Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija palaiko kultūros darbuotojų reikalavimus

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija (LPSK) mano, jog Lietuvos kultūros bendruomenės nusivylimas valdžios institucijomis yra pagrįstas, o rugsėjo 17 d. kultūros darbuotojams ir įstaigoms atstovaujančių organizacijų rengiama protesto akcija turi pagrindo, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Akcijos akimirka
Akcijos akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

LPSK teigia visokeriopai palaikanti ir remianti reikalavimus nuo sausio 1 d. kiekvienam kultūros darbuotojui padidinti atlyginimą vidutiniškai po 150 eurų.

„Yra tiesiog gėdinga, kad kultūros srities darbuotojų atlyginimai mažiausi viešajame sektoriuje, o Kultūros ministerijos pasiūlymas kiekvienam jų darbo užmokestį pakelti tik po vidutiniškai 21 eurą skamba kaip pasityčiojimas, – komentuoja LPSK pirmininkė Inga Ruginienė. – Esant ir taip mažiems atlyginimams viešajame sektoriuje kultūros darbuotojai uždirba per 150 eurų mažiau nei švietimo sektoriaus žmonės“.

„Kaip buvo kultūros sektorius podukros vietoje, taip ir liko. Inteligentiški kultūros darbuotojai kantriai tylėjo, tačiau jau pasiektas dugnas“, – sako LPSK vadovė.

LPSK ragina Vyriausybę pradėti vykdyti Vyriausybės programą, kurioje numatyta, kad kultūra turi tapti viena prioritetinių viešosios politikos sričių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius