Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Romualdas Rakauskas švenčia 80-ąjį jubiliejų: sveikina valstybės vadovai

Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, žymus Lietuvos fotografas šiandien švenčia 80-ajį gimtadienį. Jį suskubo pasveikinti ir premjerė, prezidentas bei kultūros ministras.
Jonas Romualdas Rakauskas
Jonas Romualdas Rakauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė nuoširdžiai sveikina žymų fotomenininką, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatą:

„Jūs esate jautrus ir itin emocionalus menininkas, savo kūryboje visada įtaigiai derinęs šviesą ir mintį. Būtent Jūsų ir kitų garsių kūrėjų idėjos sukūrė Lietuvos fotografijos mokyklą, kuri šiandien žinoma visame pasaulyje. Jautrumas tautos tradicijoms, pagarba ir meilė duoną raikančiam žmogui, gamtos grožio poetizavimas – patys įstabiausi beveik šešis dešimtmečius trunkančios Jūsų kūrybos bruožai. Gerbiamasis Romualdai, nuoširdžiai sveikinu Jus gražaus 80-ojo jubiliejaus proga. Linkiu, kad talento jėga suteiktų stiprybės, o kasdienybės jaukumas ir gyvenimo tėkmės prasmingumas suptų ir lydėtų Jus ilgus metus“, – sakoma premjerės sveikinime.

Tuo metu Simonas Kairys: „Nuo Jūsų neatsiejamas mūsų kultūrai itin svarbaus reiškinio – vadinamosios Lietuvos fotografijos mokyklos susiformavimas. Esate vienas pirmųjų mūsų šalies fotografų, į pasaulį pažvelgęs humanizmo, dvasingumo, lyrizmo, optimizmo kupinu žvilgsniu. Jūsų fotografijos, kuriose skleidžiasi tiek romantiškas požiūris, tiek kasdienė aplinka, virtusios etaloniniais ciklais „Žydėjimas“, „Švelnumas“, „Įkvėpimo žemė“, „Mūsų Kaunas“, „Vilniaus šiokiadieniai“ ir kitais. Jūsų darbai byloja apie fotografijos poetinį įtaigumą, jautrų santykį su žmogumi, prasmės, grožio paieškas. Sveikindamas jubiliejaus proga dėkoju už puoselėtą misiją atskleisti šviesiąją gyvenimo pusę, už beveik šešis dešimtmečius kantriai fiksuotas akimirkas“, – sako kultūros ministras Simonas Kairys.

Pasak šalies vadovo, Lietuvos fotografijos raida neįsivaizduojama be jautraus ir atidaus R.Rakausko žvilgsnio.

„Kasdienybėje įžvelgiama šviesa, užčiuopiama empatija ir išryškinamas lyriškumas Jūsų darbuose iškyla kaip esminiai lietuviškumo motyvai. Savitą Jūsų kūrybos braižą įkūnijanti, metaforų kupina meninė fotografija skleidžia optimizmo ir grožio estetiką“, – rašoma Prezidento sveikinime.

Šalies vadovas fotomenininkui padėkojo už profesionalumą ir ilgametę kūrybą, kurioje šviesa ir švelnumas išryškina gyvenimo grožį.

Valstybės vadovas R.Rakauskui palinkėjo sveikatos, ilgų kūrybingų metų ir gyvenimo pilnatvės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius