ir kraujagyslių sveikatai, kraujospūdžiui. Tyrėjai teigia, kad bananai dar ir saugo nuo astmos požymių, todėl skanaukite į sveikatą.

„Shutterstock“ nuotr./Bananas
„Shutterstock“ nuotr./Bananas

Ankštinės daržovės padidina organizmo apsaugos funkcijas

Ankštiniai produktai – tai pagrindinis augalinių baltymų, ląstelienos, B grupės vitaminų, cinko, geležies ir magnio šaltinis. Skirtingos pupelių rūšys pasižymi ir skirtingomis savybėmis, pavyzdžiui, padidina žmogaus organizmo atsparumą aplinkos poveikiui. Be to, ankštinėse daržovėse gausu baltymų, kurie ilgam suteikia sotumo jausmą, mažina norą užkandžiauti.

Vida Press nuotr./Pupelių mišrainė
Vida Press nuotr./Pupelių mišrainė

Uogos padeda širdies sveikatai

Kam gali nepatikti mėlynės? Šiose sultingose uogose yra daugiau antioksidantų nei daugelyje kitų uogų, todėl jos saugo nuo vėžio, didina smegenų aktyvumą ir dargi teigimai veikia širdies sveikatą. Nepamirškite skanauti ir gervuogių, serbentų bei aviečių – šiose uogose gausu elaginės rūgšties, kuri yra galingas antioksidantas, naudingas širdžiai.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Mėlynės
Luko Balandžio / 15min nuotr./Mėlynės

Kopūstai – gausus mikroelementų šaltinis

Įprastas salotas keiskite kopūstais – juose gausu naudingų medžiagų. Štai stiklinėje pjaustytų kopūstų yra vos 20 kcal, tačiau itin daug medžiagų, kovojančių su laisvaisiais radikalais, saugančių mus nuo aplinkos poveikio. Paįvairinkite meniu ir rinkitės ne tik įprastus, bet ir brokolinius bei briuselinius kopūstus.

Vida Press nuotr./Švieži briuseliniai kopūstai
Vida Press nuotr./Švieži briuseliniai kopūstai

Riebi žuvis mus paverčia laimingais

Riebioje žuvyje gausu riebalų rūgščių, kurios apsaugo nuo širdies ir kraujagyslių ligų, infarkto bei padidina hormono serotonino, laimės hormono kiekį. Svarbiausia rinktis laukinę, kokybišką lašišą (arba bet kurią kitą riebią žuvį), kurioje yra itin daug naudingų medžiagų mūsų organizmui.

Vida Press nuotr./Lašiša
Vida Press nuotr./Lašiša

Lapiniai (kale) kopūstai

Šie kopūstai ne veltui vadinami supermaistu. Juose aptiksime didžiulį kiekį vitamino K, kuris yra labai reikalingas mūsų kaulams ir bendrai savijautai. Be to, šiuose kopūstuose yra medžiagų, kurios užkerta kelią vienai dažniausių ligų visame pasaulyje – vėžiui.

Vida Press nuotr./Lapinių kopūstų traškučiai
Vida Press nuotr./Lapinių kopūstų traškučiai

Avižos sumažina blogojo cholesterolio lygį

Jeigu mėgstate avižinę košę, ją ruoškite kuo sveikiau – tam rinkitės kruopas, o ne greitai išverdančius dribsnius. Tinkamai paruošta košė padės lieknėti, suteiks energijos, jėgų, sumažins blogojo cholesterolio kiekį. Gardinkite košę ne cukrumi, bet šviežiomis daržovėmis, šlakeliu kokybiško aliejaus, pavyzdžiui, linų sėmenų.

Avižos
Avižos

Viso grūdo produktai padės išvengti riebalų sankaupų pilvo srityje

Žmonės, kurie į valgiaraštį įtraukia viso grūdo produktus, dažniausiai kur kas lengviau atsikrato riebalų pilvo srityje. Rudieji ryžiai, viso grūdo makaronai, duona, perlinės kruopos ir kiti įvairūs grūdai yra puikus pasirinkimas siekiantiems gyventi sveikiau, norintiems praturtinti savo mitybą. Tik nepamirškite, kad įvairias košes ir viso grūdo produktus, tarkime, makaronus, geriausia valgyti su šviežiomis daržovėmis bei nepervirti.

Fotolia nuotr./Duonos gaminiai
Fotolia nuotr./Duonos gaminiai

Jogurtas ir kefyras stiprina imunitetą

Šitie produktai greitai pasotina ir padeda išlaikyti svorį, be to, juose gausu gerųjų bakterijų, naudingų žarnynui ir imunitetui. Belieka tik pagardinti jogurtą ar kefyrą šviežiomis uogomis, įvairiomis sėklomis ir kitais pagardais ir skanauti į sveikatą – geriausia šiuos produktus vartoti per vakarienę.

Vida Press nuotr./Desertas su uogomis, jogurtu ir granola
Vida Press nuotr./Desertas su uogomis, jogurtu ir granola

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius