Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonas Sakalauskas pradeda vadovauti Operos ir baleto teatrui

Operos solistas ir kultūros vadybininkas Jonas Sakalauskas ketvirtadienį pradeda vadovauti Lietuvos nacionaliniam operos ir baleto teatrui.
Jonas Sakalauskas
Jonas Sakalauskas / Linos Motužytės nuotr.

Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson, skirdama konkursą laimėjusį J.Sakalauską į pareigas nuo kovo 1-osios, tikisi iš jo naujos kūrybinės energijos.

„Tikiu, kad jaunas ir ambicingas vadovas su savo komanda įneš kūrybinės energijos, padedančios formuoti aukštos meninės kokybės repertuarą, skatins kūrybinį atsinaujinimą ir savo darbe laikysis aukštų skaidrumo ir etikos reikalavimų“, – sakė kultūros ministrė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Liana Ruokytė-Jonsson
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Liana Ruokytė-Jonsson

35-erių J.Sakalauskas yra įgijęs choro dirigavimo aukštesnįjį ir operinio dainavimo aukštąjį išsilavinimą, 2010 metais baigė operinio dainavimo magistro studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, profesoriaus Virgilijaus Noreikos dainavimo klasėje.

Nuo 2015-ųjų iki šiol jis vadovavo Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui, 2012 metais įsteigė viešąją įstaigą „Baltijos kamerinis operos teatras“, prodiusavo jos spektaklius ir koncertus, inicijavo ir rengė mokymus jauniesiems operos specialistams, vykdė kitus muzikinius projektus.

Vasario pradžioje vykusioje atrankoje į LNOBT generalinio direktoriaus pareigas J.Sakalauskas surinko daugiausia komisijos balsų iš 13 kandidatų. Ankstesniame konkurse, kuriame dalyvavo ir J.Sakalauskas, paraiškas iš viso buvo pateikę aštuoni asmenys, tačiau, vertinimo komisijos nuomone, nė vienas jų tuomet neatitiko minimalių reikalavimų.

Nuo praėjusių metų birželio LNOBT laikinai vadovavo finansų vadybininkas Sigitas Žutautas, pakeitęs ilgametį vadovą Gintautą Kėvišą, atleistą už pažeidimus.

Ministerija per 15 darbo dienų taip pat skelbs atranką į atsilaisvinusį Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovo postą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius