Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kultūros ministerijoje bus apdovanoti geriausi knygų vertėjai

Ketvirtadienį, pažymint Tarptautinę vertėjų dieną, Kultūros ministerijoje Vilniuje rengiama Šv. Jeronimo premijų įteikimo ceremonija.
Jonė Ramunytė ir Klemen Pisk
Jonė Ramunytė ir Klemen Pisk / Vlado Braziūno ir BW nuotr.

Šiemet šios premijos skirtos vertėjai iš prancūzų kalbos Jonei Ramunytei ir lietuvių literatūros vertėjui į slovėnų kalbą Klemenui Piskui.

J.Ramunytė yra išvertusi apie septynias dešimtis knygų, paskelbė daug vertimų periodikoje. Tarp jos verstų autorių – Nobelio premijos laureatai J.M.G.Le Clezio ir P. Modiano, Gonkūrų premijos laureatai R.Gary, T.Ben Jellounas, J.P.Dubois, prancūzų literatūros klasikai J.Giono, F.Sagan, S.de Beauvoir, garsūs šiuolaikiniai rašytojai E.Carrere’as ir P.Claudelis, vaikų aukso fondo atstovai D.Pennacas ir M.Ayme.

2004 metais vertėja yra pelniusi Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyriaus premiją už reikšmingiausią ir meniškiausią metų vertimą – Andre Dhotelio „Kraštas, kurio niekada neprieisi“. Jos verstas P.Claudelio „Brodekas“ pateko į Lietuvos literatūros vertėjų sąjungos 2018 metų vertingiausių verstinių knygų penketuką, ne viena jos versta knyga figūravo sąjungos sudarytuose verstinės literatūros klasikos sąrašuose.

K.Piskas iš lietuvių kalbos į slovėnų verčia bemaž 20 metų, jo darbų diapazonas itin platus: nuo klasikinės iki šiuolaikinės, taip pat vaikų literatūros kūrinių. Vertėjas sudarė ir išvertė lietuvių novelių antologiją (2007), išvertė ir poezijos (T.Venclovos, V.Braziūno, D.Petrošiaus ir kt.). Vertimus K.Piskas skelbia ir kultūrinėje slovėnų spaudoje, pats aktyviai siūlo lietuvių autorių kūrinius Slovėnijos leidėjams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius