Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Luvro gelbėjimo planas: perkelia 250 tūkst. niekam nerodytų meno lobių

Paryžiaus Luvro muziejus ėmėsi ambicingiausio žingsnio savo istorijoje – jau pradėtas penkerius metus truksiantis projektas, skirtas perkelti ketvirtį milijono meno kūrinių į ultramodernią saugyklą, esančią už beveik 200 kilometrų nuo Paryžiaus, šiaurės Prancūzijoje.
Luvras perkelia 250 tūkst. niekam nerodytų meno lobių
Luvras / Dmitry Kostyukov/The New York Times nuotr.

Jau daugiau nei 16 mėnesių nenutrūkstamu sunkvežimių srautu senoviniai meno lobiai iš pagrindinio muziejaus rūsio Paryžiuje ir kitų saugojimo vietų po truputį gabenami į Liévino miestelyje, netoli Lenso, esančią Luvro Meno kūrinių saugojimo centrą – tikrą kultūros vertybių tvirtovę.

Iki šiol jau buvo perkelta 100 000 kūrinių – paveikslų, kilimų, gobelenų, didelių skulptūrų ir mažų skulptūrėlių, baldų ir dekoratyvinių elementų. Šie meno kūriniai priklauso įvairioms epochoms – nuo antikos laikų iki XIX amžiaus.

Prancūzijai dėl pandemijos uždarius muziejus, Luvro direktorius Jeanas-Lucas Martinezas dabar gali neskubėti. Neseniai jis pasikvietė keletą žurnalistų į ekskursiją po naująją saugyklą, kuri turėtų tapti vienu didžiausių Europos meno tyrimų centrų ir atverti duris muziejų ekspertams, mokslininkams ir meno vertybių saugojimo ir priežiūros specialistams iš viso pasaulio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius