Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo ėduonies galėsime apsisaugoti vos per vieną minutę?

Ėduonis išties nemaloni ir nepigiai atsieinanti problema. Tačiau mokslininkai paskelbė atradę veiksmingą būdą, kaip išspręsti šią problemą.
Čilės mokslininkai neseniai atrado kone stebuklingą molekulę pavadinimu keep32, kuri užmuša bakterijas, sukeliančias ėduonį.
Balti ir sveiki dantys / Fotolia nuotr.

Čilės mokslininkai neseniai atrado kone stebuklingą molekulę pavadinimu keep32, kuri užmuša bakterijas, sukeliančias ėduonį. Tyrimai parodė, kad ji vos per minutę geba sunaikinti „Streptococcus Mutans“ bakterijas, kurios yra pagrindinė dantų gedimo priežastis. Pasak mokslininkų, atrastąją medžiagą perkėlus į dantų priežiūrai skirtus produktus: dantų pastą, dantų skalavimo skystį, kramtomąją ir gumą ir pan., galima ilgam apsisaugoti nuo ėduonies ir pamiršti varginančius vizitus pas odontologą.

Ateities produktas buvo testuojamas septynerius metus ir artimiausiu metu bus bandomas žmonių. Yra planų jį dėti netgi į kai kuriuos maisto produktus, kad bakterijos būtų naikinamos netgi valgio metu. Ar šis produktas gali turėti kokių nors šalutinių poveikių, kol kas apie tai nekalbama.

Šiuo metu išradėjai aptaria bendradarbiavimo galimybes su tokiomis kompanijomis milžinėmis kaip Colgate ir P&G. Kalbama, kad naująja medžiaga praturtinti dantims skirti gaminiai rinkoje turėtų pasirodyti maždaug po 1-1,5 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius