Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip apsiginti nuo manipuliuotojų ir energinių vampyrų

Kaip netapti tų, kurie mėgsta manipuliuoti jausmais, auka? Kaip elgtis su tais, kurie tik ir stengiasi pakišti koją? O kur dar ir energiniai vampyrai ir jų galios išsiurbti visą energiją?
Moteris
Moteris / Fotolia nuotr.

Tikinama, kad tokie žmonės jaučiasi labai blogai, jeigu jums gerai ir stengsis padaryti viską, kad visa tai apsiverstų aukštyn kojomis. Jeigu papuolėte į ne pačias maloniausias situacijas su tokiais žmonėmis, reikia suprasti, kad „priešas“ tikrai klastingas ir dažniausiai, neįsižeiskite, tai būna moterys, kadangi vyrų psichologija visai kitokia nei damų. Tačiau, žinoma, ir tarp stipriosios lyties atstovų pasitaiko manipuliuotojų bei energinių vampyrų.

Kaip tokius žmones atpažinti?

Tai gana paprasta, kadangi jie niekada nekalba tiesiai šviesiai – visas jų pokalbis yra užuominos, einančios viena po kitos. O tomis užuominomis jie ir naudojasi su malonumu. Kalbėtis pradeda labai iš lėto eidami prie esmės, dažnai stengiasi šokiruoti savo pašnekovą kokia nors fraze, kad išmuštų iš pusiausvyros, mėgaujasi stebėdami ir analizuodami žmogaus emocijas, o jų koziris – kaltinimai arba bandymas sulaukti paguodos.

Taip pat skaitykite: Santykių ekspertai Mažuoliai pataria. Moters dilema: patikti vyrui ar įtikti?

Dažniausiai manipuliuotojai ir energiniai vampyrai elgiasi taip, tarsi mes kažką pasakėme ne taip ar kažko iš jų norime. Ir tai dažniausiai nėra tiesa, todėl atkreipkite dėmesį, ar nesate verčiami pasijusti prastai vien dėl kitų žmonių nešvarių žaidimų.

Viena iš manipuliuotojų užduočių – kažkuo jus apkaltinti, priversti pasijusti blogai, gailėtis, sugėdinti ir taip laukti jūsų keliaklupsčiavimo, kaltės užglaistymo. Taip išeina, kad jūs taisysite klaidas, nors nieko nepadarėte. 

Ką daryti?

Kai pradedate pildytis tai, ko trokšta manipuliuotojas, turėtumėte suvokti, kad svarbiausia jam – iš jūsų pasijuokti, sugriauti pasitikėjimą savimi, priversti blogai jaustis. Tikėjimas tuo, kas jums įteigiama, – prastas pasirinkimas, todėl pasistenkite būti tuo, kuo esate ir tik jau ne idealiu, kadangi tobulybių vieta, kaip sakė vienas garsus rašytojas, muziejuje. Tvirta nuomonė apie tai, kas jūsų ir tik jau ne jo, manipuliuotojo, reikalas itin lauktina sudėtingoje bendravimo situacijoje.

Nepriimkite jo žaidimų taisyklių ir nesistenkite išlošti jo kuriamame žaidime. Tačiau kažkodėl būtent to ir norisi dėl nepaaiškinamų priežasčių. Gali būti, kad tai – mėgdžiojimo instinktas, kadangi mes tą darome su visais, su kuriais kalbamės ar bendraujame.

Galime pastebėti, kad perimame pašnekovo žodžius, kai nerandame reikalingų, kad nusileidžiame keletu laiptelių žemyn, kai tenka bendrauti su nekultūringu, neišsilavinusiu asmeniu, tačiau visai kitaip elgiamės tada, kai prieš mus aukštos moralės žmogus. Todėl turite išmokti išlaikyti savitumą ir savą poziciją, kadangi manipuliuotojai labai greitai pajunta, kai jūs esate netikras tuo, ką sakote, mėtotės nuo vienos nuomonės prie kitos, abejojate. Tai jam tik pasufleruoja, kad jūs esate puiki auka jo nešvariems kėslams įtvirtinti.

Taip pat skaitykite: 5 tiesos, atveriančios vartus į laimę

Mėgaujasi stebėdami ir analizuodami žmogaus emocijas, o jų koziris – kaltinimai arba bandymas sulaukti paguodos.

Pasistenkite po kiekvienos skandalisto frazės ją patikslinti, sudėlioti visus taškus virš „i“, neleisti savęs užversti netinkama informacija. Pavyzdžiui, energinis vampyras gali jus užversti neigiamomis mintimis, pasityčioti, tad stabdykite pokalbį ir aiškinkite savo poziciją. Taip jūs išprovokuosite konfliktą, ko labiausiai nenori manipuliuotojai, kadangi jiems prie širdies aukos, kurios kaip tik bėga nuo konfliktinių situacijų. O juk taip vampyras tik dar kartą gali pasidžiaugti esantis nenugalimas ir teisus.

Tačiau net ir konflikte stenkitės susilaikyti – darykite tą mandagiai, kadangi kitaip pereisite į kitą žaidimo lygmenį, o jums svarbiausia demonstruoti olimpinę ramybę. Tai atgraso visus manipuliuotojų  tipus. 

Manipuliuotojai keičia savo kaukes, nerasdami savęs

Dažnai sunku atrasti energinių vampyrų ir manipuliuotojų elgesyje logikos krislą, kadangi jie gyvena tarsi paralelinėje visatoje, kuri tvyro jų pasąmonės sraute. Tam tikra prasme, jie gali „sirgti“ psichologiškai ir taip „atsigroti“ ant kitų žmonių, kad patvirtintų savo galvoje susikurtus įsivaizdavimus, kokie iš tikrųjų yra žmonės. Vampyrai ir manipuliuotojai nuolat žaidžia žaidimus, keičia kaukes, tačiau niekada jų nenusiima. Todėl, kai jie stebi jus, analizuokite ne tik savo, bet ir jų elgesį.

Taip pat skaitykite: Pravėrus duris į anapus: klinikinės mirties liudijimai

Gali būti, kad noras valdyti kitus ar žibėti jų šviesoje – tai vampyrų bandymas kontroliuoti situaciją. Verta suvokti ir dar vieną dalyką – toks jų elgesys tik įrodo, kad jie ir patys yra aukos. Aukos, nemokančios kurti santykių, bendrauti su aplinkiniais, traumuojančios ir save, ir kitus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius