-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

11 blogos draugės bruožų

Yra visokių teorijų apie tai, jog moterys negali būti draugės, kad tarp jų visada bus konkurencija, vyraus pavydas ir kiti nesutarimai. Dažniausiai dar pabrėžiama, jog tokios mintys laikomos slapta, o vėliau išsilieja apkalbų pavidalu...
Draugystė
Draugystė / Fotolia nuotr.

Kad ir kaip bežiūrėtume į tokias šnekas, verčiau jau pasišnekėti su savo drauge, jeigu jaučiate, jog jūsų santykiai tapo įtempti, nejaukūs ir skaudinantys.

Draugė, kuri kalba tik apie save

Jai patinka dėmesys, kuris yra skirtas tik jai. Tai reiškia, kad ji pasiruošusi išstumti jus, kad tik pakalbėtų apie save bet kokioje situacijoje. Net vaikų vakarėlyje tokia draugė tampa žvaigžde Nr. 1. Tačiau mums visoms reikia, kad mus išklausytų, padėtų sunkią valandą ir tiesiog leistų kalbėti. O kai esame pertraukinėjamos dar vienos „įdomios“ istorijos, kurią taip trokšta papasakoti draugė, bendrauti darosi nemalonu ir sudėtinga.

Draugė, kuri iš panosės nušvilpė jums patinkantį vyruką

Nesvarbu, kokie santykiai buvo tarp jūsų ir vyro, tačiau jeigu draugė, žinodama, kad jis jums labai patinka, vis tiek ryžosi užmegzti su juo santykius, gali būti skaudu. Viena, kai jūs kilniaširdiškai sutinkate su tokia situacija, nes matote, kad iš to ryšio nieko gero nebus, o visai kas kita, kai draugė, žinodama jūsų jausmus, iš panosės nušvilpia jūsų, tegu ir mintyse, susikurtą santykių ateitį.

Draugė, kuri nesidžiaugia jūsų sėkme ir pasiekimais

Pavyzdžiui, jūs gavote puikų naują darbo pasiūlymą, ruošiatės ištekėti, iškeliaujate aplink pasaulį ir netveriate savame kailyje iš džiaugsmo. Ir jeigu draugė reaguoja vangiai, ironiškai, pertraukia jus ar stengiasi nukreipti pokalbio temą, natūralu, kad elgiasi išties nedraugiškai. Bet kuriuo atveju, verta paklausti, kodėl ji taip elgiasi, kadangi toks elgesys – tai nebūtinai pavydas. Gali būti, kad ją kamuoja nerimas, depresija, asmeninio gyvenimo bėdos.

Draugė, kuri iš jūsų laukia visko, tačiau pati nieko nenori duoti

Pažįstamas jausmas? Pavyzdžiui, prižiūrite jos vaikus, o ji net neatsiliepia į skambutį, kai pagalbos prireikia jums. Tai žaidimas į vienus vartus, kur nugalėtoja yra tik jūsų draugė, o jūs liekate tuščiomis rankomis.

Taip pat skaitykite: Tyrimas atskleidė, kiek kartų per savaitę mylisi laimingos poros

Draugė, kuri niekada nepasakys nė vieno gero žodžio apie kitus jūsų draugus

Žinoma, ji neprivalo jų mėgti, tačiau ir atvirai išsakyti pašaipių komentarų neverta. Tikra draugė supranta, kodėl jūsų gyvenime atsirado vieni ar kiti žmonės, ir pasistengs suprasti, už ką juos taip vertinate. Nė vienas mūsų nenori atsidurti tarp dviejų ugnių.

Draugė, kuris jums pavydi

Pavydas yra pats šlykščiausias jausmas, kuris sugriauna ir ilgai puoselėtas draugystes. Ypač tai atsiskleidžia, kada sveika konkurencija perauga į nesveiką, ir draugės pagrindinis tikslas yra tik būti kuo geresnei nei jūs ir tą akivaizdžiai pabrėžti.

Negatyvumas

Jai nepatinka viskas – ją supantys žmonės, darbas, renginiai, kuriuose tenka lankytis, namai, vyras... Žodžiu, ji tik skundžiasi ir burba po nosimi, koks pasaulis siaubingas ir kad laimės jame nėra nė lašo. Sunku išlaikyti sveiką protą bendraujant su negatyvizmo pritvinkusiu žmogumi. Ką galite padaryti? Būkite laiminga ir apsupkite save pozityviais dalykais. Gal tai įkvėps ir jūsų draugę?

Taip pat skaitykite: Gruodžio mėnesio meilės horoskopas

Draugė, kuri nenori turėti nieko bendro tada, kai tik susiranda antrąją pusę

Natūralu, kad dėmesio skiriama mažiau savo mylimoms draugėms, kai fronte pasirodo nauja pasija, tačiau kai jus prisimena tą akimirką, kai tie nauji santykiai griūva, kažin ar malonu. Niekam nesinori būti tik kempine, sugeriančia ašaras ir vėliau padedama atgal į vietą iki kito karto...

Draugė, kuri dalina dviprasmiškus komplimentus

Fotolia nuotr./Apsipirkinėjančios moterys
Fotolia nuotr./Apsipirkinėjančios moterys

Ji lyg ir nori pagirti, tačiau komplimentą teškia su tokia dviprasmiška pabaiga, kad lieki it musę kandęs. Tarkime, „tu taip puikiai atrodai be makiažo! Aišku, nereikia gėdytis netobulų bruožų“. Arba „kokia daili tavo suknelė – nė nebūčiau pamanius, kad tokia gali būti tavo skonio...“.

Savo draugės sumenkinimas – nėra geros draugės bruožas. Tačiau ir tylėti, išgirdus tokius pagyrimus, negalima – visada pasiteiraukite, kodėl ji taip kalba.

Draugė, kuri visuomet atšaukia susitikimus

Ir kaip ji gali gyventi, turėdama tiek atsakomybės? Kai tik jūs susitariate susitikti, jau esate tikra, kad po kiek laiko ji atšauks savo planus. O jeigu dar draugė meluoja, bando pasiteisinti, kodėl taip padarė, aiškina, kad pernelyg giliai imate į širdį tokius elementarius dalykus, tuomet viskas aišku – ji tiesiog negerbia nei jūsų, nei jūsų laiko.

Draugė, kuris jus bando įtraukti į žalingų įpročių liūną

Jeigu jūs nenorite turėti su tu nieko bendro, o draugė nepasiduoda ir vis skatina, tuomet ją verčiau meskite per bortą. Jus mylintis žmogus niekuomet nevers daryti to, kad jums nepriimtina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius