Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Hero Group“ įkūrė „Art Central“: norime padidinti pasaulinio meno prieinamumą

Komunikacijos įmonių grupė „Hero Group“ įsteigė viešąją įstaigą „Art Central“, kuri didins pasaulinio meno paveldo prieinamumą bei padės kultūrinio ir meninio išsilavinimo neturintiems žmonėms jį geriau suprasti bei pajausti. Grupė imasi šio socialinio verslo siekdama spręsti problemą, kad didžioji dalis Lietuvos visuomenės greičiausiai nepamatys pasaulinio lygmens meno kūrinių, kurių dauguma yra eksponuojama didžiausiuose pasaulio miestuose, rašoma pranešime spaudai.
Agnė Norkutė
Agnė Norkutė / „Art Central“ nuotr.

„Mes visi puikiai suprantame, kad Lietuvoje niekada neturėsime Luvro Paryžiuje ar Metropoliteno Niujorke lygmens muziejaus, o pasaulinio lygmens meno kūrinių bus atvežama tik labai retai ir tik išimtiniais atvejais. Susiduriame su tam tikru provincialumo sindromu ir kultūrine izoliacija, nes visi norintys susipažinti su pasaulio paveldu, priversti skristi tūkstančius kilometrų ir tam skirti tūkstančius eurų, kas pasiekiama tik nedidelei daliai šalies visuomenės. Norėdami užpildyti šią spragą ir pradėjome šį socialinį verslą“, – sakė „Hero group“ vykdantysis partneris Kęstutis Gečas.

„Art Central“ projektų vadovė Agnė Norkutė pabrėžia, jog nemažai žmonių Lietuvoje vis dar vengia meno galerijų, muziejų, nes tokios vietos dažnai įpareigoja jau būti suprantančiam meną, o ne tik juo žavėtis ir mokytis iš kūrinių, juos atrandant. Anot A.Norkutės, šio socialinio verslo tikslas – suteikti galimybę atrasti ir patirti meną visiems.

„Žengiame kartu su iššūkiu – suteikti galimybę patirti meną visiems, be jokio išankstinio nusistatymo, žinojimo ir suvokti kūrinius natūraliai, savo jėgomis, niekam neteisiant ir nekritikuojant. Nepretenduojame būti dar vienu meno žinovų susirinkimo tašku, kur pasineriama į gilias diskusijas ar kritiką ir taip natūraliai atstumiami meną dar tik besistengiantys suprasti žmonės. Siekiame būti atviri visiems ir kviečiame meną patirti tuos, kurie niekada negalvojo su tuo susidursiantys“, – kalba „Art Central“ projektų vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius