Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Myliu save“. Aušrinės istorija: „Į praeitį sau nusiųsčiau tik vieną žinutę“

Portalas Ji24.lt rengia konkursą ir klausia jūsų, mielosios Ji24.lt skaitytojos, kokios gudrybės jums padeda per šventinį laikotarpį išvengti papildomų kilogramų ir kaip išmokote mylėti save?
Sportuojanti mergina.
Sportuojanti mergina. / Fotolia nuotr.
Temos: 1 „Myliu save“

Laukiame pačių nuoširdžiausių ir gražiausių sėkmės istorijų, receptų ar naudingų patarimų, kuriuos publikuosime portale Ji24.lt, o dviem geriausių istorijų autorėms padovanosime ir puikius prizus – populiarią knygą ir „Avon“ kvepalus. Tad nesnauskite ir suskubkite dalyvauti, mat konkurso laikas ribotas!

Visas konkurso sąlygas ir prizų aprašymus rasite ČIA.


Skelbiame Aušrinės S. istoriją.

Labai gerai atsimenu, kai būdama maža sėdėjau didžiuliame senelio fotelyje ir žiūrėdama filmukus laimingai smaguriaudavau vyšninėmis karamelėmis, o jų popierėlius kišdavau į fotelio tarpus ir kraštus.

Atmintyje taip pat išlikusios tos dienos, kai grįžusi iš mokyklos ir nieko neradusi namuose, aš ieškodavau centų tėčio kelnėse ledams. Kadangi tėvai grįždavo vėlai, aš turėjau daug laiko valgyti tai, ką noriu, niekieno netrukdoma. O ir iš darbo sugrįžę tėvai visada atnešdavo lauktuvių – bandelių, sūrelių, sausainių – ir niekada man neribodavo jų kiekio. Taigi kilogramai augo nuo pat vaikystės...

Jeigu dabar galėčiau nusiųsti vieną žinutę sau į praeitį, sakyčiau: „Tas, kas tau dabar suteiks 10 minučių laimės, taip pat suteiks ir 10 metų kančių, ašarų ir skausmo. Dabar pasirinkdama valgyti bet ką ir bet kada, tu vėliau badausi, o kai badauti nusibos, per prievartą vimdysi save. Prašau nevesk savęs tuo keliu ir pradėk gyventi sveikai jau šiandien“.

Aišku, tos dienos jau seniai mano praeityje, bet nueiti kryžiaus keliai dar ilgai išliks mano atminty. Sportas ir sveika gyvensena pakeitė mano badavimo ir vėmimo maniją ir aš pagaliau pasiekiau tų rezultatų, kurių visada norėjau. Bet aš vis dar susimąstau, kad jeigu būčiau susiprotėjusi anksčiau, dar vaikystėje, būti sveikai ir laimingai būtų buvę žymiai lengviau.

Todėl noriu kreiptis į esamas ir būsimas mamytes – neprisidėkite prie blogų įpročių ugdymo savo atžalose. Vaikystėje padarytos klaidos yra labai sunkiai ištaisomos ir gali stipriai paveikti vaiko santykius su tėvais ir bendraklasiais.

Bandykite vaikus nuraminti ir pradžiuginti sveiku maistu, saldžiais ar džiovintais vaisiais, kad vaikas netaptų priklausomas nuo cukraus, užaugtų be antsvorio ir patyčių.

Jeigu dabar galėčiau nusiųsti vieną žinutę sau į praeitį, sakyčiau: „Tas, kas tau dabar suteiks 10 minučių laimės, taip pat suteiks ir 10 metų kančių...“

Man pasisekė, nes gyvenimo kely sutikau žmones, kurie mane išmokė sveiko gyvenimo būdo ir supažindino su sportu. Nors dabar man 24 metai ir nuo pilvuko krenta jau paskutiniai riebaliuko gramai, vis pagalvoju, kad gal dabar nereikėtų tiek prakaituoti sporto salėje ir graužti morkas, jeigu vaikystėje man kažkas būtų pasakęs, jog netinkamai valgyti, ypač švenčių metu, yra didelė klaida.

Nuėjusi sunkiu ir duobėtu keliu, turiu 3 išties gerus patarimus šventėms:

  • Valgykite bet ką, tačiau tik tada, jei tai gaminsite patys. Gan paprastas patarimas, bet labai vertingas. Kai už mus gamina didžiosios įmonės – ar tai būtų salotos, ar pyragas, ar kepsniukai – jos naudoja daugiau druskos, cukraus ir E papildų. Pačios gamindamos, mes galime kontroliuoti produktų kiekį, įdėti daugiau gerų ir atsisakyti blogų. Be to, naminis maistas visada skanesnis, pagamintas su meile ir, be abejo, sveikesnis.
  • Mokėkite pasakyti „ne“. Ar mama siūlo įsidėti antrą porciją? Tik nepasiduokite kitų žmonių spaudimui. Jeigu nejaučiate alkio (taip taip, tai turėtų būti Jūsų rodiklis – alkio stoka, o ne pilnumo jausmas), mokėkite mandagiai pasakyti: „Ne, ačiū“. Jūs ir tik Jūs esate atsakinga už tai, ką įsidedate į burną ir už po švenčių atsiradusius kilogramus bus kalta ne mama ar močiutė, o Jūs pati. Tad kad nereikėtų sausį bėgti ieškoti didesnio dydžio kelnių, pagalvokite iš anksto ir atsispirkite pagundai ir kitų žmonių spaudimu.
  • Stenkitės, kad lėkštėje dominuotų spalvos. Kuo spalvingesni lėkštėje esantys gaminiai, tuo daugiau įvairesnių vitaminų ir mineralinių medžiagų. Ypač koncentruokitės ties ryškiomis spalvomis: raudona, žalia ir violetine, jos signalizuoja gausų naudingų medžiagų kiekį. Venkite blankių ir išplaukusių spalvų – dėl kepimo/virimo proceso jose liko mažiau vitaminų.

Jeigu vadovausitės šiais patarimais prie šventinio stalo, užtikrinu – vakaro eigoje nesijausite apsunkę, nepūs pilvo, o kitą rytą jausitės daug žvaliau ir miegosite ramiau, kadangi skrandis bus mažiau apsunkęs.

Linkiu visoms moterims atrasti naujus gyvenimo skonius sveikame maiste, kurį suderinus su aktyviu gyvenimo būdu, galima ne tik išvengti „šventinių“ kilogramų, bet ir jaustis geriau. Darykite tai dėl savęs ir parodykite meilę sau!


Dalyvaukite konkurse, siųskite savo istorijas el. paštu konkursai@ji24.lt iki gruodžio 20 d. ir laimėkite puikius prizus:

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Konkurso prizai
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Konkurso prizai

Savo istorijų ieškokite ir visas konkurso naujienas sekite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius