-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Deklaraciją Lvive pasirašęs S.Kairys: „Turime drauge padėti Ukrainai apsaugoti tiek kultūros paveldą, tiek informacinę erdvę“

Šiandien Lvive (Ukraina) kultūros ministras Simonas Kairys kartu su kultūros ministrais iš dar 9 Europos šalių pasirašė ketinimų deklaraciją dėl bendradarbiavimo, rašoma ministerijos pranešime spaudai.
Deklaraciją Lvive pasirašęs S.Kairys
Deklaraciją Lvive pasirašęs S.Kairys / Ministerijos nuotr.

Pasak S.Kairio, ši Lvive pasirašyta deklaracija yra aktyvaus bendradarbiavimo, kuriam pamatus padėjo Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos kultūros ministrai, tąsa. Vasario pabaigoje, praėjus vos kelioms dienoms po Rusijos įsiveržimo į Ukrainą, Lietuvos kultūros ministras S.Kairys, Ukrainos kultūros ir informacijos politikos ministras Oleksandras Tkačenka bei Lenkijos vicepremjeras, kultūros ir nacionalinio paveldo ministras Piotras Glińskis pasirašė ketinimų deklaraciją dėl trišalio bendradarbiavimo „Liublino trikampio“ formatu.

Šiandien Lvive ketinimų deklaraciją dėl bendradarbiavimo pasirašė šių trijų „Liublino trikampio“ šalių, taip pat Latvijos, Estijos, Čekijos, Slovakijos, Rumunijos, Vengrijos ir Moldovos, kuriai ką tik suteiktas ES kandidatės statusas, kultūros ministrai.

„Lvive pasirašyta deklaracija mes siekiame apsaugoti Ukrainos kultūros paveldą, sutelkti jėgas kovojant informacinį karą ir priešinantis propagandai bei dezinformacijai. Šie klausimai yra ypač aktualūs visoms deklaraciją pasirašiusioms šalims – tiek jau anksčiau savo bendradarbiavimą „Liublino trikampio“ formatu įtvirtinusioms Lietuvai, Lenkijai ir Ukrainai, tiek kitoms Baltijos šalims, Centrinės Europos valstybėms. Visi drauge smerkiame Kremliaus režimo veiksmus Ukrainoje, naikinančius šalies kultūros vertybes ir paveldą, ir turime padėti Ukrainai apsaugoti tiek jos kultūros vertybes bei paveldą, tiek informacinę erdvę“, – sako Lietuvos kultūros ministras S.Kairys.

Deklaraciją pasirašiusios šalys sieks sutelkti pastangas teikiant pagalbą Ukrainai ir drauge ieškos geriausio sprendimo, kaip Ukraina galėtų pritraukti lėšų iš kitų šalių savo paveldo objektams ir kultūros infrastruktūrai tvarkyti. Deklaracija taip pat siekiama aktyviai palaikyti Ukrainos kultūros sklaidą Europoje, skatinti įvairius bendradarbiavimo projektus, stiprinti sankcijas Rusijos propagandiniams TV kanalams ES informacinėje erdvėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius