Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dirigentui Juozui Domarkui – 85: sveikina šalies vadovai

Šiandien dirigentas, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius Juozas Domarkas švenčia 85-metį.
Juozas Domarkas
Juozas Domarkas / Dimitrijaus Matvejevo nuotr.

„Esate Lietuvos kultūros pasaulio legenda, savo profesijos virtuozas, daugiau kaip penkis dešimtmečius vedęs Lietuvos nacionalinį simfoninį orkestrą į muzikines aukštumas ir pasaulinį pripažinimą. Savo asmenybės spindesiu ir energija įkvėpėte gausų mokinių būrį, perteikdamas jiems profesines žinias, meistriškumo paslaptis ir prasmės pojūtį puoselėti simfoninės muzikos kultūrą. Didžiuojamės, kad jai suteikėte ryškių lietuviškų spalvų garsiose pasaulio scenose. Ačiū už reikšmingus viso gyvenimo darbus ir ryškų pėdsaką Lietuvos meno ir muzikos istorijoje“, – sveikindamas maestro sako kultūros ministras Simonas Kairys.

Premjerė Ingrida Šimonytė nuoširdžiai sveikina žymų dirigentą:

„Lietuvos muzikinė scena neįsivaizduojama be Jūsų reikšmingo indėlio. Daugiau nei pusę amžiaus vadovavote Lietuvos nacionaliniam simfoniniam orkestrui, buvote vyriausiuoju dirigentu, dirigavote įvairiausiems pasaulio orkestrams, ugdėte jaunuosius talentus. Žaviuosi Jūsų gabumais, neįkainojama patirtimi bei atkaklumu, siekiant užsibrėžtų tikslų. Nuoširdžiai sveikinu garbingos sukakties proga ir linkiu sveikatos, neblėstančio polėkio bei niekad nesibaigiančios muzikos“, – sakoma premjerės sveikinime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius