Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Smaližiams: 6 saldūs užkandžiai, kurie jums padės numesti svorio

Atsisakyti saldėsių nėra lengva, tačiau specialistai mums pataria ieškoti sveikesnių alternatyvų, kurios tokios pat gardžios ir dar padeda sulieknėti.
Jogurtas su braškėmis
Jogurtas su braškėmis / „Fotolia“ nuotr.

Aišku, galima ginčytis, kad ledų niekada nepakeis lengvas ir neriebus pudingas, o šokolado – paprasčiausias obuolys, tačiau kodėl nepamėginus paįvairinti savo valgiaraščio?

Kaip rašoma womenshealthmag.com, trys mitybos specialistai dalijasi savo mėgstamiausiais saldėsiais, padedančiais numesti svorio.

Šaldytos vyšnios

„Šaldytos vyšnios – tai vienas puikiausių būdų patenkinti savo saldėsių poreikius“, – sako mitybos specialistė, knygos „From Junk Food to Joy Food“ autorė Joy Bauer. Ji tikina, kad šaldytos vyšnios yra lyg itališkų vyšnių ledų versija, tačiau puodelis tokių vyšnių turi kur kas mažiau kilokalorijų ir yra sveikiau.

Fotolia nuotr./Uogos.
Fotolia nuotr./Uogos.

Ispaninių šalavijų sėklų pudingas

Ispaninių šalavijų sėklos, dar kitaip žinomos kaip chia, naudojamos įvairiuose patiekaluose. Tikinama, kad jos ilgam suteikia sotumo jausmą, todėl tinka metantiems svorį. „Jose gausu baltymų, sveikųjų riebalų ir skaidulų – net 11 g vos dviejuose valgomuosiuose šaukštuose“, – teigia Lori Shemek, knygos „How to Fight FATflammation“ autorė.

Tam, kad pasigamintumėte gardų pudingą, jums reikia visai nedaug: ispaninių šalavijų sėklų, kokosų pieno, vanilės, cinamono. Palikite šį mišinį pernakt šaldytuve, o ryte tiesiog apibarstykite kokosų drožlėmis ir mėgstamais vaisiais.

„PantherMedia“/„Scanpix“ nuotr./Ispaninių šalavijų sėklų pudingas
„PantherMedia“/„Scanpix“ nuotr./Ispaninių šalavijų sėklų pudingas

Juodasis šokoladas

Visi puikiai žinome, kad gabalėlis juodojo šokolado, kuriame gausu kakavos, tikrai nėra nuodėmė, žinoma, atitinkamas kiekis. Tiesa, jeigu norite išties visiškai sveiko juodojo šokolado, rinkitės be cukraus.

Kaip pažymi L.Shemek, šokolade gausu flavonoidų, augalinių maistinių medžiagų, stabdančių riebalų kaupimąsi, mažinančių apetitą ir reguliuojančių cukraus kiekį kraujyje, kad mūsų neištiktų alkio priepuoliai. Skanaukite tarkuotą šokoladą su jogurtu, avižinių dribsnių koše, trintais kokteiliais. Ištirpintame šokolade galime mirkyti vaisių gabalėlius.

Vida Press nuotr./Moteris valgo šokoladą
Vida Press nuotr./Moteris valgo šokoladą

Meduje skrudinti migdolai

„Tyrimai atskleidžia, kad migdolai labai tinka norint numesti svorio“, – sako Keri Gans, knygos „The Small Change Diet“ autorė. „Sveikųjų riebalų, baltymų ir skaidulų derinys ilgam suteikia sotumo pojūtį, o medus patenkina smaližių svajones“, – sako specialistė. Tačiau nepadauginkite šio deserto – suvalgykite ne daugiau kaip 30 g.

Vida Press nuotr./Kepinti migdolai
Vida Press nuotr./Kepinti migdolai

Jogurtas su braškėmis

Šis derinys išties puikus ir gardus pasirinkimas mėgstantiems saldėsius. L.Shemek nuomone, jogurtas reikalingas mūsų žarnynui, padeda kontroliuoti svorį, o braškėse gausu antioksidantų ir kitų medžiagų, stabdančių svorio augimą.

Ji rekomenduoja nepjaustytas braškes sumaišyti su graikišku jogurtu ir skanėstą atšaldyti arba sušaldyti prieš skanaujant.

Fotolia nuotr./Graikiškas jogurtas
Fotolia nuotr./Graikiškas jogurtas

Kriaušės ir migdolų sviestas

„Tai skanu, saldu, sultinga“, – teigia L.Shemek. Kriaušėse gausu skaidulų, o štai migdolų svieste – gerųjų riebalų, kurie pasotina, reguliuoja cukraus kiekį kraujyje, mažina norą užkandžiauti nesveiku maistu. Desertą apibarstykite cinamonu – jis malšina uždegimus ir skatina medžiagų apykaitą.

Shutterstock nuotr./Kriaušės
Shutterstock nuotr./Kriaušės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius