Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

9 žingsniai prieš keičiant mitybą. Kodėl pirmadienis – netinkama diena?

Jei norite padailinti figūrą ir ketinate laikytis dietos ar tiesiog keisti mitybos įpročius, nepulkite lyg akis išdegę – organizmui reikia paruošiamojo laikotarpio.
Daržovės
Daržovės / „Fotolia“ nuotr.

Turėkite motyvaciją

Pirmasis ir, ko gero, svarbiausias žingsnis – tinkamas psichologinis nusiteikimas. Būtina gerai suvokti, kodėl norite sulieknėti. Surašykite tikslus ant popieriaus lapo ir kasdien perskaitykite, detaliai įsivaizduodami, kaip keičiasi kūnas ir kaip džiaugiatės naujais pokyčiais. Tinkama ir aiški motyvacija padeda vizijoms virsti apčiuopiamu rezultatu.

Tikėkite savimi

Dažnai pastangos atsikratyti keleto nereikalingų kilogramų baigiasi nesėkme vien todėl, kad nepasitikime savo jėgomis. Senesnė patirtis neleidžia tikėti, kad šį kartą tikrai pavyks. Tačiau mintys labai veikia mūsų pasąmonę ir, jeigu jos yra skeptiškos, galima beveik garantuoti, kad planas pasmerktas žlugti. Ką daryti? Jeigu išbandyti lieknėjimo būdai nepasitvirtino, jų nekartokite, išsirinkite naują. Ir tikėkite, kad jis būtinai bus veiksmingas, vienintelis, kuris tiks jums.

Būkite kantrūs

Daugelis nustoja laikytis dietos nepraėjus nė porai dienų. Taip atsitinka todėl, kad labai sunku įveikti psichologinę priklausomybę nuo senųjų valgymo įpročių, kitaip sakant, sunku persilaužti. Tad nusiteikite kantriai ištverti persilaužimo laikotarpį, būkite pasiruošę sunkesnėms akimirkoms.

Šiuo atveju vėlgi padės aiški motyvacija – ji turi būti stipresnė nei šios minutės užgaida. Svarbu prisiminti, kad naujiems įpročiams susiformuoti reikia 10–21 dienos. Jei ištversite šį laiką, vėliau viskas klostysis kuo puikiausiai – nebus sunku atsispirti pagundoms, pamiršite senuosius įpročius, norėsis dar labiau tobulinti naujuosius ir siekti geresnių rezultatų.

Išsirinkite tinkamą mitybos sistemą

Į kiekvieną lieknėjimo būdą, dietą žvelkite su tokia nuostata: ar galiu tai paversti nuolatiniu gyvenimo būdu? Valgydama vien varškę ar grikius – vargu. Aišku kaip dieną, kad greitai pristigsite valios ir kilogramai grįš, gal net su kaupu.

Taip pat skaitykite: Sveikos gyvensenos filosofija ir receptais Solamita Sabaliauskaitė sužavėjo 27 tūkst. „Instagram“ sekėjų

Jei manote, kad laikydamiesi kokios nors monodietos greitai sulieknėsite, o paskui jau paisysite itin subalansuotos mitybos, norime nuliūdinti – specialistai tvirtina, kad taip nebūna. Po kiekvienos alkiu kankinančios dietos seka persivalgymų dienos, ir svoris vėl pradeda augti. Iš šio užburto, ydingo rato išeiti galima tik vienu būdu: rinkitės maksimaliai komfortišką mitybos sistemą.

Nepradėkite nuo pirmadienio

Daugelio praktika rodo, kad pirmadienis – tuščių pažadų diena. Gerai pradžiai tinka bet kuri savaitės ar mėnesio diena. O geriausia – šiandien! Todėl padėkite prakąstą sumuštinį ar spurgą į šalį ir susiraskite sveikesnį užkandį. Pajusite pasididžiavimą stipria valia, o tai labai svarbu, kai siekiate sulieknėti.

Išvalykite organizmą

Dabar pereikime prie fiziologinių dalykų, kurių svarbu paisyti prieš pradedant laikytis dietos. Visi žinome, kad kuo švaresnis organizmas, tuo geriau pasisavinamos maistingosios medžiagos, vitaminai ir mikroelementai, pagerėja medžiagų apykaita. Juk švaraus vandens nesinori pilti į neišplautą, nuosėdų pilną ąsotį...

Taigi pirmiausia atsisakykite kavos ar bent jau apsiribokite vienu puodeliu (be cukraus) per dieną. Rinkitės žolelių (jų tokia gausybė!) arbatą. Valgykite kuo lengvesnį, paprastesnį ir natūralesnį maistą: daug daržovių ir vaisių, kruopų, jei galite, atsisakykite mėsos, jeigu ne – rinkitės liesesnę ir valgykite jos mažiau. Jokių saldžių kepinių, saldainių, ledų.

Rytą būtinai pradėkite stikline vandens (geriausiai šilto) su pusės citrinos sultimis. Nueikite į pirtį, pasilepinkite SPA procedūromis. Ir venkite stresų – jie taip pat teršia mūsų protą, saugokite dvasinę ramybę. Į naujuosius pokyčius ženkite subalansuotu kūnu, protu ir širdimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius