Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl kai kurie vyrai nenori vaikų? 4 tipai

Daugelis vyrų, išgirdę džiugią naujieną, šokinėja iki dangaus. Bet yra ir tokių kurie reaguoja savotiškai... Ir ne todėl, kad jie apskritai nenori vaikų – jie nėra pasiruošę jų turėti šiuo metu. Tiesa, tas „šiuo metu“ kartais užsitęsia dešimtmetį-kitą.
Vyras
Vyras / Vida Press nuotr.
Temos: 3 Vaikai Tėtis Šeima

Gyvenime pasitaiko liūdnų istorijų, kai ilgai triūsę vardan karjeros ir gerovės sutuoktiniai taip ir liko bevaikiai, nes vyras, į atsargius žmonos mėginimus pasišnekėti „vaikų tema“ visada turėdavo atsakymą: „Tik ne dabar, mieloji, vėliau, paskui... kada nors... Aš dar nesu tam pasiruošęs...“. Egzistuoja tam tikri vyrų tipai, kurie labai vėlai subręsta ar nesubręsta visai ir kurie vis dar „nėra pasiruošę“. Kokie jie? Pasak psichologų, juos galima suskirstyti į kelias kategorijas.

TAIP PAT SKAITYKITE: 5 pavojaus ženklai, rodantys, kad tobuliems santykiams gresia katastrofa

1. Vyrai – perfekcionistai

Jie iš visų jėgų stengiasi, kad viskas jų tobulame gyvenime būtų net ne labai gerai, o puikiai! Puikiau už kitus. Tobulo grožio išsilavinusi žmona. Darbas ir PAREIGOS. Modernus būstas. Ekologiškas maistas. Atostogos, kurių nuotraukų negėda parodyti feisbuke. Fotogeniškas hobis (bėgimas, jėgos aitvarai). Elitinių draugų ratas. Vis didėjančios pajamos. 

Vida Press nuotr./Bėgikas
Vida Press nuotr.

Iš esmės perfekcionistai – puikūs tėvai, nes įdeda nemažai triūso, kad jų atžalos būtų aprūpintos ne tik materialiai – jie skiria jiems daug dėmesio.

Tokioje svaigioje, bet įtampą keliančioje karuselėje baisu pagalvoti, kad vieną dieną viskas gali sugriūti. Ir, neduok Dieve, jo vaikas ar vaikai bus prasčiau aprūpinti už kitų: pradedant vežimėliais, baigiant ankstyvojo ugdymo mokyklėlėmis ir prestižiniais užsienių universitetais. Iš esmės perfekcionistai – puikūs tėvai, nes įdeda nemažai triūso, kad jų atžalos būtų aprūpintos ne tik materialiai – jie skiria jiems daug dėmesio. Tačiau jei jiems atrodo, kad galbūt jų vaikai neturės „viso, kas geriausia“, kad jie nebus aprūpinti taip, kaip perfekcionistui norėsis, tada geriau gyventi be jų ir laukti, kada „situacija pagerės“.

2. Vyrai – egoistai

Šios kategorijos vyrai taip įsimylėję save, kad net baisiausiame sapne negali įsivaizduoti, jog jų žmona šokinės dar apie kažką, ne tik apie jį, savo brangenybę. Kas, kad tas „kažkas“ – jo sūnus ar dukra. Toks vyras numano, kad vaiko ir motinos ryšys – kur kas stipresnis ir niekaip negali su tuo susitaikyti.

Tokie vyrai – dažniausiai moterų dėmesio išpaikinti gražuoliukai, kurie niekaip negali prarasti savo, šeimos karaliaus, pozicijų. Dalintis jas su dar vienu šeimos nariu? Ne, tai ne jiems. Tai jie turi būti svarbiausi. Ir taškas. 

TAIP PAT SKAITYKITE: 7 paprasti triukai, kurie pagerins santykius

Vida Press nuotr./Mama ir vaikas
Vida Press nuotr.

Jei jie turi vedusių ir vaikų susilaukusių draugų, dažniausiai baisisi, kaip pasikeitė šių gyvenimas. Ir naktimis neišsimiega, ir rafinuotos vakarienės žmona nebeparuošia, nes nebeturi kada – ar tai gyvenimas? Tokie vyrai retai kada pasiryžta šeimos pagausėjimui, o jei pasiryžta, jaučiasi nustumti nuo sosto, pikti ir nelaimingi.

Kartais tokie vyrai turi vaikų pirmoje santuokoje, o antroje jų kategoriškai nenori, nepaisydami žmonos norų. Nes jie savo pareigą jau atliko, todėl pagaliau gali mėgautis gyvenimu. 

3. Vyrai – šykštuoliai

Toks individas viską verčia piniginiais vienetais. Jis linkęs kartoti, kad gyvename sunkiais laikais, kad pasaulis ritasi į bedugnę ir kad ateityje viskas bus tik blogiau. Jis visko gaili sau ir savo artimiems žmonėms, o dažniausiai vartojama jo frazė: „reikia pataupyti“.

Taigi, jei kažkas paklausia, ar jie vis dar neplanuoja vaikų, vyras noriai paaiškina: „Žinote, šiais laikais vaikai – tai prabanga. Kol kas negalime sau to leisti. Na, galbūt, šiek tiek vėliau...“. Dažniausiai niekas nepasikeičia nei po metų, nei po penkerių. Iš esmės tokiomis frazėmis dangstomas tiesiog nenoras turėti vaikų.

Vida Press nuotr./Kostiumą vilkintis vyras
Vida Press nuotr.

4. Vyrai – savininkai

Kitas vaikas jiems – kito vyro palikimas, su kuriuo jie nesitaiko.

Jie nieko prieš turėti savų vaikų, bet netoleruoja svetimų, todėl niekada neves moters, turinčios vaikų iš ankstesnių santykių. Jie, kaip ir egoistai, nenori savo moters dalintis su kuo nors kitu. Kitas vaikas jiems – kito vyro palikimas, su kuriuo jie nesitaiko.

Dažniausiai bendram gyvenimui jie ieško kuo jaunesnių merginų, kurios būtų kuo mažiau bendravusios su vyrais, nes juk jam reikia tyros kaip krištolas žmonos. Beje, tokie vyrai garsėja savo patologišku pavydu. 

Vida Press nuotr./Pora
Vida Press nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius