Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Kvietkauskas su ES ministrais Paryžiuje aptars veiksmus saugant paveldą

Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas su Europos Sąjungos (ES) šalių kolegomis Paryžiuje penktadienį aptars veiksmus saugant paveldą.
Mindaugas Kvietkauskas
Mindaugas Kvietkauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

ES kultūros bei užsienio reikalų ministrų susitikimas rengiamas Prancūzijos iniciatyva, reaguojant į gaisrą, nuniokojusį Paryžiaus Dievo Motinos katedrą.

Ministrai ketina pasirašyti bendrą deklaraciją, siekdami paspartinti bendro mechanizmo, skirto išsaugoti reikšmingą kultūros paveldą Europos lygiu, sukūrimą.

Europos Sąjungos valstybių narių ministrų, atsakingų už kultūros ir Europos reikalus, susitikimą rengia Prancūzijos kultūros ministerija ir Prancūzijos Europos ir užsienio reikalų ministerija kartu su Europos Sąjungos Tarybai pirmininkaujančia Rumunija ir Europos Komisija.

Darbo vizito Paryžiuje metu M.Kvietkauskas dar susitiks su Tarptautinės paminklų ir paveldo vietovių tarybos (ICOMOS) generaline direktore Marie-Laure Lavenir ir UNESCO Pasaulio paveldo centro vadove Mechtild Rossler.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius