-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

9 priežastys, kodėl sportuojančios moterys labiau mėgaujasi seksu

Tas laikas, kurį praleidžiate sporto salėje, veltui nenueina. Ne tik dėl dailios figūros, bet ir dėl to, kad turi slaptą smagaus gyvenimo „ingredientą“ – aštresnius pojūčius.
Sportiška moteris
Sportiška moteris / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Seksas Moteris

Mokslininkai sako, kad per pastaruosius metus atrado keletą įdomių dalykų, siejančių seksą, pratimus, kūną ir smegenis. „Buvimas fiziškai aktyvia jau savaime traktuojamas kaip afrodiziakas moterims“, – atskleidžia Tina M. Penhollow iš Floridos, publikavusi tyrimą apie tai, kaip mankšta veikia seksualinį pasitikėjimą savimi. Taigi, sportas ir seksas yra susiję ne taip mažai. Sužinokite!

Taip pat skaitykite: Sumažėjęs moterų seksualinis potraukis: mitai, kuriais neverta tikėti

1. Padeda susikoncentruoti

Būna taip, kad mylimasis jus bučiuoja, o mintyse sukasi tik viena mintis – nespėjote atlikti svarbaus darbo ar patyrėte nemalonų konfliktą su drauge. O štai sporto pratimai padeda mintims ir protui pasiekti vienį, nusiraminti ir susikoncentruoti į tai, kas vyksta, – tikina Lori Brotto, Seksualinės sveikatos laboratorijos Kolumbijos universitete direktorė.

2. Greičiau susijaudiname

Tyrimai tikina, kad dauguma sportuojančių moterų greičiau susijaudina ir patiria orgazmą, kuris būna kur kas intensyvesnis. Teksaso universitete atliktos studijos atskleidžia, kad moterys net 169 proc. labiau susijaudino (buvo tiriamas kraujo pritekėjimas genitalijų srityje), žiūrėdamos erotišką filmą po to, kai 20 minučių intensyviai mynė dviratį, palyginti su tomis, kurios prieš filmo žiūrėjimą nesportavo.

Kardiotreniruotės gali padėti suaktyvinti jūsų kraujotaką reikiamose kūno vietose, taip pat sumažinti chroniškus uždegimus, kurie gali pažeisti kraujagysles.

3. Kvėpavimo stiprybė

Partneriai, kurie kvėpuoja kartu, geba patirti ir daugiau malonumo.

Sutikite, kvėpavimas ne veltui vadinamas stebuklingu ir gydančiu, o šiuo atveju, t. y., sportuodami jūs tikrai sustiprinsite savo plaučius. Partneriai, kurie kvėpuoja kartu, geba patirti ir daugiau malonumo. Pavyzdžiui, rašoma, kad moterys, kurios įkvepia greitai, trumpai, pasiekdamos kulminacijos viršūnę, o ne sulaiko kvėpavimą, gali patirti stipresnius vaginos raumenų susitraukimus. Kvėpavimui lavinti galite rinktis jogą, kur ne tik padailinsite kūno linijas, bet ir išmoksite ištvermės.

4. Stiprėja libido

Sporto metu mūsų kūnas gamina daugiau augimo hormono bei testosterono, kurie vaidina vieną svarbiausių vaidmenų trokštant raumeningo kūno ir skatinant lytinį potraukį. 2013-ųjų metų tyrimų duomenys teigia, jog triskart per savaitę sportuodami palaikome aukštesnį šių hormonų lygį kraujyje. O tai ne tik kovoja su stresu, bet ir padeda lengviau susijaudinti bei patirti malonumą.

Taip pat skaitykite: Psichoterapeutė Jolanta Bičkienė: „Vieną klastingiausių depresijos formų gali slėpti ir šypsena“

Shutterstock nuotr./Graži moteris.
Shutterstock nuotr./Graži moteris.

5. Padidina ištvermę

Kai kurios moterys užtrunka 12 ir daugiau minučių tam, kad patirtų orgazmą. Ir jeigu sekso sesija baigiasi nesėkme, tai gali būti susiję su jūsų ištverme. Pavyzdžiui, sekso terapeutė Denise Onofrey sako, jog reguliarios fizinės treniruotės padidina mūsų gyvybines jėgas ir treniruoja raumenis, o vėliau  gautą energiją galime panaudoti praktiškai.

6. Jaučiamės seksualesnės

Dėl sporto mes į savo kūną pradedame žiūrėti kitaip, taip pat – džiaugtis seksu. Pasirodo, tos, kurios aktyviai ir reguliariai sportavo, buvo kur kas labiau save, aistrą ir seksualumą linkusios įvertinti aukštesniu balu. Ir tai nėra susiję su lieknu kūnu. Visos besimankštinančios moterys, nesvarbu, koks jų svoris bebūtų, lengviau susijaudindavo, džiaugdavosi seksu ir patirdavo daugiau orgazmų.

Taip pat skaitykite: 5 emocinės neištikimybės ženklai

7. Gerėja nuotaika

Reikia tiek nedaug, kad noras mylėtis išgaruotų kaip dūmas. Pavyzdžiui, dėl kokios nors priežasties susinervinate ir prarandate gerą nuotaiką. Pratimai ir mankšta ne tik mažina stresą, bet ir veikia kaip antidepresantas. Štai kodėl daugelis psichiatrų pataria savo pacientams nemesti sportinės veiklos.

8. Moterys dažniau nori mylėtis ir eksperimentuoti

Po dietos ir nedidelio aktyvumo treniruočių, kurios truko 16 savaičių, damos ne tik atsikratė ne vieno kilogramo, bet ir norėjo dažniau mylėtis, greičiau susijaudindavo. 

Kai kurios damos sunkiai pasiduoda fantazijoms ir susierzina, išsigąsta, kai partneris skatina arba bando daryti ką nors naujo. Štai ir čia gali padėti sportas. Italų mokslininkai atliko eksperimentą su moterimis, kurios turėjo seksualinių ir svorio problemų.

Po dietos ir nedidelio aktyvumo treniruočių, kurios truko 16 savaičių, damos ne tik atsikratė ne vieno kilogramo, bet ir norėjo dažniau mylėtis, greičiau susijaudindavo.

Mokslininkai sako, kad pakitęs svoris yra kur kas daugiau nei tik pakitusi išorė. Tai taip pat sureguliuoja insulino kiekį kraujyje. Moterų, kurios turi antsvorio, organizmas negali panaudoti hormono insulino gliukozei perdibti, taip pat jų kūne yra mažiau testosterono, o tai menkina pasitikėjimą savimi ir seksualinį atsaką.

9. Tapsite jautresnės pojūčiams

Audinys, kuris sudaro klitorį, turi net 8 tūkst. nervų ląstelių, išsidėsčiusių visoje dubens srityje, taip pat vaginos sienelėse. Mokslininkai nustatė, kad būtent fizinis aktyvumas moterims padėjo išlikti jautresnėms pojūčiams, dirgikliams, lietimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius