-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sporto rūšys pagal Zodiako ženklą

Kiekvieno Zodiako ženklo atstovas pasižymi tam tikromis charakterio savybėmis, todėl jam tinka ir jį traukia kitokios sporto šakos. Galbūt astrologų įžvalgos padės jums apsispręsti...
Sportuojanti mergina
Sportuojanti mergina / „Fotolia“ nuotr.

Ugnies stichijos atstovai

Šie ugninio temperamento žmonės iš prigimties yra lyderiai, tačiau turi skirtingų motyvų sportuoti.

Avino ženklo atstovai gana dažnai tampa profesionaliais sportininkais. Kuo daugiau energijos išeikvoja, tuo geriau jaučiasi. Avinams tinkamiausios veržlios, daug energijos reikalaujančios sporto šakos, kad galėtų nuleisti garą, atsiskleisti, konkuruoti ir pirmauti (Rytų dvikovos, krepšinis ir kt.).

Liūtai nori būti geriausi. Sportas jiems vienas būdų pasipuikuoti išvaizda, raumeningu kūnu. Tinka aktyvi veikla, komandinės sporto šakos, kur galėtų kūrybiškai pasireikšti. Kuo daugiau žmonių Liūtą mato ir girdi, tuo labiau jis trokšta pademonstruoti gebėjimus. Tinka aerobika, Rytų dvikovos, pilatesas ir kt.

Šauliai nėra dideli sporto aistruoliai. Jeigu sveiko gyvenimo būdas nebūtų madingas ir populiarus, šie žmonės į sporto klubą nekeltų nė kojos. Šauliams reikia naujovių, adrenalino ir nuotykių.

Jei gimėte po šiuo Zodiako ženklu, neapsiribokite viena veikla, galite išbandyti net keletą. Jums tiktų Lotynų Amerikos šokiai, karatė, dziudo, kikboksas, hiphopas, dviračių sportas, laipiojimas.  

Žemės stichijos atstovai

Šių Zodiako ženklų atstovai yra racionalūs ir praktiški. Sportuoti  pradeda tik tuomet, kai įsitikina, kad konkreti sporto šaka duos naudingų rezultatų.

Jautis sporto rūšį pasirenka turėdamas konkrečių tikslų ir siekdamas naudos. Pavyzdžiui, norėdamas numesti svorio, sustiprinti raumenis. Dėl malonumo Jautis niekada nepradės mankštintis, todėl norėdami prisiversti užsukti į sporto klubą, turite sugalvoti svarų motyvą. Antraip rasite priežasčių kaskart praleisti treniruotes. Šio ženklo atstovams tinka taiči, modernūs šokiai, Rytų dvikovos, pilvo šokiai ir kt.

Mergelės nuoseklios, kantrios ir pedantiškos. Tad rinkitės tokias treniruotes, kur svarbu tikslumas, išlavinta technika, o ne fizinis krūvis. Mergelėms ne prie širdies ištvermės reikalaujančios sporto rūšys. Galite išmėginkite jogą, vaikščiojimą su lazdomis ir kt.

Ožiaragiai sportuoja siekdami atsikratyti įtampos, pagerinti savijautą. Tad jums tinkamiausios džiaugsmo ir atsipalaidavimo teikiančios sporto rūšys: pilatesas, joga, šokiai, taiči ir kt. Svarbiausia – pajusti, kad sportas yra naudingas, tuomet treniruotėse neskaičiuosite nei laiko, nei pastangų ir negailėsite tam pinigų.

Oro stichijos atstovai

Šios stichijos atstovai ypač mėgsta draugiją, tad eina sportuoti ten, kur linksma, gausu žmonių ir įdomu.

Dvyniai mėgsta bendrauti, todėl dažniausiai renkasi komandines sporto šakas. Taigi jums patiks aktyvios, judrios sporto šakos, kur galima varžytis su kitais. Šio ženklo atstovams netinka monotoniškos treniruotės, kuriose nuolat reikia atlikti tuos pačius judesius ir pan. Dvyniams tinka visų rūšių aerobika, tinklinis, grupinis pasivažinėjimas dviračiais, mankšta treniruoklių salėje, kur galima per pertraukėles paplepėti su bendraminčiais.

Svarstyklės renkasi smagią, savą draugiją, harmoningą aplinką, todėl joms tinka komandinės sporto šakos. Jų tikslas nėra pasiekti sporto aukštumų, bet atgauti jėgas ir smagiai praleisti laiką. Jeigu neprisiverčiate sportuoti, įkalbėkite draugę ar bendradarbę – iškart atsiras akstinas nepraleisti treniruočių. Jums turėtų patikti krepšinis, aerobika, šokiai, vandens sportas ir kt.

Vandenis dievina viską, kas netradiciška, nauja. Svarbiausia jam – sportuoti su bendraminčiais, būti apsuptam žmonių. Šio ženklo atstovams patinka įvairūs komandiniai žaidimai: tinklinis, modernūs šokiai, Rytų dvikovos, mankšta treniruoklių salėje ir kt.

Vandens stichijos atstovai

Šio ženklo atstovai nėra sporto aistruoliai, daugeliui tenka ilgai save raginti ir motyvuoti, kad pradėtų sportuoti. Labiausiai juos traukia vanduo.

Vėžiams patinka nemonotoniškos, meniškos sporto rūšys. Geriausiai jaučiasi mankštindamiesi individualiai. Gimusiems po šiuo Zodiako ženklu tinka plaukimas ir kitos vandens sporto šakos, gimnastika, pramoginiai ar sportiniai šokiai, joga, Rytų dvikovos.

Skorpionai mėgsta adrenaliną keliančią veiklą. Jiems patinka ekstremalios sporto šakos: laipiojimas, šaudymas, šuoliai parašiutu ir kt. Jeigu atranda mėgstamą stichiją, gali lieti prakaitą ištisas valandas. Nevertėtų persistengti ir pulti į kraštutinumus.

Žuvys iš viso nemėgsta sportuoti. Išimtis – rimtas motyvas, pavyzdžiui, siekis patobulinti kūno formas, atgauti jėgas. Profesionalus sportas jų nevilioja, nors būna ir išimčių. Tad jei norite nejusti diskomforto, rinkitės širdžiai malonią veiklą: individualias treniruotes treniruoklių salėje, tinklinį, krepšinį, liekninamąjį kvėpavimą, pilatesą, vandens aerobiką.


Remtasi knyga „Tobula figūra per 300 sekundžių“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius