Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po trijų gimdymų su antsvoriu susidūrusi Irena rado būdą, kaip atsikratyti 15 kilogramų

„Liekna buvau iki trečiojo nėštumo. Paskutinį kartą gimdžiau sulaukusi 42 m., bet kilogramų liko daugiau nei po pirmų dviejų kartų.
Lieknėjimas
Pakako pusmečio, kad 98 kg virstų išsvajotais 80 kg / Adobe Stock nuotr.
Temos: 2 Lieknėjimas Svoris

Gal hormonai suveikė? Įprastai kilogramai aptirpdavo mažiau valgant, bet kai vaikas mažas, o alkis jaučiamas, lieknėti sunku…

Man norėjosi būti gražiai ir pasitempusiai, todėl ieškojau neinvazinės priemonės, kuri padėtų sulieknėti. Gultis po grožio peiliu nenorėjau”, – 15min pasakojo Irena Korvelienė.

Užsibrėžto tikslo pasiekė: atsikratė 15 kg

„Kokių tik priemonių lieknėdama neišmėginau: ir augalinius preparatus testavau, ir protarpinį badavimą mėginau, ir su asmenine trenere sportavau.

Tiesa, 12 kg numečiau, bet per daug atsipalaidavau, dar pastresavau ir ankstesnis svoris grįžo su kaupu… Mano šeimoje visi „didesni”, bet tai ne pasiteisinimas”, – tikino pašnekovė.

Susigrumti dar kartą su antsvoriu, kuris jai labiausiai kliudė pilvo srityje, moteris nusprendė per karantiną, balandžio mėnesį, svarstyklėms perkopus 98 kg.

„Mano tikslas buvo pasiekti ir išlaikyti 80 kg svorį, pavargau vaikštinėti į parduotuves su grąžinamais drabužiais, į kuriuos vis neįtelpu”, – savo lūkesčiais dalijosi 15 kg atsikračiusi I.Korvelienė.

Moteriai pakako pusmečio ir ji vėl šypsojosi savo atvaizdui veidrodyje, o svarstyklės nuo 80 kg – nė krust.

Sprendimas gimė domintis nutukimo gydymo naujovėmis

I.Korvelienė gyvenimo būdo įpročius pakeitė pasiryžusi 6 mėnesių trukmės svorio mažinimo programai, kurios pagrindinis elementas – trečdalį skrandžio tūrio užpildantis neinvazinis skrandžio balionas.

„Kadangi mėgstu eksperimentuoti mažindama savo svorį, pasiryžau išbandyti programą su skrandžio balionu – esant skrandyje reikia kur kas mažesnio maisto kiekio, suvartojama mažiau kalorijų, taigi, kūno masė mažėja natūraliai.

Programos esmė – gyvenimo būdo pokytis.

Per pirmas savaites įvyko drastiškas mano svorio pokytis: netekau 8 kg. Taip pat pakito kasdien nueinamų žingsnių ir suvartojamo vandens įpročiai: vien ryte išgerdavau jo 3 stiklines“, – išlaukta mažėjančia kilogramų laime dalijosi trijų vaikų mama, dirbanti sėdimą darbą.

Ryžosi pokyčiams su skrandžio balionu

Moteris svarstė, kad ir šiandien, matyt, toliau nesėkmingai kovotų su antsvoriu, jei ne jos surasta kompleksinė pusės metų trukmės programa, kurią sudaro neinvazinis skrandžio balionas ir tinkamų mitybos įpročių bei elgsenos suformavimas su profesionalia medikų pagalba.

„Man buvo svarbiausia, kad minėtam skrandžio balionui neprireikė chirurginio įsikišimo”, – apie svorio mažinimo programą „Allurion“ atsiliepė pašnekovė, šį jai tikusį kovos su antsvoriu būdą sužinojusi iš bariatrijos ir dietologijos centro „CaloryCare“.

Asmeninio archyvo nuotr./Gydytoja dietologė Dalia Vaitkevičiūtė
Asmeninio archyvo nuotr./Gydytoja dietologė Dalia Vaitkevičiūtė

Gydytojos dietologės Dalios Vaitkevičiūtė teigimu, pacientei pagelbėjęs intragastrinis skrandžio balionas pacientų gydymui naudotas ir anksčiau, tačiau Harvardo mokslininkų sukurtas produktas pasižymi išskirtinėmis savybėmis.

„Šis balionas į žmogaus organizmą patenka be endoskopo, taigi, apsieinama be pjūvių ar anestezijos. Balionas yra supakuotas į kompaktišką kapsulę, kurią pacientas nuryja procedūros metu. Kapsulei atsidūrus skrandyje, balionas užpildomas skysčiu.

Po 4 mėnesių dėl specialaus mechanizmo balionas išsileidžia ir pats pasišalina natūraliu būdu, todėl papildomos intervencijos vėlgi nereikia“, – pasakojo šių pokyčių metu I. Korvelienę konsultavusi dietologė.

Jos teigimu, šios programos sėkmę lemia tai, kad svorio mažinimo programą „Allurion“ vykdo multidisciplininė gydytojų komanda: dietologas, chirurgas, radiologas, esant poreikiui prisijungia gydytojas psichiatras, endokrinologas ir kineziterapeutas.

Įtakos svorio mažinimui, dietologės vertinimu, turi ne tik skrandžio balionas, bet ir visos komandos veikla formuojant teisingus mitybos ir gyvensenos įpročius, juos užtvirtinant ir motyvuojant žmogų.

Kas kitaip nei lieknėjant įprastai?

„Allurion” nuotr./„Allurion” programos priemonės
„Allurion” nuotr./„Allurion” programos priemonės

Programos metu pacientė nesijautė viena, ji nuolat palaikė ryšį su gydytojais. Vienos iš konsultacijų metu Irena gavo svorį ir organizmo gaunamų medžiagų sudėtį registruojančias svarstykles, mobiliuoju telefonu susietas su gydytoju.

Jų duomenys buvo siunčiami gydytojai dietologei, kuri stebėjo, ar programa vyksta sklandžiai.

„Labai gerai pasiekti profesionalą, su kuriuo gali pasitarti, pasikonsultuoti dėl mitybos dalykų. Žinoma, daug dirbau ir pati su savimi: atsisakiau angliavandenių: jokių bulkų, miltinių produktų, ryžių košių ir pan. Bet vienai tikrai nebūtų pavykę grįžti prie norimo svorio rezultato”, – tikino istorijos herojė.

Su p. Irena dirbusi D.Vaitkevičiūtė apibendrino, kad šiuo atveju buvo išspręsta ne tik estetikos, bet ir sveikatos problema.

„Nutukimas yra liga, sukelianti rimtus sveikatos sutrikimus, taip pat kelianti gretutinių ligų išsivystymą: II tipo cukrinį diabetą, padidėjusį kraujospūdį (nuo ko kentėjo ir ponia Irena), stuburo, sąnarių problemas ir pan.

Gydant jį, galima ne tik palengvinti gretutinių ligų kontrolę, bet ir visiškai pasveikti nuo kai kurių iš jų.

Pasakodama apie svorio mažinimą visada akcentuoju, kad yra daug efektyvių priemonių svoriui mažinti tiek mitybos programomis, dietomis, fizinio aktyvumo skatinimu, medikamentais, taip pat ir – intragastriniu balionu ar chirurginiu gydymu.”

Pastarosios dvi priemonės, gydytojos teigimu, itin tinkamos daug valgantiems pacientams, taip pat – po gimdymo ar vyresniame amžiuje.

„Tačiau kuriuo keliu su pacientu bepasuktume, labai svarbu, kad žmogus suprastų, jog mūsų priemonės bus veiksmingos tik tuo atveju, jei ir jis aktyviai įsitrauks ir asmeniškai prisidės prie savo gyvensenos pokyčių suformuodamas naujus įpročius”, – pabrėžė dietologė.

Apie grįžusią energiją ir norą gyventi

„Jau mėnuo, kaip iš mano organizmo pasišalinęs minėtas balionas. Tačiau svoris neauga, nes per tą laiką, kol konsultavausi, pavyko suformuoti naujus gyvensenos įpročius: dabar daugiau judu, geriu daugiau vandens, valgau po ne daug ir dažniau, atsisakiau pieno produktų, neimu maisto burnon ir vakarais”, – apie darbą su savimi ir apie gautus rezultatus pasakojo I.Korvelienė.

Pašnekovė tikino įsisąmoninusi, kad, jei nebus darbo su savimi, kilogramai grįš, todėl ji iki šiol aktyviai leidžia savaitgalius ir vakarus po sėdimo darbo. Na, o labiausiai jai patinka sugrįžęs noras gyventi, puoštis ir ta energija, kurios antplūdžio sustambėjusi nejuto.

D.Vaitkevičiūtė Irenos istoriją apibūdina, kaip nuoseklią kovą su antsvoriu, kurią vainikavo sėkminga kulminacija: „Pacientė nesivaikė greito rezultato, įsiklausė į medikų ir dietologų patarimus, tikime, kad šie įpročiai nekis ir toliau.”

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius