-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 nuostabūs vandens poveikiai žmogui

Kuo vanduo naudingas mūsų organizmui?
Mergina geria vandenį
Mergina geria vandenį / Fotolia nuotr.

Apie vandens naudą galėtume kalbėti daug ir ilgai. Apie tai plačiau straipsnyje NEPAPRASTOS PAPRASTO VANDENS GALIOS. 

Na, o neturintiems laiko gilintis į vandens pasaulio subtilybes išsamiai pateikiame septynis nuostabius poveikius, kurių galime tikėtis iš puodelio paprasčiausio vandens.

1. Gerina smegenų veiklą

Neseniai Didžiojoje Britanijoje atlikti moksliniai tyrimai parodė, kad tik vienas puodelis vandens gali pagreitinti smegenų veiklą. Rytų Londono universitete atliekamam eksperimentui buvo pasitelkti vanduo ir intelektualūs testai. Taigi, ištyrus gautus duomenis, išsiaiškinta, kad tie dalyviai, kuriuos kamavo troškulys ir kuriems buvo leista atsigerti vandens, testus atliko 14 proc. geriau nei likusieji.

2. Gelbėja nuo žagsėjimo

Pabėgti nuo žagsėjimo yra daug būdų, tačiau vienas iš tų paprasčiausiųjų – išgerti stiklinę vandens nedideliais gurkšneliais. Beje, tai nėra taip lengva, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio.

3. Žadina rytais

Daugelis ką tik nubudusiųjų iš ryto atlieka štai tokį ritualą – išgeria stiklinę vandens. Tačiau jie tiksliai nežino, kokia tikroji šio veiksmo esmė. O jo prasmė tokia: vanduo pažadina virškinimo sistemą. Tokiu atveju pusryčiai sukertami su apetitu ir maistas lengviau suvirškinamas.

4. Padeda užmigti

Stiklinę vandens rekomenduojama išgerti ne tik rytais, bet ir vakarais – tada lengviau užmiegama. Miegas – aktyvus procesas, ir smegenų ląstelėms reikia skysčio. Kai žmogus išgeria stiklinę vandens, tai virsta signalu, kad viskas gerai – yra atsargų. Smegenys tuomet nurimsta, ir „įsijungia“ užmigimo mechanizmas.

5. Ramina

Jei pykstate ir jaučiate, kad tuoj pratrūksite, išgerkite vandens. Šis susierzinimas gali būti dehidratacijos požymis, o ne adekvati, kaip jums atrodo, reakcija į tai, kas vyksta aplinkui.

6. Neleidžia persivalgyti

Dietologų patarimas išgerti vandens, kai norisi valgyti, atrodo gana keistas. Tačiau derėtų į tai atsižvelgti, mat kartais žmogaus organizmas sumaišo alkį ir troškulį. Jei iš tiesų norite valgyti, skrandis „nepriims“ vandens daugiau nei reikia. Amerikiečių mokslininkai nustatė, kad tie, kurie išgeria vandens prieš valgį, greičiau numeta svorio.

7. Malšina galvos skausmą

Jei planuojate netrukus griebtis tabletės nuo galvos skausmo, geriau prieš tai išgerkite stiklinę paprasto vandens. To visiškai pakaks, jei skausmas yra vienas iš vandens stygiaus požymių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius