Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Burokėliai – vaistas kepenims

Nors žiemą kartais pabosta valgyti lietuviškas daržoves, burokėlių neturėtume pamiršti. Labiausiai jie vertinami dėl betaino, kuris, pasak žinovų, itin naudingas mūsų kepenims.
Burokėliai
Burokėliai / Fotolia nuotr.

Medikams ir dietologams seniai žinomos ir kitos naudingosios burokėlių savybės: juose gausu vitaminų ir mikroelementų, ypač geležies ir cinko, reikalingų žmogaus organizmui. KOKIUOSE DAR PRODUKTUOSE DAUG GELEŽIES, SUŽINOSITE ČIA. 

Betainas yra biologiškai aktyvus junginys, praktiškai neaptinkamas kituose produktuose. Jis padeda įsisavinti baltyminį maistą, todėl dietologai mėsą siūlo vagyti su burokėlių salotomis. Be to, net mažas mėsos gabalėlis, suvalgytas su šiomis daržovėmis, atstoja didžiulį mėsos kepsnį, nes yra puikiai įsisavinamas.

Betainas taip gerina kepenų funkciją, kad farmacininkai kuria vaistus ir papildus, kurių sudėtyje būtų betaino. Tačiau, dietologų teigimu, natūralus betainas, kurio gauname valgydami burokėlius, yra gerokai naudingesnis už esantįjį papilduose.

Tiesa, valgant burokėlius, kaip ir visus kitus produktus, verta nepamiršti saiko. Ir dar – šios daržovės šiek tiek tirština kraują.

KĄ SKANAUS GALIMA PASIRUOŠTI IŠ BUROKĖLIŲ? IŠSIRINKITE TINKAMĄ RECEPTĄ! 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius