-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kino, kultūros ir kūrybinių industrijų projektams bus paskirstyta 15 mln. eurų

Kino, kultūros ir kūrybinių industrijų projektams bus paskirstyta 15 mln. eurų.
Eurai (asociatyvi nuotr.)
Eurai (asociatyvi nuotr.) / 123RF.com nuotr.

Kaip trečiadienį informavo Kultūros ministerija, Inovacijų agentūra įvertino paraiškas, gautas pagal du kvietimus, skirtus kultūros ir kūrybinių industrijų sektoriaus atstovams bei įmonėms.

Pagal vieną iš kvietimų atrinktos 69 paraiškos, iš jų 20 – kino sektoriaus veiklos, 49 – kitų Kultūros ir kūrybinių industrijų (KKI) sektorių projektai: dizaino, rinkodaros sprendimų, skaitmeninių, elektroninių platformų, audiovizualinės, virtualios realybės produktų ir paslaugų kūrimas.

Kitu kvietimu, kuris buvo skirtas paskatinti labai mažas, mažas ir vidutines įmones šioms investuojant į infrastruktūrą, atrinktos 42 paraiškos, iš jų – 8 kino sektoriaus veiklos.

Kultūros ministras Simonas Kairys sako, kad papildomas finansavimas stiprins šio sektoriaus konkurencingumą, leis pagerinti infrastruktūrą.

„Kalbame būtent apie investicijas, ne apie paramą, nes šis sektorius kuria ne tik kultūrinę, estetinę vertę, aukštos pridėtinės vertės darbo vietas, bet ir teikia tiesioginę ekonominę naudą, generuoja inovacijas, yra visateisis žiedinės ekonomikos dalyvis“, – sakė S. Kairys.

Pinigai skirti iš Europos Sąjungos ekonomikos gaivinimo pagalbos iniciatyvos, skirtos Europos šalių atsigavimui po COVID–19 pandemijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius