Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 pusryčių pasirinkimai, kurie suaktyvina medžiagų apykaitą

Gera pradžia – pusė darbo, todėl pusryčius ryte valgyti pataria daugelis dietologų ir mitybos specialistų. Nepavalgę ryte, dienos metu būsime linkę persivalgyti, o vėliau užkandžiauti riebiai ir saldžiai.
Patiekalas su bolivinėmis balandomis
Patiekalas su bolivinėmis balandomis / Vida Press nuotr.

Ką patartina rinktis valgyti ryte, kad suaktyvintume metabolizmą ir gerai jaustumėmės?

Pilno grūdo produktai

Juose gausu ląstelienos, kuri itin reikalinga sklandžiam virškinimo darbui užtikrinti. Taip pat privalumas tas, kad tokie produktai suteikia ilgą laiką trunkantį sotumo pojūtį, todėl dienos metu išvengsite užkandžiavimo. Skanaukite avižų kruopų košę, pilno grūdo duonos sumuštinį su daržovėmis, avokadu ar kitais skanėstais ir jauskitės energingai ir sočiai.

Pilno grūdo produktai ne tik sveika, bet ir padeda sureguliuoti svorį, kadangi sudėtiniai angliavandeniai teigiamai veikia cukraus kiekį kraujyje. Jis nešokinėja, todėl nesukelia noro užkandžiauti, smaližiauti ir pasiduoti kitoms maistinėms nuodėmėms.

Jogurtas

Rauginto pieno produktuose aptiksime gerųjų bakterijų, kalcio, taip pat verta žinoti, kad jogurtas (maždaug 250 ml) turi 579 mg kalio. Pridėkime ir baltymus, kurie puikiai tinka po treniruotės, sunkaus fizinio krūvio ar tiesiog sveikesnei vakarienei bei pusryčiams.

Jogurto kaloringumas itin nedidelis, tad skanauti jo galime be jokių sąžinės priekaištų. Tinka lieknėjantiems, ieškantiems sveikesnės mitybos alternatyvų, besikamuojantiems dėl sulėtėjusios medžiagų apykaitos, kenčiantiems nuo diabeto, širdies ir kraujagyslių sistemos ligų.

Vaisiai

Vaisius ir uogas patariama valgyti pirmoje dienos pusėje tuščiu skrandžiu. Kodėl vaisius geriau rinktis ryte? Juose gausu cukraus, todėl jeigu dažnai užkandžiausime saldžiais vaisiais vakare, tikėtina, mūsų figūra nepadėkos.

Dabar puikus metas pasilepinti obuoliais, kriaušėmis, slyvomis, persikais, nektarinais, avietėmis ir kitomis skaniomis vasaros ir rudens gėrybėmis.

Vida Press nuotr./Vanduo su citrina
Vida Press nuotr./Vanduo su citrina

Vanduo su citrina

Žinoma, tai nėra pusryčiai, tačiau prieš pusryčius išgėrę vandens su citrinos sultimis tikrai pasijausite geriau. Visų pirma, citrinose gausu mūsų organizmui naudingųjų medžiagų: vitaminų C, B, kalcio, geležies, magnio, kalio. Kadangi grynos citrinų sultys gali pakenkti jūsų dantų emaliui, rekomenduojama jas skiesti drungnu vandeniu. 15–30 minučių iki pusryčių išgerta stiklinė šio gėrimo, garantuoja ir sveikatą, ir puikią nuotaiką, žvalumą ir geresnę medžiagų apykaitą.

Vanduo su citrina stiprina imunitetą, gerina virškinimą ir valo organizmą, skaistina odą, padeda numesti svorio, kovoja su uždegiminiais procesais organizme, suteikia energijos.

Kiaušiniai

Klasikiniai pusryčiai – kiaušiniai. Tai gali būti omletas, virti kiaušiniai ar tiesiog kiaušinienė – ką rinktis, priklauso nuo jūsų norų. Kiaušiniuose gausu vitamino D, baltymų ir kitų naudingų mikroelementų, kurie būtini mūsų gerai savijautai užtikrinti. Be to, 1 didelis kiaušinis turi 70–80 kcal. Drąsiai galite skanauti jų pusryčiams kartą ar du per savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius