-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Produktai nuo senėjimo ir kiti dalykai, kurie sausina veido odą

Artėjant žiemai dauguma mūsų susiduria su išsausėjusios veido ir kūno odos problema. Tačiau vieniems tai atsiliepia smarkiau ir aktualu ne tik šaltuoju sezonu. Kas, be žvarbaus vėjo, temperatūrų skirtumo, dar sausina odą?
Moters veidas
Moters veidas / Vida Press nuotr.

Visų pirma, kaip atrodo tie odos išsausėjimai? Jei odą niežti, ji pleiskanoja, matomos nusausėjimo dėmelės arba toks jausmas, kad ją „traukia“, o pati oda nespindi ir yra šiurkštoka, tai akivaizdus įrodymas, kad ji išsausėjusi, ir smarkiai.

„Anti-aging“ produktai

Tokiuose produktuose yra aktyvių medžiagų – retinolio, salicilo ir glikolio rūgščių, kurios gali paskatinti odos sausėjimą.

Odos sausėjimas skatina jos senėjimą ir raukšlių formavimąsi. Ir būtent bandymas tai sustabdyti, naudojant tam tikras priemones nuo senėjimo, gali dar labiau išsausinti odą. Mat vadinamieji „anti-aging“ produktai gali suerzinti jautresnę odą. Juose yra aktyvių medžiagų – retinolio, salicilo ir glikolio rūgščių, kurios gali paskatinti odos sausėjimą. Galite pamėginti pirmiau patepti veidą drėkinamuoju kremu ar serumu, o tuomet, šiek tiek palaukusios, – priemone nuo odos senėjimo.

Vida Press nuotr./Moteris tepa veido kremą
Vida Press nuotr./Moteris tepa veido kremą

Per mažai drėgmės miegamajame

Tikriausiai teko girdėti patarimą, kad miegamojo temperatūra turi būti gana vėsi – apie 18 laipsnių, ir jame turi būti pakankamai drėgmės? Mums miegant, kūno temperatūra šiek tiek pakyla, todėl per mūsų poras išgaruoja šiek tiek daugiau vandens. Tai reiškia, kad oda sausėja. Jei miegamasis prišildytas, kūnas naktį dar labiau išprakaituoja, negana to, kuo šiltesni radiatoriai, tuo sausesnis oras patalpose. Jei turite oro drėkintuvą, būtinai jį naudokite. Ir prieš miegą gerai išvėdinkite kambarį.

Vida Press nuotr./Moteris miega
Vida Press nuotr./Moteris miega

Per karštas vanduo duše

Kaštas vanduo yra mūsų odos priešas.

Ne paslaptis, kad atšalus orams ne viena mūsų mėgsta ilgiau nei įprastai pamirkti karštoje vonioje ar palįsti po dušu. Tačiau karštas vanduo yra mūsų odos priešas. Jeigu pastebėjote, kad apsiprausus „tempia“ ar niežti odą, taip yra dėl jo temperatūros. Ir tai aiškus ženklas, kad oda, ne tik veido, bet ir viso kūno, sausėja.

Nors ir sušildo kūną, bet karštas vanduo sunaikina viršutinį apsauginį epidermio sluoksnį. Prauskitės po šiltu vandeniu ir nemirkite ilgiau nei penkiolika minučių vonioje.

„Fotolia“ nuotr./Mergina duše
„Fotolia“ nuotr./Mergina duše

Iš prigimties sausa oda

Jei sausa oda vargina net ir šiltuoju sezonu, o žiemą problema tik paaštrėja, kaltinkite genetiką – jūsų odos ląstelių sudėtyje yra per mažai baltymų, dėl to ląstelės neišsaugo reikiamo kiekio drėgmės.

Tokią odą reikia labiau prižiūrėti ir atidžiau rinktis produktus. Ieškokite drėkinamosios kosmetikos su keramidais – jie sukurs apsauginį odos barjerą, ir ji bus ne taip lengvai pažeidžiama išorės.

Vida Press nuotr./Veido oda
Vida Press nuotr./Veido oda

Vandens sudėtis

Kartais iš čiaupo bėgančiame vandenyje gali būti per daug mineralų – tai irgi gali pašalinti mūsų odos apsauginę plėvelę ir padaryti odą pažeidžiamesnę. Kadangi vandens, kuriuo prausiamės, filtruoti tikriausiai nepradėsime, bent jau stenkitės labiau prižiūrėti odą, o apsipraususios dar drėgną odą patepkite drėkinamąja priemone.

Vida Press nuotr./Moteris prausia veidą
Vida Press nuotr./Moteris prausia veidą

Vaistai

Retesnis atvejis, galintis sukelti odos išsausėjimą, tai tam tikros rūšies vaistų vartojimas. Tarkime, reguliuojantys kraujospūdį, gydantys aknę, taip pat vidurius laisvinantys vaistai gali pasižymėti tokiu poveikiu. Pastebėjus, kad oda sausėti pradėjo būtent po vaistų vartojimo, reikėtų pasitarti su mediku arba vaistininku. Jei pakeisti jų kitais neįmanoma, teks labiau prižiūrėti odą ir dažniau ją drėkinti.

Vida Press nuotr./Tabletės
Vida Press nuotr./Tabletės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius