-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Įteiktos 2019 metų Kultūros ministerijos premijos

Iškilmingame renginyje Vilniaus miesto rotušėje kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas įteikė šių metų Kultūros ministerijos premijas labiausiai įvairiose srityse nusipelniusiems kultūros ir meno darbuotojams, kūrėjams, praneša kultūros ministerija.
Marius Povilas Elijas Martynenko
Marius Povilas Elijas Martynenko / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

M.Kvietkauskas dėkojo laureatams už pasišventimą kalbai, raštijos istorijai, tradicinės ir etninės kultūros puoselėjimui. Taip pat kultūros centrų darbuotojams, muziejininkams, restauratoriams, bibliotekininkams, kultūros edukatoriams, talentingiems jauniesiems kūrėjams. „Tai didžiulis mūsų kultūrinio gyvenimo spektras. Man šiemetinis premijas norėtųsi pavadinti taip: nuo Martyno Mažvydo katekizmo iki slemo“, – sakė kultūros ministras.

Martyno Mažvydo premija, skiriama už nuopelnus Lietuvos valstybės kalbai, raštijos istorijai ir knygos menui, šiais metais įteikta dr. Živilei Nedzinskaitei ir dr. Dariui Antanavičiui už fundamentalias Kražių kolegijos istorijos ir veiklos šaltinių publikacijas.

Premija už muziejininkystės darbus apdovanota Lietuvos jūrų muziejaus Edukacijos ir lankytojų aptarnavimo skyriaus vedėja Renata Treigienė, o premija už muziejų vertybių restauravimo darbus – Lietuvos dailės muziejaus P.Gudyno restauravimo centro Mokslinių tyrimų skyriaus restauravimo technologė chemikė dr. Jurga Bagdzevičienė.

Kultūros ministerijos premija už aktyvią, kūrybingą veiklą kultūros centruose įteikta Panevėžio rajono Paįstrio kultūros centro direktorei Daivai Kiršgalvienei.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mindaugas Kvietkauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mindaugas Kvietkauskas

Premija už bibliotekininkystės, bibliografijos, knygotyros mokslinius tyrinėjimus bei praktinę veiklą bibliotekose apdovanota Anykščių rajono savivaldybės Liudvikos ir Stanislovo Didžiulių viešosios bibliotekos Krašto dokumentų ir kraštotyros skyriaus vedėja Audronė Berezauskienė.

Premijos už geriausias kultūrinės edukacijos veiklas įteiktos Nacionalinės dailės galerijos vyr. metodininkei, edukatorei Eglei Nedzinskaitei ir kompozitorei, muzikos terapeutei, Stalo teatro vadovei Snieguolei Dikčiūtei Pranulienei.

Trys premijos įteiktos už tradicinės kultūros puoselėjimą ir skleidimą: tautodailininkui, sertifikuotam tautinio paveldo amatininkui, tradicinės liaudies skulptūros ir kryždirbystės tradicijas puoselėjančiam medžio drožėjui Rimantui Zinkevičiui, Antano ir Jono Juškų muziejaus kūrėjams Arūnui ir Vidai Sniečkams ir etnologei, Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto darbuotojai Gražinai Kadžytei.

Metų debiuto premiją pelnė jaunosios kartos lietuviško kino kūrėjas, kino operatorius ir režisierius Vytautas Katkus.

Penkiems menininkams kultūros ministras įteikė Jaunojo kūrėjo premijas: kino režisierei Aistei Žegulytei-Zapolskai, šiuolaikinei menininkei, antropologei, performanso kūrėjai ir scenografei Godai Palekaitei, tapytojui Povilui Ramanauskui, poetei Gretai Ambrazaitei, rašytojui ir aktoriui, slemo poezijos kūrėjui ir atlikėjui Mariui Povilui Martynenko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius