Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 žingsniai: kaip nepriaugti svorio

Kai praeina siautulingi vakarėliai, liekame ne tik su skaudančia galva, bet ir kilogramais, maloniai įsitaisiusiais ant pilvo ar šlaunų. Štai patarimai, kuriais verta pasinaudoti.
Moteris
Moteris / Fotolia nuotr.

Neskaičiuokite kalorijų

Atrodytų, kad jeigu griežtai žvelgsime į suvartotų kalorijų kiekį, tai tikrai išlaikysime savo svorį ir figūrą. Tačiau specialistai sako, kad tai nebūtinai yra tiesa, kadangi toks griežtumas gali baigtis nesubalansuota ir nesveika dieta, pakenksiančia mūsų organizmui. Specialistai sako, kad geriau susikoncentruotume ties maisto produktų grupėmis, o ne skaičiuotume kalorijas.

Taigi, kalbame apie sveiką maisto derinimą, kurio dėka gausime maistingų medžiagų. Pavyzdžiui, rinkitės atitinkamus produktus iš mėsos, žuvies, kiaušinių, vištienos; pieno; žemo glikeminio indekso grūdų ir dribsnių; vaisių ir daržovių; riešutų, sėklų, gerųjų riebalų maisto grupių. 

Fotolia nuotr./Žuvis ir druska
Fotolia nuotr./Žuvis

Taip pat skaitykite: 3 būdai išlaikyti pastovų kūno svorį

Apribokite nuodėmes

Ar žinote, kiek daug kalorijų susigriebiate valgydami nuodėmingus produktus, kurių nelaikome kaloringais arba manome, kad vienas kitas tikrai nepakenlks? Kelios taurės vyno, traškučiai, užkandėlės, sultys, saldainiai... O visa tai kaupiasi ir gali viršyti rekomenduojamą dienos kilokalorijų normą. Pasistenkite tokių „užslėptų“ kalorijų paspęstas pinkles apeiti ratu ir rinkitės arba mažinti maisto kiekius, arba visai jų atsisakyti.
 
Kas valandą pajudėkite

Ar bent jau pakelkite užpakalį nuo kėdės. Būdami aktyvesni, jūs tikrai palaikysite formą ir išvengsite klastingų kalorijų antpuolio. Be to, kaip mokslininkai įrodė, dar ir atrodysite jauniau. Taigi, pasivaikščiokite, pramankštinkite raumenis, ypač, jeigu kiekvieną dieną sėdite prie kompiuterio. Pakaks kas valandėlę bent jau palakstyti laiptais pirmyn atgal, išeiti pietauti į tolimiau esančią kavinę ir pan. Specialistai sako, kad sektumėte laiką ir ne rečiau nei kas valandą pakiltumėte nuo kėdės.
 
Apgaukite skrandį

Sunku pasakyti „ne“ kokteiliams ir kitiems šventiniams užkandžiams, o jeigu dar į vakarėlį atbėgate išbadėję, tuomet atrodo, kad nusiaubsite visą stalą ir tik tada liksite patenkinti ir pasisotinę. Specialistai pataria daugiau vartoti baltyminio maisto ir mažą glikeminį indeksą turinčių produktų. „Baltymai kontroliuoja apetitą, o mažo GI angliavandeniai išlaiko energiją, taigi, jeigu prieš vakarėlį suvalgysite riekelę grūdėtos duonos ir 100 g lieso baltyminio maisto, atsispirti pagundoms bus kur kas paprasčiau“,  – tikina sveikos mitybos šalininkai.

Taip pat skaitykite: Paskelbtas lengviausiai pasiekiamas būdas sulėtinti senatvę
 
Atraskite bendraminčių

Vieni žmonės papildomo svorio atsikrato greitai ir neskausmingai, tačiau jeigu su kilogramais kovojate ilgą laiką, pravartu griebtis pagalbos. Pavyzdžiui, kur kas paprasčiau atsilaikyti pagundai suvalgyti dar vieną gabalėlį torto, jeigu turite jus palaikančių žmonių, skatinančių gyventi sveikai. Žinoma, vienas kitas skanėstas nieko tokio, tačiau saikas būtinas.

„Fotolia“ nuotr./Joga: kobros poza
„Fotolia“ nuotr./Joga: kobros poza

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius