-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Jaunojo dizainerio prizas 2020“: išrinkite geriausią produkto dizaino kategorijos darbą

Jau dešimtą kartą VDA Dizaino inovacijų centro rengiamas konkursas „Jaunojo dizainerio prizas“ kviečia išrinkti, publikos nuomone, geriausius produkto, komunikacijos, mados dizaino ir dizaino tyrimų darbus. Balsuokite už Jums labiausiai patikusį kiekvienos kategorijos projektą.
„Familink”
„Familink“

Barbora Budinaitė TIMO

Timo – tai objektas skirtas padėti žmogui planuotis savo darbus atsižvelgiant į darbingiausias paros valandas. Taip pat jis akcentuoja pertraukas ir skatina žmogų per jas užsiimti savo sveikatai naudingomis veiklomis. Naudojant masažinę pusę žmogus nusiramina, tampa žvalesniu bei lengviau susikaupia dirbant tolimesnius darbus. Taip pat, šį objektą galima lengvai užsidėti ant nešiojamo kompiuterio ekrano, tai ypač praverčia judriose darbo aplinkose kai sunku koncentruotis (dirbant kavinėse, viešose erdvėse).

Paulina Bradūnaitė Taktilinio muzikos grotuvo, kurį gali naudoti kurtieji, projektas „Žaltys“

Žaltys – muzikos grotuvas, kurio pagrindas yra kaulų kondukciją. Prietaisą gali naudoti tiek girdintys, tiek neprigirdintys, tiek kurtieji. Negirdimi muzikos dažniai nešiotojui ištransliuojami per vibracijas. Įrenginio valdymas vyksta telefonu. Visas objektas yra bioniškas gebantis prisitaikyti prie žmogaus kūno formų, nevaržantis judesių. Dėl susiformavusių stereotipų kurtiesiems sunku įsidarbinti paslaugų srityje ar įgauti kvalifikaciją mokantis universitetuose. Šis objektas kerta stereotipui į pačią skaudžiausią vietą. Jei kurtysis gali mėgautis muzika, kodėl negalima atrasti būdų kaip mums visiems komunikuoti ir gyventi darniai. Produkto estetika yra grįsta baltų futurizmu. Šia estetika norima parodyti, kad Lietuvos kultūra gali egzistuoti ateities kontekste. Objektas kurtas žiedinės ekonomikos principu.

Vilius Vaura „Familink” – artimųjų saugos sistema

Familink – artimųjų saugos sistema – tai savarankiškai veikianti, žmones ir specialiąsias tarnybas sujungianti sistema, padedanti fiksuoti reikšmingą įvykių informaciją, prisitaikydama prie individualių vartotojų poreikių, sauganti visų amžiaus grupių žmones ir jų turtą. Sistemą sudaro prietaisas, serveris, pagalbos tarnybos, mobili aplikacija ir artimųjų ratas. Prietaisas gali būti pritaikomas įvairiems nešiojimo ir tvirtinimo prie daiktų būdams, bei skirtingų funkcijų atlikimui. Jis gali būti naudojamas kaip pagalbos mygtukas, vaizdo registratorius, artimųjų iškvietimo būdas, įkalčius renkanti slapta kamera. Mobilioji aplikacija dar labiau padidina sistemos funkcionalumą. Projektas susideda iš sistemos, prietaiso, mobiliosios aplikacijos, firminio produkto stiliaus, pakuočių bei krovimo stotelių dizaino.

Viktorija Mankevičiūtė. Vaikų ligoninės procedūrų draugas LOO

LOO – tai vaikų ligoninės procedūrų draugas, kuris rūpinasi vaiko dienotvarke bei savijauta. Primena, kada reikia eiti į procedūrą, ką reikia jai turėti (jeigu yra reikalavimai), nurodo, kur yra reikiamas kabinetas, veikia kaip naktinė lemputė, o svarbiausia – neleidžia jaustis vienišam ir rūpinasi vaiko savijauta. Be to, prireikus iškviečia pagalbą. Jis gali būti valdomas tiek balsu, tiek mygtukais. Pasirinktas minimalistinis dizaino sprendimas, kad nebūtų prisirišama prie vaiko amžiaus.


„Jaunojo dizainerio prizo‘20“ parodos atidarymas ir apdovanojimai, įvyks liepos 2 d. (ketvirtadienį) 15 val. Vilniaus dailės akademijos ekspozicijų salėje TITANIKAS (Maironio g. 3). Paroda veiks iki liepos 25 d. Kviečiame visus dizaino gerbėjus paminėti #JDP20 kartu!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius