-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ką daryti, kad seksas netaptų rutina?

Jei su mylimuoju gulatės ir keliatės jau ne pirmus metus, tai intymumas tikrai jaudina nebe taip, kaip kadaise, bet tai visai nereiškia, kad pakurstyti geismo neįmanoma! Taigi, kas aistrą slopina ir kas galėtų ją atgaivinti? Jūsų dėmesiui - mūsų ir specialistės patarimai.
Pora lovoje
Pora lovoje / Vida Press nuotr.

Bučinių deficitas

Bučiuokitės kaip seniau – į lūpas, nes bučiniai į kaktą pranašauja nuobodų seksą kartą per dvi savaites.

Ar tebesibučiuojate kaip tada, kai buvote svaiginamai įsimylėję? Įdomu, kad nemaža dalis ant skyrybų slenksčio atsidūrusių moterų teigia, kad jos palaipsniui tiesiog nustojo bučiuotis su savo vyrais – net prieš seksą. O ir tie bučiniai (dažniausiai sutinkant ir palydint) tebūdavo „valdiškas“ lūpų prisilietimas prie smilkinio... Lyg kartu gyventų senukų pora, o ne trisdešimtmečiai, kurie dar prieš keletą metų negalėjo vienas nuo kito atitraukti rankų. Taigi, bučiuokitės kaip seniau – į lūpas, nes bučiniai į kaktą pranašauja nuobodų seksą kartą per dvi savaites.

TAIP PAT SKAITYKITE: Seksas ir darbas, arba kaip Darboholizmas žudo intymumą

Vida Press nuotr./Bučinys
Vida Press nuotr.

Savarankiškas nusirenginėjimas

Įsimylėjėliai, apakinti aistros, tiesiog nuplėšia drabužius vienas nuo kito, arba – paverčia tai rafinuotu spektakliu, lėtai atseginėdami kiekvieną sagutę ir apiberdami kūną bučiniais. Kartu gyvenančios poros tiesiog užmiršta tokį ritualą, be to, nebėra tiek laiko, slegia buitis, o jei dar gimsta kūdikis... Viskas greitai-greitai: mikliai nusirengti ir lįsti po antklode, nes rytoj anksti keltis. Tai primena kareivines, kai visi žaibo greičiu gulasi ir keliasi, tad nepavirskite pora, kuri tik „vykdo santuokos pareigą“... Turėkite savų, erotizuotų ritualų.

Aseksuali aplinka

Mylėtis sklindant iš televizoriaus pokalbių šou nuotrupoms, regis, galėtų tik bepročiai, bet nemažai porų palieka įjungtą televizorių, kad viena ausimi galėtų sekti krepšinio varžybų transliaciją ar romantiško filmo siužetą. O ir kambario vaizdas dažnai nekelia jokių romantiškų asociacijų – išmėtyti vaiko žaislai, mikstūros nuo kosulio buteliukas, krūva dokumentų ant stalo su įjungtais abiejų nešiojamaisiais kompiuteriais – kažkas tarp biuro ir vaikų kambario. Tai nereiškia, kad viskas turėtų būti pedantiškai sutvarkyta ir iššveista kaip ligoninės palatoje, na, bent jau galėtų nepriminti darbo reikalų ar vaikų ligų...

Vida Press nuotr./Pora
Vida Press nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Seksas plius adrenalinas: kas tie ekstremalai?

Erzinantys aromatai ir drabužiai

Jei skambtelėjus draugams, kurie nori užsukti į svečius, jūs paniškai skubate persirengti, tai jau ženklas, kad vienas dėl kito nepersistengiate.

Bendrame gyvenime taip jau nutinka, kad vienas dievina svogūnų sriubą, o kitas – vištos sparnelius su česnakais, bet kažkuris kurio nors kvapo negali pakęsti. Netgi ne bendrame – nė viena moteris nesusitikinės su vyriškiu, kuriam iš burnos sklinda negeras kvapas, tačiau ėmus gyventi kartu tolerancijos ribos kartais išsiplečia, nors pasąmonėje vis vien tas svogūnų kvapas be galo erzina... Taip ir su buitiniu apsileidimu: jei skambtelėjus draugams, kurie nori užsukti į svečius, jūs paniškai skubate persirengti, tai jau ženklas, kad vienas dėl kito nepersistengiate...

 Kapų tyla

Jei negyvenate atokiame vienkiemyje be vaikų, už sienos ar sienų visada bus tų (pradedant kaimynais, su kuriais iš ryto važiuosite viename lifte, baigiant besisvečiuojančia anyta), kuriems gali ir įdomūs jūsų miegamojo garsai, bet jums visai nesinori, kad kiti TAI girdėtų. Tačiau jei tam tikroje situacijoje mylitės VISIŠKOJE tyloje, be jokių šnabždesių ir atodūsių, o ilgainiui tai tampa įpročiu – nieko gero.

Vida Press nuotr./Mieganti pora
Vida Press nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Ką miego pozos sako apie santykius?

Komplimentų sausra

Negi imsite ir nuolat sakysite savo antrajai puse: „Puikiai atrodai!” Bet kodėl gi ne? Santykių ekspertai teigia, kad dažniausiai giriame ne savo gyvenimo draugą, o kitus žmones! Girkime už smulkmenas – tikrai verta.

Buitiški pokalbiai po sekso

Jei vos atsitraukę vienas nuo kito jau imate šnekėtis, ar ne laikas daryti remontą, į kokią stovyklą užrašyti pradinuką ir kokį naktipuodį nupirkti jaunėliui, neabejokite: net po puikiausio sekso atmintyje liks ne romantiškas susiliejimas, o buitinių problemų nuotrupos. 

Kadangi santykiuose dalyvauja abu, būtų ne pro šalį, kad šį tekstą pamatytų ir antroji pusė...

Specialisto komentaras

Kaip kartu ilgai gyvenančioms poroms neprarasti „šviežumo“ jausmo? Kaip antrajai pusei pasakyti, kad norisi ko nors naujo?

Asmeninio elbumo nuotr./Psichologė-psichoterapeutė Aušra Šapranauskienė

Psichologė-psichoterapeutė Aušra Šapranauskienė:

„Jei intymiuose santykiuose kas nors pradeda atsibosti, norisi įvairovės, imkitės iniciatyvos ir pasiūlykite pokyčių. Galbūt antroji pusė mielai į jūsų pasiūlymus atsakys arba pateiks savo variantų. Šiaip šnekėti arba zirzti partneriui, kad norisi naujovių, ir tikėtis, kad jis stebuklingu būdu patenkins mūsų slapčiausius lūkesčius, nėra labai konstruktyvu. Kitas tai gali priimti kaip priekaištą, pasijusti kaltas ir poros lytinis gyvenimas nuo to tikrai netaps įvairesnis. Lytinių santykių metu svarbu atsipalaidavimas, žaismingumas.“

TAIP PAT SKAITYKITE: Ar įmanoma degti aistra ilgus metus?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius