Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pradeda veikti didžiausias Lietuvoje kultūros kompleksas – SODAS 2123

Rugsėjo 9–12 dienomis savo veiklą pradės didžiausias Lietuvoje kultūros kompleksas – SODAS 2123 (Vitebsko g. 21 ir 23, Vilnius). Šiomis dienomis komplekse vyks performansai, koncertai, diskusijos, atviros menininkų studijos ir kiti renginiai. Dalį renginių bus galima stebėti ir virtualioje erdvėje, rašoma pranešime žiniasklaidai.
SODAS 2123
SODAS 2123
Temos: 1 „SODAS 2123“

Kultūros kompleksas SODAS 2123 – tai Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjungos (LTMKS) inicijuojama bei kuruojama bendruomeniškumo ir savivaldos principais veikianti visuomenei atvira erdvė. Joje buriasi per keliasdešimt įvairių sričių kultūros kūrėjų ir tyrėjų, kurie savo praktikose eksperimentuoja, ieško netikėtų formatų ir reaguoja į naujausias kultūrines, socialines, geopolitines, ekologines aktualijas.

Čia įkuriamos muzikantų ir muzikos grupių repeticijų erdvės, kino, dizaino, vizualiojo meno organizacijų būstinės, daugiau nei 30 įvairių sričių kūrėjų studijų; renginių, parodų ir diskusijų erdvės, įvairios dirbtuvės, kavinė, vieša kiemo-sodo erdvė, miesto daržas ir kt. Visi komplekse dirbantys kūrėjai yra atviri dalijimuisi, mokymuisi ir (pa)meistrystei, tad nuo šiol kompleksą SODAS 2123 galima įrašyti į aktyviai veikiančių kultūrinių renginių erdvių žemėlapį. Kol kas kultūros kompleksas veiks renginių metu, o ilgainiui, keičiantis bei pildantis aplinkai, atvers duris ir kasdieniam lankymui.

Atsižvelgdami į kintančias renginių lankymo sąlygas ir lankytojų saugumą, organizatoriai kviečia atidarymo renginiuose lankytis visą rugsėjo mėnesį. Išsami atidarymo renginių programa bus nuolat atnaujinama komplekso SODAS 2123 socialiniuose tinkluose.

SODAS 2123 taip pat sulaukė ypatingo dėmesio – oficiali veikla prasideda dalyvavimu tarptautiniame festivalyje „Ars Electronica“.

„Ars Electronica“ – vienas seniausių meno, technologijų ir visuomenės festivalių pasaulyje, nuo 1979 m. kasmet vykstantis Linco mieste Austrijoje. Jis kasmet sutraukia daugiau kaip 100 000 lankytojų iš viso pasaulio, tačiau šiemet dėl pandemijos vyks 120 lokacijų visame pasaulyje, kurios buvo pramintos sodais („Garden“): jie įsikurs Vilniuje, Tokijuje, Seule, Lon Andžele, Barselonoje ir kt.

Šių metų „Ars Electronica“ festivalio tikslas – išbandyti naujus hibridinės realybės modelius bei permąstyti, kaip susiburti didelėms žmonių grupėms ir dalyvauti kultūros renginiuose tiek fizinėje, tiek virtualioje erdvėje. Todėl kartu su festivalio komanda buvo sukurtas viso pastato (SODAS 2123) ir skvero aplink jį 3D skenas, kuriame festivalio metu bus rodomi meno kūriniai ir vyks gyvos renginių transliacijos internetu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius