Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

4 pratimai, padėsiantys sudeginti pilvo riebalus

Jeigu jus ruošiasi įtraukti švenčių maratonas, kuriam nesinori pasiduoti, kad ir kaip jis viliotų savo valgiais ir kitais skanėstais, prisiminkite, kad visada viską galite pakeisti skirdami daugiau dėmesio sveikai mitybai ir judėjimui.
Sportiško sudėjimo merginos kūnas
Sportiško sudėjimo merginos kūnas / Fotolia nuotr.

Štai keturi pratimai, kurie padės išlaikyti dailų pilvuką, atsikratyti riebalų ir geriau jaustis. Tiesa, gražios figūros nesukursite, jeigu viską darysite priešokiais arba treniruosite tik vieną kūno dalį. Norėdami dailaus kūno turite suvokti, kad tai visuma – mityba, sveikas gyvenimo būdas ir mankšta.

Ši trumpa, riebalus deginanti treniruotė padės jums greičiau numesti papildomus kilogramus ir sutvirtins pilvo raumenis.

Pirmas pratimas – šokinėjimas per virvutę

Tai puiki treniruotė visam kūnui, sudeginanti daugiau riebalų nei bėgimas, priverčianti dirbti kojų, rankų, pilvo raumenis. Tam skirkite 15 minučių: 1 minutę šokinėkite, o 20 sekundžių ilsėkitės. Šokinėjimas per virvutę gali sudeginti iki 200 kcal! Šokinėdami per virvutę laikykite nugarą tiesią, kojos gali būti kiek sulenktos, remkitės visa pėda.

Fotolia nuotr./Šokinėjant per virvutę
Fotolia nuotr./Šokinėjant per virvutę

Antras pratimas – įtūpstai

Įtūpstai gražina ir sėdmenis bei šlaunis. Tam, kad pasiektumėte dar geresnį rezultatą, įtūpstus galite daryti su svoriais. Įtūpstus darykite 15 kartų ir kartokite vieną seriją keturis kartus. Jeigu pratimą atliekate su svoriais, tūpdami svarmenis leiskite žemyn ir atlikite 3 serijas po 15 kartų.

Fotolia nuotr./Įtūpstai
Fotolia nuotr./Įtūpstai

Trečias pratimas – „lenta“

Svarbu paminėti, kad šis pratimas kone idealus, kadangi jį darant dirba visos raumenų grupės – nuo rankų iki pirštų galiukų. Krūvis tenka rankoms, kojoms, sėdmenims, pilvo presui ir pan. Pratimas aktualus ir tiems, kuriuos kamuoja nugaros skausmai, nes padeda jų išvengti, stiprina nugaros raumenis. Svarbiausia, kad šį pratimą atliktumėte saugiai ir teisingai, todėl jeigu abejojate, ar darote gerai – pasitarkite su specialistu. Pratimą atlikite 5 kartus po 1 minutę.

123RF.com nuotr./Pratimas „lenta“
123RF.com nuotr./Pratimas „lenta“

Ketvirtas pratimas – „Vakuumas pilve“

Nuo klūpėjimo pozos atsisėskite ant pėdų, rankas laikykite už nugaros. Iškvėpkite orą per burną ir giliai įkvėpkite per nosį. Staigiu judesiu iškvėpkite, sulaikykite kvėpavimą ir įtempkite pilvą bei diafragmą. Pradėti galite nuo 10 sekundžių, o vėliau atsižvelgti į savo galimybes. Pratimą darykite ryte ir vakare.

Breathe into th Bag/Kvėpavimo pratimai
Breathe into th Bag/Kvėpavimo pratimai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius